Avg: lekkere groenten gezocht

Discussie in 'De lounge' gestart door Iertje81, 14 mei 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.952
    33.622
    113
    Helaas :| willen de kinderen 1á 2 keer per week AVG eten.

    C en ik zijn daar niet zo dol op.
    De kinderen doe je een lol met boontjes of broccoli en lekkere aardappeltjes uit de airfryer en gemarineerde kip.
    C en ik daarentegen, zien er elke keer weer tegenop wat wij dan voor groenten eten.
    Ik maak weleens lof met ham en (blauwe) kaas, of boontjes met spekjes of sajoer boontjes, maar ja, die laatste past niet echt bij aardappeltjes en kip.

    Ik heb geen inspiratie voor een lekkere groentenschotel voor C en mijzelf die wel passend is bij ‘Hollands’ eten.

    Jullie wel?
     
  2. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    12.243
    11.823
    113
    Pastinaak
    Zoete aardappel
    Knolselderij
    Kun je elk combineren met aardappels, samen koken en dan pureren. Lekker stukje vlees of vis er bij en klaar.
    Je kunt elk van deze groenten ook in reepjes of blokjes snijden en samen met kleine krielaardappeltjes, stukjes worst, olijfolie en wat kruiden naar smaak op een oventray doen. Half uurtje in de oven en heerlijk smullen daarna.

    Bloemkool of groene bloemkool is ook lekker.
    Of gewoon een salade maken voor erbij.
     
  3. Cobon

    Cobon Niet meer actief

    Je groente lekker roosteren in de oven of grillpan :) wereld van verschil!

    Spruitjes in de oven met knoflook en chili, groene asperges in de grillpan met zeezout, bloemkool uit de oven met ras el hanout, broccoli in de grillpan met citroen sap, nouja ga zo maar door.
     
    Asil, citroenrasp en Iertje81 vinden dit leuk.
  4. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik hou ook niet van avg, de kinderen gelukkig ook niet, maar mijn man helaas wel. Dus om hem tevreden te houden eten we 1x in de week avg (behalve als je er niet om vraagt, dan vergeet ik het zogenaamd :p).
    Wat ik wel lekker vind zijn groenten uit de oven, gewoon vanalles wat we in huis hebben (paprika, rode ui, tomaat, wortels, courgette, aubergine), allemaal in stukken snijden, wat olijfolie en knoflook erbij en in de oven.
    En favoriet: groene asperges, ook weer uit de oven, met balsamico en Parmezaanse kaas.
    Verder idd boontjes in spek, bloemkool/broccoli, ook weer uit de oven met ham/kaas eroverheen. Witlof ham/kaas, verschillende groenten snijden en wokken, eventueel met wat ketjap oid erbij, etc. Groenten koken doe ik eigenlijk nooit, dat vind ik echt niet lekker.
     
    Iertje81 en Syane vinden dit leuk.
  5. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.148
    3.392
    113
    Vrouw
    Verse wortelen en doperwten, aardappeltjes gekookt of gekookte krielte, zalm of kabeljauw ,basilicum roomsausje

    Groente, laagje aardappelpuree en dan een gratin korstje maken en dan in de oven. Vlees ernaast. Of gehakt door door de groente.

    Ik doe bij de bloemkool of broccoli vaak nog worteltjes mee koken

    En verder stampot in alle variaties
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  6. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    16 apr 2016
    2.364
    2.822
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Als ik avg moet koken, dan doe ik qua groenten ook niets ingewikkelds. Hier is t naast de broccoli, bloemkool, doperwten en sperziebonen oa:
    - spitskool uit de wok
    - pompoen uit de oven
    - een snelle ratatouille
    - gegrilde courgette en aubergine
    - salade van krootjes
    - wortelen uit de oven
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  7. sabagirl

    sabagirl Fanatiek lid

    15 okt 2015
    3.446
    1.129
    113
    Bloemkool
    Broccoli
    Erwtjes
    Wortels
    Witte bonen (in tomatensaus)
    Bruine bonen
    Sperziebonen
     
    Vulpen en Iertje81 vinden dit leuk.
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.268
    25.736
    113
    Koop de kookboeken van Yotam Ottolenghi. Die man kan toveren met groente. Hij voegt aan alles ladingen smaak toe.

    En verder variëren met de bereidingswijzen. Wij eten nooit gekookte groente. AGV eten we wel, maar dan niet op de oud-Hollandse manier, als in alles in een pot met water maken.

    Aardappeltjes worden geroosterd, gepoft, gebakken, etc.


    Bloemkool omscheppen met wat olijfolie en bv kerriekruiden, cajunkruiden oid en dan in de oven roosteren, etc.
     
    Asil en Iertje81 vinden dit leuk.
  9. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Gecaramelliseerde venkel.

    Venkel schoonmaken en in reepjes snijden.
    Fruiten in wat boter en een flinke snuf gemalen venkelzaad en witte peper erover doen.
    Dan flinke kneep honing erbij en scheutje water, beetje zout en laten stoven.

    Hier houden we van licht stevig naar je kunt het ook zacht laten worden.
     
    nizzie86, Yellowsun en Iertje81 vinden dit leuk.
  10. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    23.644
    27.297
    113
    Vrouw
    Hier zijn ze dol op asperges :) als het geen seizoen is pak ik die dingen uit pot. Glibbert zo naar binnen dan :p ik doe er wel altijd ham omheen.
     
    Yellowsun, Lies1611 en Iertje81 vinden dit leuk.
  11. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    9.042
    16.548
    113
    Gekarameliseerde spruitjes.

    Spruitjes 5 min koken, ondertussen gesneden uien opbakken en als de spekjes bijna goed zijn de spruitjes mee bakken, daarna wat honing erover en alles laten karameliseren.
     
    Golden1213 en Iertje81 vinden dit leuk.
  12. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    19.825
    18.545
    113
    Vrouw
    De groenten wokken? Kun je ze zelf op smaak brengen en is weer heel anders dan de standaard gekookte groenten
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  13. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.952
    33.622
    113
    Thanks voor jullie adviezen!
    Ik ben een Indiase hè dus voor groenten in water koken en zo opeten :|
    Ik hou het meeste van witlof met blauwe kaas en ham uit de oven. Slecht, maar zo lekker!
    Zulke recepten zoek ik dus.
    Beetje saus erbij in de schaal :)
     
    Nummer4 vindt dit leuk.
  14. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.491
    13.945
    113
    Vrouw
    Hier willen de kinderen ook 1 keer per week agv (waarom?). Zelf gril ik dan weleens wortels met honing en tijm, dan zit er tenminste nog iets van smaak aan.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  15. Inge1984

    Inge1984 Fanatiek lid

    10 sep 2015
    1.801
    1.619
    113
    Puntpaprika uit de oven:
    Cherrytomaten en rode ui fijn snijden. Mengen met creme fraiche en pesto. Halve punt paprika's vullen met dit mengsel en dan een laagje geraspte mozzarella erover. Beetje oregano over de kaas en dan in de oven tot de kaas goudbruin is. Ook heel lekker voor op de bbq.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  16. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.534
    3.869
    113
    Als wij groente uit pot eten zoals sperzieboontjes, doperwt of wortel dan spoelen we het schoon en fruiten we eerst een uitje aan om daarna de groente erbij te doen en te verwarmen. Groenten in dat vieze sop waar dat inzit krijgt mijn man echt zwaar te kriebels van en eet hij echt niet.

    Je kunt ook je groente eens lekker roosteren in de oven.
    Of spruitjes halveren, voorkoken en dan afbakken met feta en en eventueel spekjes.
    Een kaassausje vers maken voor bij de bloemkool/broccoli.
    Asperges of broccolini gaar bakken in een grillpan met een beetje peper en zout.
    Verse spinazie aanbakken met een teentje knoflook en een flinke lepel ricotta.

    En wanneer ik groente zoals broccoli, sperziebonen, wortel vers kook doe ik er vaak een half bouillonblokje bij.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  17. Linda86

    Linda86 VIP lid

    #17 Linda86, 15 mei 2023
    Laatst bewerkt: 15 mei 2023
    Gepofte bieten met geitenkaas of puntpaprika gevuld met roomkaas en dan in de oven of op de bbq is ook lekker!
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  18. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.377
    21.756
    113
    Wij eten nooit avg, ja hooguit 2x per jaar ofzo, en zijn er dan ook weer van genezen voor de komende maanden :roflmao:. Maar wel eten we regelmatig groenten als bijgerecht. Wortel, pompoen, knolraap bloemkool bv vinden we lekker uit de oven (airfryer kan waarschijnlijk ook), dat is echt veel smaakvoller dan gekookt. Wel altijd gekruid maar dat kan je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen.

    Oh en als je toch groenten kookt voor de kinderen zou ik het liever stomen, ivm vitaminebehoud.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  19. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    Ik maak ook nog wel eens een traybake. Gewoon wat ik nog heb qua groenten, aardappelen en bijvoorbeeld worstjes op 1 plaat, lekker kruiden en een beetje olie en in de oven schuiven. Ook lekker makkelijk.
    Verder vind ik de recepten van picnic of ah wel handig. Redelijk simpel, maar net een twist om het wat interessanter te maken.
     
    citroenrasp, Iertje81 en Syane vinden dit leuk.
  20. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.696
    4.304
    113
    noord holland
    Ik zou zeggen, stap af van persé voor 4 koken :). Mijn kinderen eten in mijn ogen ook het liefst 'saai'. Ik heb jarenlang geprobeerd ze van alles te laten eten maar toen ze ouder werden aten ze het inmiddels gewoon echt niet meer op (oudere pubers nu). Ik verviel dus een beetje in 'saai' eten om maar steeds iets te maken wat iedereen lustte. Dat doe ik nu niet meer. Ik kook wat ik wil en voor hen heb ik heel makkelijk wat aardappeltjes uit de airfryer erbij, een stukje vlees gebakken en wat groenten. Ik kan vaak toch wel dingen combineren, de groenten bijv. alleen net anders bereidt. Of rijst en dan krijgt jongste er een zakje saté bij en oudste wat inktvisringen uit de airfryer, ik noem maar wat.
    Ik hou het makkelijk maar wil gewoon dat ze wat gezonds eten. Wij zelf zijn ook veel meer gaan waarderen toen we volwassen werden, dus ze mogen dat zelfs straks gaan regelen :roflmao:. De basis in hun jonge kind jaren is gelegd met 'van alles proeven'. Ik laat me er niet meer door weerhouden lekker te koken wat ik wil.

    Gewokte spitskool (of witte kool) met een uitje, knoflook, peper/zout en roerei (Indonesisch gerecht van familie) is ook lekker.
     
    Neuzeke en Iertje81 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina