Ik raad het je niet aan... op dit moment mijn ergernis nr 1. Het komt werkelijk waar overal tussendoor elk kiertje en hoekje. En onmogelijk om uit te roeien...Vindt het oprukkende zevenblad van onze buren minder irritant en dat zegt heeeel wat...
Wow...Vermeerderd zich als munt dan ofzo? Hier heb ik m geprobeerd maar zo dood als een pier. (Die campnulia de zevenblad vermijd ik als een malle na mn eerste onwetende kennismaking bij ons oude huis)
Dat herken ik dus helemaal niet. Maar je moet wel op tijd de bloemen eruit halen want daarmee zaait ie uit. Ik vind frambozen erger bijv en munt….
@ Gewoon via de wortels. Als ik het tussen de tegels weg haal groeit het zo weer verder. Wel leuke bloempjes hoor maar als ik dit had geweten had ik ze nooit langs het huis gezet Maar je hebt van deze plant heel veel soorten en ik heb blijkbaar net een superwoekeraar...
Klopt je hebt er eentje van die echt super woekert en waar je niet vanaf komt. En je hebt ook heel veel leuke companulasoorten die dat niet doen.
Ik wil nog een stukje gras in onze voortuin afschermen van de stoep met een laag hegje. Hoe laag... Ja dat weet ik eigenlijk niet... Tot kniehoogte ofzo... Heeft iemand nog een goede tip?
Geen buxus hier sterven overal de buxusbollen en -heggen uit door (als ik me niet vergis) de buxus-mot. We hebben t vervangen door een groenblijver waarvan ik de officiële naam zo even niet weet, maar ze noemen het ook wel kardinaalsmuts.
Nou, wij hebben een laag hegje (bij de oprit), en die plantjes kostten nog geen € 2,00 per stuk (potmaat 10 cm was het), dubbele rij geplaatst, met wat tussenruimte om te kunnen groeien, maar dat heeft ons bij lange na geen € 90,00 per meter gekost, dat lijkt me echt duur!
Wat denken jullie dat mooier is. Ik heb een grasveld en wil daarop een dwergsering plaatsen. Optie 1: gewoon plaatsen en geen extra gras weghalen Optie 2: een cirkel eromheen uitsteken en daarin wat grondbedekkers en bv wat leuke bloembollen doen Ik twijfel...
Ik zeg optie 2. Rond boompjes wil gras nog wel eens wat minder goed groeien en het is lastiger maaien rond de stam.
Kijk ook even goed waar je de bodembedekkers plant. Wij hebben best veel vinca's en daaronder krioelt het van de beestjes. Hartstikke leuk, ze zijn zeer welkom. Echter, die beestjes eten ook opkomende planten op. Dus als je planten hebt die elk jaar tot de bodem afsterven, dan heb je kans dat de jonge scheuten in het voorjaar direct weer opgegeten worden door die beestjes. Hier hebben bijvoorbeeld zonnehoeden en salvia's geen schijn van kans.