Lekker deprimerend, maar hier werkt buiten voorin zetten NIETS. Onze 9 jarige zit dus vaak voorin als we naar Zuid Frankrijk rijden en wij (bestuurders) afwisselend achterin. Soms lukt het wel om hem weer terug achterin te zetten als we heel lang rechtdoor over de snelweg blijven rijden.
Het lastige is bij zoon dat hij het nog niet aangeeft of heel erg kort van tevoren. Als je een emmertje of zakje bij hem in de buurt houd wordt hij boos en slaat het weg. Nu bedacht dat we een oude handdoek kapot knippen en in zijn autostoeltje leggen, denk met zo’n plasmatje er onder. Ik had er als kind ook erg veel last van. Slapen was het enige wat hielp, ik heb mezelf aangeleerd veel te slapen tijdens lange ritten. Nu ik zelf rij of voorin zit gaat het veel beter. Vraag me alleen af hoe veilig het is om een 3 a 4 jarige voorin te zetten?
Wij hebben een emmertje (kinderemmer) in de auto staan. Aangegeven dat het naast hem staat en hij misselijkheid hij het op schoot moet nemen. Dat heeft hij ook niet de hele reis. Eerder sloeg hij het weg maar toen zat de complete auto onder tot aan het raam... Dus of een emmer of we kunnen niet verder rijden. Inmiddels oud genoeg om de emmer zelf te pakken. Het gaat ook beter zo lang je geen haarspeldbochten maakt.
Reisziekte pilletjes Elk uur stoppen En alleem water drinken en evt Tucjes of brood met hartig beleg. Geen snoep en zoet drinken. Dat is wat bij ons hielp. Nu zijn ze oud genoeg om het aan te geven als ze misselijk zijn(9 en 6,kunnen dit nu 2/3 jaar aangeven denk ik) We hebben hiervoor emmertjes mee. Soms helpt frisse lucht door het raam open te zetten. Trigger is hier vaak file rijden of veel rotondes, dan weten we dat we alert moeten zijn. Het is zo vervelend, toen ze kleiner waren. Hadden we altijd reserve kleding, weggooi Vochtige washandjes en Snoetenpoetsers bij ons en Vuilniszakken. Voorin zitten doen wij niet, tenminste nu pas, nu onze dochter 9 is. Maar niet zo lang ze in stoeltje zitten
Wij gingen daarom eens naar Texel, hij spuugde al na 20 minuten de gehele auto onder haha. Hier dus altijd wagenziekte tabletjes, dan gaat het eigenlijk wel prima. Voorin kan niet, want ik ben nog wat sneller wagenziekte als ik achterin zit. Veel pauzes, hartige snacks mee en rustig rijden. Niet perse langzaam, maar niet schokkend remmen en schakelen etc.
Uiteraard in de kinderstoel he? Dan is dat prima veilig. Als hij een normale voorwaartse kinderstoel heeft dan mag de airbag ook gewoon aan blijven staan (die zet je met een maxi cosi uit).
Soms is het met een voorwaartse stoel ook beter de airbag uit te zetten, maar dat verschilt per auto (staat als het goed is wel in de handleiding van de auto) - dit omdat de airbag gewoon te groot en heftig kan zijn voor een kind, waardoor risico op letsel mét airbag groter is dan zonder.
Voor de reisdagen leggen we wel een zakje met kleding ergens neer waar we makkelijk bij kunnen. Toen hij jonger was legde we een wegwerp verschoningsmatje op zijn stoel. Bleef het nog enigzins schoon. Natte doekjes is altijd handig voor lange stukken. Weg werpwashand kan ook. We hebben ook standaard een flesje water in de auto. Voor files of laatst was hij ziek toen we van opa en oma vandaan kwamen. Kon hij in ieder geval spoelen. Wat plastic zakjes is ook handig. Paar opgerolde pedaalemmerzakken gaan in de auto.
Mijn dochter heeft het ook. Luisterboeken downloaden van de bieb en zorgen dat schermen op ooghoogte zitten, dus vastgemaakt aan de hoofdsteunen van de voorstoelen. Het wordt bij mijn dochter vooral getriggerd door naar beneden kijken.
Ja dat bedoel ik ook moet eens kijken of we isofix voorin hebben. Hij is groot dus zit al in zo’n hogere groep qua stoel.
Ja kleding bij de hand hebben heb ik wel geleerd haha. Idee is nu: verschoningsmatje en oude handdoek (tegen het zweten). Paar setjes kleding binnen handbereik en een fles water. En hopen dat hij het op tijd aangeeft. Hij zit wel vol in de: ‘ik ben niet …’ (vul in: moe, boos, misselijk,) incl boze blik haha.
Helemaal niet herkenbaar Maar toen ik hem uitlegde dat de complete suro poetsen, de vieze lucht en omkleden erger is dan in de emmer spugen ging het beter. ( zo kregen we hem ook zindelijk )
Dank voor alle reacties! We gaan het meemaken. zijn jullie ervaringen met reistabletjes goed? En zo ja welke en met welke leeftijd? Wat ik online lees wordt t vooral afgeraden het te geven aan kinderen, aan de andere kant lees ik dat het vanaf 3 jaar mag. Qua bijwerking het suf worden lijkt me niet zo’n probleem, hoe meer hij slaapt hoe eerder de rit voorbij is. Ik sliep als kind ook veel in de auto en vond dat heerlijk.
Ja pff we hebben het 1x gehad dat het echt overal zat, grond, stoel ervoor, heel diep in het gat waar de riemen uitkomen etc. Echt niet te harden die lucht. Ik zwanger en nog 300km voor de boeg. Maar goed, ik ga de tactiek: ‘jongens van 4 geven het aan als ze misselijk zijn’ proberen, hij wil namelijk heeeeeeel graag een jongen van 4 zijn
De seabands/reisbandjes met drukpuntenstimulering zou ik sowieso aanraden. Echter zou ik die wel eerst al gaan uitproberen, je hoort er lovende dingen over maar soms ook dat t niet werkt. Ze moeten in ieder geval op de goede plek zitten, dat is belangrijk voor de werking. Een andere optie is natuurlijk een reistabletje, dat is zeker effectief.
Hier een dochter die al vanaf jongs af aan last heeft van reisziekte. Wat bij ons helpt is tijdig een reisziekte tablet geven. Minstens een uur voordat we gaan rijden. Licht ontbijt. Voorin zitten. Raampje open voor voldoende frisse lucht. Iets te knabbelen of een boterham met hartig beleg voor tussendoor. Koptelefoon op met een muziekje of luisterboek. Af en toe stoppen. Qua medicatie gebruiken we huismerk van de etos. Een halfje een uur voor we gaan rijden en dan na 6 uurtjes weer 1 om de spiegel op niveau te houden.
Hier dochter met wagen ziekte (of eigenlijk reis, want ze heeft het ook op een boot en in het vliegtuig). Toen ze kleiner was lokte de melkfles het uit. Nu hebben we door dat zoetigheid niet al te bevorderlijk is maar een lege maag nog erger triggert. Wij hebben zo een rubberen flap onder de auto laten zetten, dochter van die drukpunt polsbandjes omgedaan, goed ontbeten (voor haar doen, droge pistoletjes), haar af en toe voorin laten zitten, schermen vermeden en reispilletjes gegeven. De heenweg ging dit naar Italië perfect. De terugweg was het toch weer spugen geblazen. Toen had ze niet goed gegeten voor we gingen rijden.
Dan geef je hem toch een pilletje voor de zekerheid? Niet wachten tot het misgaat, gewoon voor je gaat een pilletje geven. Hier suprimal. Ik maal het fijn want dochter is geen pillenslikster en dan door het drinken.
Suprimal is vanaf 3 jaar. Wat je ook doet, geen primatour geven. Die smaak is zo vreselijk dat je daar al van moet spugen als t per ongeluk je tong raakt. Misselijk zijn is een hel, dan maar pilletje hoor. Auto poetsen en rijden in kotslucht is ook geen vakantiegevoel
En als de airbag niet uit kan/wil(in 1 auto van ons kon dat niet) , de stoel zo ver mogelijk naar achteren zetten.