Terugleververgoeding heb je helemaal niks aan als je niet meer opwekt dan verbruikt Hier twijfelden we ook, maar we doen het niet. De stroomprijzen zijn dusdanig gezakt dat ik het er pas na 10 jaar uit heb, zeker als die saldering straks wegvalt. Ik weet helemaal niet wat ze straks allemaal gaan besluiten mbt zonnepanelen etc dus nee, ik laat ze voorbijgaan. Wij werken overdag gewoon dus elektra verbruiken als ik op mn werk ben zal hooguit een wasje zijn die ik in kan programmeren, maar meer niet.
Maar 10x zo weinig stukken betekent niet 10x zo weinig water. Ik vind het echt verspilling. En de valkuil bij zonnepanelen is dat er meer stroom wordt verbruikt dan dat je anders zou doen. Wellicht heb je dan ook te veel panelen. Beste is om het aantal panelen niet af te laten hangen van de grootte van je dak, maar van je verbruik. Want productie van zonnepanelen kent ook een milieulast en dus goed om daar rekening mee te houden. Wij hebben al meer dan 10 jaar zonnepanelen, misschien zelfs al 12 jaar. We hebben ze genomen puur uit duurzaamheidsoverwegingen. Een lagere energierekening bij ons is een mooie bijkomstigheid.
Nu niet, maar als het salderen eraf gaat, ga je ook te maken krijgen meg het teruglever-tarief omdat je nooit altijd alles real-time gebruikt. Dus een gunstig tarief is dan wel fijn, en niet die paar cent die je nu krijgt.
Ik zie het probleem niet van meer stroomverbruik dan anders. Tenminste, als je die stroom gewoon verbruikt van je opgewekte stroom. Niemand heeft daar toch last van? Milieu niet, je portemonnee niet. Is stroom wat anders naar de energie maatschappij gaat. Zo zet ik overdag de pompen van het zwembad een paar uur aan terwijl de zon schijnt. Omdat het me op dat moment geen stroom kost. Vind het inderdaad wat anders met kleine wasjes draaien. Dan verspil je per wasje ook nog eens liters water.
Qua stroom maak ik dan op wat de panelen leveren, ik kies er dus bewust voor om op dat moment de stroom van mijn panelen te verbruiken ipv terug te leveren. Dat jij mijn was/water verbruik verspilling vind mag natuurlijk. De een kiest ervoor om dagelijks (of soms ook vaker) te douchen, ik kies ervoor om (bij mooi weer) kleine wasjes weg te werken. En vind het heerlijk om dan alle wasmanden leeg te zien.
Het is dat er hierdoor ook vaak meer apparaten gekocht worden, langer aanstaan dan je anders zou doen. Dus milieubelasting zit het hem dan eerder in de apparaten zelf. Je ziet het heel veel met airco's: ik heb zonnepanelen, dus die airco's draaien gratis. Maar airco's an sich zijn vrij milieubelastend.
Was het maar waar… een hoekhuis, goede dakligging maar verder helemaal niet spectaculair… bizar toch? Heeft iemand een goede leverancier die een goede kwaliteit en een betere prijs biedt? Wonen tussen Amsterdam en Utrecht in.
Ik heb eve Panelen zijn heel veel duurder geworden t.o.v. vorig jaar. Mijn ouders zouden nu een derde minder betalen voor 10 panelen dan wij voor 20. Wij hebben er 20 met ieder een eigen omvormer (parallelle aansluiting) voor 9K (-1600 btw teruggave eraf gehaald) Was veel geld maar dit jaar al ruim een derde terugverdiend.
Onze panelen komen als het goed is volgende week. Wij hebben er straks 10 met micro omvormers, 7 op platte daken en 3 op een schuin dak, en betalen 7000 euro. Ik heb veel verschillende offertes opgevraagd, en dit was de beste qua prijs/kwaliteit en toevallig een van de goedkopere. Het is echt heel erg duur geworden!
De panelen zijn duurder geworden maar niet eens zo verschrikkelijk veel. Grootste problemen zitten in het montagemateriaal en omvormers. Daar is een schaarste in en dat drijft de prijs op. En dan is door de inflatie en bijbehorende loon verhogingen ook het personeel nog duurder geworden. De zonnepanelen markt is er één waar door de concurrentie al geen hele dikke marges op zitten. Dus elke prijsstijging moet worden doorbelast om het rendabel te maken.
Ik heb echt een hele domme vraag maar waar win je eigenlijk advies in? Ik wil onze financiele man laten komen omdat ik het wel wil financieren zonder een hap uit onze spaarrekening. Maar waar win ik nu het advies in wat handig is qua verduurzaming bereft onze 100 jaar oude dubbele woning?
Veel gemeenten hebben hier speciale mensen voor. Kijk eens op de site van je gemeente of neem eens contact op met de gemeente. Die kunnen je vast verder helpen.
Sommige banken hebben ook adviseurs omdat je tegenwoordig ook speciale hypotheken hebt voor duurzame woningen.
. Dat airco's milieubelastend zijn valt reuze mee en wordt in de media vaak flink overdreven. Ze gooien in die zogenaamde onderzoeken ook alle airco'sop 1 hoop. De grote onzuinige van bedrijven, de mobiele airco's. . Er wordt juist regelmatig gemeld dat de airco's die tegenwoordig bij huizen geïnstalleerd worden juist heel energie zuinig zijn. En ook goed voor het milieu omdat je hem voor verwarmen kan gebruiken dus je verbruikt nauwelijks tot geen gas meerm airco heeft een rendement van 400% Stroomverbruik is ook erg laag. Et wordt vaak beweerd dat ze slecht voor milieu zijn omdat het energie slurpers zouden zijn. Dat is echt Bull shit. De apparaten van tegenwoordig zijn dat echt niet. Hetzelfde dat ze de aarde op zouden warmen omdat ze warme lucht uit blazen. Een huisairco staat echt niet continu te blazen en het is lucht vanuit huis wat naar buiten gast. Dus niet heet. Bij de meeste staat hij niet 24/7 aan. Meer bij de grote bedrijven. In een airco zit koudemiddel wat niet zo goed is voor het milieu. Klopt. Maar dat zit in een gesloten systeem en systeem gaat 15-20 jaar mee. Dan moet het eruit en verwerkt worden. Maar dit spul zit ook in koelkasten, auto's enz. En grappig, tijdje terug riepen veel onderzoekers/milieugroepjes juist dat airco's de toekomst waren en de oplossing voor de klimaat crisis. Er wordt elke keer maar wat geroepen en vaak zonder goede onderzoeken. Pas nog bekende instantie die hele rekenvoorbeelden als voorbeeld plaatsten met hoeveel zo,'n ding zou verbruiken en onzuinig ze zouden. Zit in een airco forum en werkelijk niemand herkende dit. Juist dat ze zeer zuinig waren en honderden euro's minder aan gas en energie kwijt waren. Niet alles geloven wat die klimaatwappies beweren. Klopt echt niet altijd.
Wij hebben een soort balkenconstructie om het huis heen (vonden ze er mooi uit zien oid) en daar zit de constructie voor de zonnepanelen op vast gemaakt idd.