Als ik lang en nauw met iemand heb samen gewerkt en die persoon vertrekt dan zorg ik vaak wel voor een kleinigheidje en de keren dat ik zelf ergens ben vertrokken deed ik dat ook.
Joh, sommige dingen in het leven mogen ook gewoon leuk zijn ipv verantwoord. Mijn zelfgemaakte theekaartjes worden altijd in een cellofaan zakje gedaan omdat ik dat gewoon superleuk vind. Cadeautjes verpak ik ook altijd in cellofaan, met confetti ertussen maakt het gewoon wat feestelijker. Ik vraag me trouwens af waar het idee vandaan komt dat plastic slecht voor het milieu is. Dat is helemaal niet zo, als je het maar goed scheidt. Plastic an sich is niet slecht.
Hmm ja dat is ook weer zo. Maar dan heeft wel ieder kind in ieder geval iets gegeven. Kan me voorstellen dat niet alle ouders budget hebben om cadeautjes te kopen voor alle juffen/ meesters. Maar een persoonlijke knutsel is ook wel wat waard natuurlijk.
Hier een keer een insectenhotel gegeven met op het kaartje: bedankt voor het 'bij' zondere jaar, cadeaubon van brownies en downies en voor dit jaar ben ik inspiratieloos. Vind de bbq met marshmallows wel leuk maar dan nog iets passends voor op het kaartje...
We hebben ons t vuur uit de sloffen gerend het schooljaar maar nu is t tijd voor voetjes omhoog en genieten van t harde werken.
Ik vind het er zelf ook super feestelijk uit zien hoor en ook dit jaar zitten de presentjes hier weer in plastic. Maar het is natuurlijk wel plasticafval wat weer verwerkt moet worden in een fabriek, de strik die werd voorgesteld ipv mijn idee van het plasticfolie is dan echt wel milieuvriendelijker.
Tot dit schooljaar was er altijd een gezamenlijk kado met geld vanuit de OR geregeld door de klassenouders. Onze dochters gaven de leerkracht(en) dan nog altijd een bedankkaart. Sinds dit jaar geen klassenouders meer, dus ik denk ook geen kado. Daarnaast heeft onze dochter niet zo'n prettig schooljaar gehad. Een bedankt-voor-dit-fijne-schooljaar kaart vind ik dan niet passend ofzo. Wij zullen blij zijn als dit schooljaar erop zit en hopen op een betere klik met de leerkracht van volgend jaar (maar dat kun je moeilijk op een kaartje zetten). Dus.. geen idee dit jaar..
Oei, dat vetgedrukte, nooit gerealiseerd dat mensen dat denken. Alle wegwerpartikelen zijn een enorme belasting voor het milieu, zelfs het recyclen daarvan (wat op zich een verbetering is) veranderd daar niets aan. Plastic dat jaaaaaren meegaat is inderdaad geen slechte grondstof, dus met je eens dat plastic an sich niet slecht hoeft te zijn, maar dat geldt dus niet voor cellofaan. Kleine noot, ik gebruik ook cellofaan hoor
Het liefst dat ze wat met de klas zelf regelden, iedereen gewoon een Euro ofzo inlevert. Buiten dat lag het er aan of de juf of meester zijn werk aardig deed of niet. In dat laatste geval, bekijk het maar, in het eerste geval een pak scholiertjes van Lu of een leesblad met zonnebrandmini ofzo erbij. In ieder geval niets met woordspelingen; gietertje met 'jij liet mij groeien', pot drop met 'het zit d'rop' etc. Dat vind ik zo afgezaagd. En ik denk dat ze koffie/theemokken enz. in het meest gunstige geval naar de kringloop doen. Blij dat we dat niet meer hebben.
Het verwerken ervan is niet echt milieuonvriendelijk hoor, daar hebben ze allerlei methodes voor. Het is milieuonvriendelijk als het ergens in de natuur terecht komt. Die strik moet evengoed geproduceerd worden.
Dan ben je nog niet vaak in een fabriek geweest waar dat geproduceerd en gerecycled wordt denk ik. Dat veranderd juist enorm. Alles wat in de natuur terecht komt is een belasting.
https://www.vanafhier.nl/afval/waarom-het-recyclen-van-plastic-geen-oplossing Het produceren en recyclen van wegwerpplastic kost zoveel energie, dat wegwerp per definitie een belasting is voor het milieu.
Dit gaat puur om de verschillende verpakkingen die in omloop zijn. Dan moeten ze daar wat aan doen. Dat maakt het kostbaar. Want dat is ook de strekking van het artikel: economisch haalbaar. Ik heb het puur over de grondstof plastic en de voordelen voor het milieu. Het artikel beschrijft dat het vaak onmogelijk is om goed te scheiden vanwege al die verpakkingen. Maar dat maakt plastic recyclen niet nutteloos.
Maar die strik wordt waarschijnlijk direct bij het restafval gegooid en de grondstoffen die er voor gebruikt werden, zijn we kwijt. Ik denk dat het moeilijk te zeggen is wat milieuvriendelijker is omdat we niet weten wat er precies gebeurt met ons afval. Wordt dat stuk plastic inderdaad verwerkt tot iets nieuws of belandt het ergens op een grote berg… En als het verwerkt wordt, is dat dan meer of minder milieubelastend dan een strik die na 1 keer gebruiken in de vuilnisbak belandt? Mogelijk maakt het in die vergelijking ook nog veel uit hoe groot de strik is. Ik sta zelf wel vaker naar 2 opties te kijken en me af te vragen wat de beste keuze voor het milieu is. Maar als consument weet je gewoon niet de gevolgen van alle keuzes.
Ik was al bang dat je alleen dat uit het artikel zou halen. Er staat zoveel meer in. Maar je gaat helemaal voorbij aan het produceren en transporteren van wegwerpplastic, dat op zich al een enorme belasting is ten opzichte van de levensduur. Recyclen is beter dan dat het ergens gaat zwerven inderdaad, maar dat veranderd niets aan bovenstaande belasting bij het produceren (en recyclen) Je begrijpt echt mn punt niet helaas, want ik beweer niet dat recyclen nutteloos is (ik ben een fanatieke afvalscheider) maar belasting van het milieu is meer dan het wel of niet kunnen recyclen.
Een mini cactus Dan zou ik het heel simpel doen. Kleine chocolade reep met een zelfgemaakte of uitgeprinte wikkel. Bloem van de winkel of uit de tuin. Mooi met cellofaan. Je hebt dan ook geen zin om wat leuks te bedenken. Hopelijk het volgend schooljaar een betere klik.