Zo gek ik hoor dit vaker dat get lekker is maar het lijkt mij zo smerig die combi. Moet het toch eens proberen denk ik.
Wij eten morgen krieltjes (gekookt en afgekoeld), gesnipperde gerookte zalm, rucola, augurk, komkommer, tomaat met een dressing van griekse yoghurt.
Spaghetti aglio olio is ook erg lekker met warm weer. Snel klaar en heel simpel. eij eten het altijd met knoflookolie, knoflook, courgette, wortel, paprika en peterselie
Fruitsalade al toetje eten we ook veel met dit warme weer. Verse ananas, meloen, aardbeien en verder alles wat je lekker vind. sla met appel, komkommer en mais Maaltijdsalade met rode ui, mais, appel, komkommer, chorizoworstjes en croutons Sla met meloen, pijnboompitten en gebakken spekjes. Dressings varieer ik mee met van die kruidenzakjes. Die neem ik altijd mee uit Oostenrijk. Paar lepels olijfolie en water en je hebt een heerlijke niet zware dressing. De meeste dressings in Nederland is meer sausachtig. Pastasalade met rode pesto arabica van de AH, bosui, doperwten en gerookte kip. Eventueel wat ketjap erbij. Tagliata. Biefstuksalade met pijnboompitjes mc wrap. Wraps met gebakken kip-ketjap stukjes, ijsbergsla, komkommer, rode ui en honing mosterdsaus. wij zijn hier niet dol op mozzarella, feta etc dus heel veel salades vallen voor ons af of zijn zonder deze ingrediënten heel kaal/droog.
Mijn jongens lusten dat ook echt niet, dus een salade wordt hier echt niet op prijs gesteld. Gisteren aten wij groentesoep en macaronisalade (elleboogjes, gekookte Gelderse, mais, doperwten, komkommer, augurk, zilverui) mijn dochter vind dat heerlijk, die neemt dat gerust als ontbijt, maar de jongens laten dat dus echt staan. Zij hebben tosti's gemaakt. Als ik dan lees over een salade met watermeloen.... Dat zou hier denk ik oorlog geven. Ze lusten hier erg graag watermeloen en als ik er dan allemaal (in hun ogen) rare dingen bij zou doen...... Vandaag eten we denk ik maar iets van wraps.
Aardappelsalade: - 500 gram aardappelblokjes koken en af laten koelen - 2 appels met schil in kleine blokjes snijden - paar flinke augurken in blokjes - gerookte kipfilet- of hamreepjes - dressing erover van augurkenvocht, mayo en mosterd - garneren met tuinkers en gekookte, afgekoelde eieren Wij vinden dit erg lekker, zeker als afwisseling op sla-achtige salades.
Oh die ziet er idd lekker uit. En misschien keuren mijn jongens deze ook goed. Ze zijn niet kieskeurig ofzo hoor Mijn jongens eten het beste met gewoon avg of iets van nasi, macaroni, lasagne ed. Maar geen al te ingewikkelde dingen zoals salades met vreemde ingrediënten of ovenschotels met allerlei poespas. Zelfs met warm weer....
Aubergines ,tomaten, ui en paprika in blokjes snijden, alles aanbakken, kruiden naar smaak en laten sudderen. Je kan er een paar eieren doorheen doen, gewoon met stokbrood of als sausje over rijst of pasta. Koud is het lekkerder dan warm.
Ik dacht lekker; maar er staat bloemkoolrijst 3-5 min koken... dan is het gewoon superzacht en smaakt heel erg naar bloemkool. Rauw zou vast ook wel kunnen.
Ik rooster dat soort dingen altijd even in de oven. Met koken wordt het te nat voor mij, en je giet een hoop smaak weg tijdens het afgieten. Dus uitspreiden over een bakplaat in de oven op 200 graden. Ik denk iets van 5 minuutjes, maar ik hou het gewoon goed in de gaten, dus weet het niet precies.
Ik maak vanavond risotto uit de oven van lekker en simpel. Ik doe er altijd nog een stukje zalm bij. Heerlijk zomers en niet veel werk
Het valt mee, je kookt het in een groente bouillion en je moet hem daarna nog uitknijpen zegr maar. Ik kook hem altijd 1 tot 2 minuten en dat is echt nog stevig genoeg.
Bloemkool eet ik het liefste rauw. Gekookt vind ik er niks meer aan. Wellicht dat roosteren nog wel ok is voor mij.
Ik vind rauwe bloemkool ook lekker, liefst nog met een dipsausje Maar geroosterd gaat hier ook goed erin, eventueel lekker gekruid met bv kerrie, cajun bbq mix, oid.