Budgetkoken en besparen op de boodschappen

Discussion in 'De lounge' started by citroenrasp, Apr 26, 2023.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,399
    21,793
    113
    @Elisje wij hebben sinds kort onze eerste auto, dus het hiervoor ook altijd zonder auto moeten doen. En proberen idd ook vaak (iets voor) een ander mee te nemen wanneer mogelijk. Je gaat toch al, dus kost totaal geen extra moeite en er is weer iemand mee geholpen.
     
    Elisje likes this.
  2. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,399
    21,793
    113
    Oh en ik ken trouwens iemand die ook zo'n allotment heeft. Ik weet niet waar je woont, zij woont in Birmingham. Volgens mij haalt zij die jaarlijkse huur er wel gemakkelijk uit.
     
    Elisje likes this.
  3. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    Jun 18, 2006
    3,930
    933
    113
    De jaarlijkse huur valt er wel uit te halen maar hoe het momenteel gaat met de tijd en dingen die rondgaan in ons gezin is het gewoon beter voor mij om te wachten tot de jongste ook naar secondary gaat. Het is wat het is momenteel maar ik blijf wel uitkijken om later zelf wat meer te gaan doen en dan daar weer voordeel uit te halen.
     
    citroenrasp likes this.
  4. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    Dec 6, 2018
    3,900
    5,863
    113
    Female
    D481C433-27E8-4C1C-A165-F06C0B6EB53A.jpeg
     

    Attached Files:

    citroenrasp likes this.
  5. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    Dec 6, 2018
    3,900
    5,863
    113
    Female
  6. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    Dec 6, 2018
    3,900
    5,863
    113
    Female
  7. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    Dec 6, 2018
    3,900
    5,863
    113
    Female
    Dingetjes die man graag maakt uit zijn India kookboek
     
    citroenrasp likes this.
  8. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,399
    21,793
    113
    Klinkt goed!
    Wat ik alleen soms lastig vind bij Indiase/zuid Aziatische recepten is die vreselijk lange ingrediëntenlijst... Waarvan 95% specerijen :roflmao:
     
  9. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,399
    21,793
    113
    Over Indiaas gesproken... Ik kijk heel graag naar dit YouTube kanaal.

     
    Saartje33 likes this.
  10. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    Dec 6, 2018
    3,900
    5,863
    113
    Female
    Haha klopt! Het is dat we die dan altijd in huis hebben dus de boodschappen beperken tot kikkererwten en tomaten ofzo. Dat maakt het heel goedkoop :roflmao:
     
    citroenrasp likes this.
  11. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    Dec 6, 2018
    3,900
    5,863
    113
    Female
    Die ga ik aan man doorsturen!
     
    citroenrasp likes this.
  12. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,399
    21,793
    113
    Ja ik heb ook veel specerijen in huis hoor, dus dat is op zich niet zo gek. Het is meer dat ik zo'n lijst zie, en dat het me dan gelijk afschrikt ofzo, haha.
    Voor noord Afrikaanse gerechten heb ik trouwens "maar" 2 soorten kruidenmixen.
     
    Saartje33 likes this.
  13. Asil

    Asil VIP lid

    Nov 14, 2018
    10,149
    9,753
    113
    Female
    Heerlijk topic, lees mee.

    @citroenrasp, jij maakt vaak seitan toch? Heb je ook wel eens fufu gemaakt?
    Pure nieuwsgierigheid, omdat ik fufu zo bijzonder vind vooral hoe het gegeten, of moet ik zeggen geslikt word.
     
    citroenrasp likes this.
  14. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    Jun 18, 2006
    3,930
    933
    113
    Even snel mijn hoofd wat gedraaid (computerscherm is wat lastiger draaien dan een telefoon of tablet) en het ziet er wel interessant uit. Vanavond maar eens goed bekijken.
    Ik heb standaard wel heel wat kruiden en specerijen in huis dus dat komt vaak wel goed met nieuwe recepten.
     
  15. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    Dec 6, 2018
    3,900
    5,863
    113
    Female
    Sorry ik kreeg ze niet normaal gedraaid. Heel vervelend
     
  16. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,399
    21,793
    113
    Seitan maakte ik eerst vaak, nu minder. Misschien wordt het weer eens tijd :D

    Volgens mij is fufu hetzelfde als wat hier asida heet. Dus een soort hele dikke brij die je dan met een saus (of zoet, bv dadels eet). Alleen maken ze dat hier met griesmeel en "echte" fufu is met maïsmeel. Ja, dat maak ik idd wel eens. Alleen mijn man is niet zo dol op de sausversie, dus maak ik het meestal zoet.
     
    Asil likes this.
  17. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,399
    21,793
    113
    Ik had dat probleem eerst ook, als je de betreffende foto een klein beetje bijsnijst/bewerkt heb je dat dus niet meer. Credits gaan naar @Mamafiets :D
     
    Asil and Saartje33 like this.
  18. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    Jun 18, 2006
    3,930
    933
    113
    Geeft niet hoor, ik open ze later wel even in mijn fotoprogramma en dan kan ik ze draaien. Ben nu eenmaal geen held met kleine schermpjes :) Maar dat doe ik dan na het eten en afwas enzo wanneer ik echt rustig zit.

    Vandaag 2 pakken maizena meegebracht. Niet heel veel winst op gemaakt (30p per pak) maar deze gaat eruit in de supermarkt en het merk dat in de plaats komt is meer dan het dubbel.
     
    Saartje33 and citroenrasp like this.
  19. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,891
    4,164
    113
    Female
    Voor de receptinspiratie:

    (Snelle) Pastasaus met linzen, kan ook prima de vriezer in.
    De linzen vervangen meteen het vlees.

    Dit is bij ons ongeveer voor 8 personen:

    200 gr gedroogde linzen
    4 wortels (ongeveer 600gr)
    5 tenen knoflook
    1 ui
    2 blikken tomaten in blokjes (AH)
    140gr blikje tomatenpuree

    Ik kom uit op €4.31 voor bovenstaande producten. (en dan heb ik de linzen, ui en knoflook eigenlijk altijd al in huis)

    Dan nog scheutje olijfolie voor in de pan. 1/2 tl zout, 1 el gedroogde basilicum, 1 el gedroogde oregano, 1 el suiker en eventueel een schuitje balsamicoazijn. Dat krijg ik alleen niet uitgerekend :).
    Zeg totaal max 5 euro totaal? dus 63 cent per portie :).

    Linzen 10 minuten laten koken en afgieten.
    Wortel in kleine blokjes, knoflook fijnsnijden en de ui snipperen.
    Olie in de pan , ui erin en een paar minuten bakken tot hij glazig wordt.
    Knoflook en wortel erin en een paar minuten meebakken.
    Vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, linzen en alle kruiden toevoegen.
    Breng aan de kook en laat dit ongeveer 5 a 10 minuten koken. Hoe korter hoe knapperiger de wortels en linzen blijven, net wat je lekker vindt.

    Serveren met pasta naar keuze :)

    Bij ons meestal volkoren spaghetti, nog eens 30 cent per persoon, dan kom ik totaal uit op nog geen euro per persoon :).
     
    Saartje33, citroenrasp and Elisje like this.
  20. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    Jun 18, 2006
    3,930
    933
    113
    Ik weet uit andere topics dat @citroenrasp geen keukenrol gebruikt maar herbruikbare doekjes.
    Ik vind dat heel super en probeer het zelf ook zo vaak mogelijk toe te passen maar echt helemaal zonder keukenrol kan ik niet. Als is mijn gebruik wel drastisch verminderd.

    Waar ik vroeger het meeste bakvet uit de pan haalde met keukenrol gebruik ik nu aluminium bakjes of iets anders stevigs dat niet direct smelt door het hete vocht. Ik koop wel eens iets kant en klaar en dat zit vaak in van die aluminium bakjes. Als ze echt heel groot zijn knip ik ze nog doormidden of zelfs in 4 en vouw zelf weer randen op. Deze gaan in een tasje dat aan de deur van de berging hangt en als ik dan bijvoorbeeld eens hamburgers bak dan gaat alles na het bakken in zo'n bakje en hoef ik geen halve rol (bij wijze van) te gebruiken. Eens opgesteven gaat dat dan in een plastic zakje dat niet meer opnieuw bruikbaar is voor de vriezer en dan in de kliko.
    Want ja zakjes die de meesten maar 1 keer gebruiken probeer ik ook nog zo vaak mogelijk te hergebruiken voor ik weer nieuwe van de rol haal.
     

Share This Page