Hier gaat dat al jaren prima. Kinderen kunnen nl leren om rekening met elkaar te houden. En onder vriendjes is ook niet iedereen een durfal of juist niet. Dus zoals op de meeste scholen worden hier de groepjes samengesteld door rekening te houden met vriendjes, en bepaalde combinaties die gezellig blijven. En uiteraard mag je je eigen kind in je groepje als je dat wil (moet niet). Mijn kind zou echt balen als ik de hele dag met klasgrnoten op pad was en niet met hem.
Klopt, maar leg dat maar eens aan die ouders uit... Heb het geprobeerd, en vele andere met mij, maar volgens de ouders is dat niet zo en vindt het kind het leuk als ze er zijn. Dat zij degene zijn die het verpesten voor hun kind, het kind veel te klein houden en afhankelijk, dat gaat er bij hen niet in. Zo is het bijvoorbeeld 10 minuten fietsen naar de middelbare school, regelmatig komt vader met de auto even langsrijden om te kijken of het fietsen wel goed gaat. Zodra er een donkere wolk is, het kouder is dan 5 graden, te warm is, etc wordt het kind met de auto gebracht.
Met schoonmaken doe ik trouwens niks. Ik zit al in de MR en we helpen regelmatig met andere dingen en moeten altijd mee bij activiteiten, dus het zit wel even goed.
Wat ontzettend jammer voor dat kind! Zo ontneem je ze ook zelf de mogelijkheid om dingen te ontdekken etc. Moet er wel bij zeggen dat ik raften in zee ook wel heftig vind klinken daar zou ik als ouder geloof ik niet bij staan te juichen
Even als reactie op @Featherr aangezien het andere topic dicht is. Spelen mocht wel, maar bepaalde kinderen niet omdat dat niet ging met haar autisme (konden wij van tevoren al zien dat het geen goede match was). Ze had nog geen diagnose toen maar wij wisten dat ze anders was. En wij stonden wel vaak bij de leerkracht, maar dat was vooral de laatste jaren, maar vaker via de app ivm corona en omdat je in de hogere klassen niet zo graag meer bij de deur wil staan, omdat je kind dat niet leuk vindt en de andere kinderen alles kunnen horen. Ze had gelukkig in groep 8 een leerkracht die haar begreep (toen had ze ook pas de diagnose, dat hielp wel mee). Kan natuurlijk best dat de moeder waar jij het over had te beschermend was. Maar mijn jongste heeft dus autisme en moet ook beschermd worden soms en heeft bij bepaalde dingen hulp nodig waar anderen kinderen dat niet nodig hebben. Ik fietste in groep 7 nog met haar mee naar school (800m), vonden sommigen belachelijk, maar het lukte haar niet zelf. Corona heeft ook een hoop roet in het eten gegooid qua haar ontwikkeling (thuis school), zij moest alle hobbels weer opnieuw nemen. Met schoolkamp stond ik stand by omdat hele dagen en nachten teveel voor haar was, ik heb haar uiteindelijk elke avond opgehaald (erg verdrietig kind omdat ze er zo graag wilde blijven slapen, maar het lukte haar gewoon echt niet). Zomaar wat voorbeelden waarbij mensen kunnen denken, wat belachelijk en wat een helikopter moeder, maar zo zit het dus niet.
Op de basisschool van zoon (en voorheen ook van dochter) gaan in principe geen ouders mee op schoolreis. Groep 1-2 gaat naar een (binnen)speeltuin waar ze zelfstandig hun gang kunnen gaan, alle kleuterjuffen gaan mee en eventueel stagiaires en verder niemand. Groep 3 en 4 gaan naar een kleinschalig pretpark zoals Julianatoren of Tivoli waar ze vrij rond mogen lopen. Leerkrachten en eventueel stagiaires lopen rond/ staan op strategische punten. En groep 5 t/m 7 gaan naar een groter pretpark (afwisselend Hellendoorn, Slagharen en Moviepark). Daar gaan ze in groepjes waarbij groep 5 begeleid gaat en in groep 6 kun je ervoor kiezen om onder begeleiding te gaan (als ouder of kind). Een aantal leerkrachten lopen rond of zijn op een centraal punt te vinden (waar ook alle tassen neergelegd kunnen worden). Dit jaar lukte het om begeleiding alleen door leerkrachten en stagiaires te laten doen. Redden ze dat niet dan wordt er in de OV gevraagd of er iemand mee wil. Bij dochter ben ik 2x mee geweest, in groep 5 en 6 (toen wilde ze zelf liever nog niet zonder begeleiding rondlopen). Bij zoon niet want hij is sowieso niet geweest in groep 5 i.v.m. corona. In groep 6 wilde hij niet met begeleiding, helemaal prima. Toen was er wel de vraag in de OV of er iemand mee wilde omdat ze mensen te kort kwamen. Maar aangezien zoon niet onder begeleiding wilde, heb ik bedankt. Ik vind het best leuk om mee te gaan, maar dan wel als je je eigen kind in je groepje hebt (wat bij ons op school gewoon mag). Ik hoef geen groepje met alleen 'vreemde' kinderen. Wel ooit meegemaakt dat een mede OV-ouder meeging op schoolreisje omdat ze begeleiders tekort kwamen. Haar zoon zat in groep 5 en moest dus onder begeleiding maar wilde niet bij zijn moeder. Dus heeft ze een ander groepje begeleid, vond ze geen probleem. Dit jaar (zoon zit in groep 7) hadden ze genoeg stagiaires die mee konden, dus is de vraag er niet eens geweest in de OV. Ook weleens gezien dat een ouder mee moest vanwege zorgvraag van haar eigen kind. Meteen na de zomervakantie gaat zoon op groep 8 kamp. Dat is ook geheel zonder ouders. Er wordt alleen gevraagd of iemand met aanhanger of busjede bagage kan brengen en halen. Twee leerkrachten fietsen met de kinderen naar de locatie en terug. Meerdere leerkrachten zijn er als begeleiding tijdens het kamp. En 1 avond komen alle leerkrachten voor een speciale avond. Geen bezoek van ouders. En dat is helemaal prima. Juist geweldig dat ze dit met elkaar doen. Natuurlijk ben ik heus wel nieuwsgierig maar ik zal het met de verhalen en foto's achteraf moeten doen
Mijn zoon was gisteren met vrienden (wij waren er ook) op het dorpsfeest. Zat er naast hem iemand coke te snuiven. Ik ben denk ik gewoon oud of beschermd opgevoed, want heb zelf dus nog nooit iemand coke zien gebruiken. Beveiliging kwam en zoon en vriend werden ook gefouilleerd. Haha, moest er wel om lachen, meest brave jongetjes van allemaal (maar prima hoor, vond ie zelf ook). Maar ja, mijn mond viel er wel van open dat coke snuiven blijkbaar zo normaal is tegenwoordig.
Ja echt hoor, hou op, waar ze ook zin in hebben met weer van die ouders die zo nodig moeten komen kijken. Krijg er altijd een beetje de kriebels van. Mijn kinderen zouden het echt nooit hebben gewaardeerd als ik daar zou komen kijken en ik denk dat het gros van de kinderen er geen zin in heeft.
OMG echt vreselijk vind ik dat. Wij zijn tussen 4 en 5 uur echt alleen bereikbaar voor dringende zaken en als het niet dringend is verwijs ik ze naar de volgende werkdag. Ik heb daar gewoon geen zin meer in en kom op zeg op vrijdagmiddag, kan echt niet. Volgens mij denken ze echt weleens dat we een 24/7 centrale zijn.
Ik denk dat het eraan ligt wat de gewoonte is. Toen ik vroeger op kamp ging was het normaal dat er 2 avonden een groepje ouders kwam aanrijden om te helpen bij de spellen. Dat vond niemand vervelend of raar, want dat werd elk jaar gedaan. Op de school van mijn kinderen (of nu alleen nog de jongste) komen ouders helemaal niet op het kamp. Voor de spellen s avonds komt er een groep leerkrachten van school. Nu vind ook niemand het jammer dat er geen ouder komt, want het gaat elk jaar zo.
Eerlijk, veel dingen kunnen best wachten. Om 5 voor 5 in de middag kan je sws niks meer regelen, Ik doe het echt niet meer. Mensen kunnen met dezelfde vraag vanaf 8 uur bellen en dan moeten ze gewoon niet wachten tot 5 voor 5 want zo dringend is het dan blijkbaar echt niet. Wij zijn daar echt wel streng in. Zolang er geen bloed uit loopt kan het prima de volgende dag.
Ja maar er zullen vast kinderen bij zitten die er helemaal niet zo op zitten te wachten. Hier gebeurt het sws niet, met geen enkel kamp en als het al zou kunnen dan zou ik geeneens gaan, ik denk dat het 9 van de 10x ook dezelfde ouders zijn die komen
Bij ons werd het meerdere keren omgeroepen en collega ging ook kijken. En dan stonden ze wel rond 22u bij de kassa, maar gewoon met 2 bomvolle karren. Voordat je dat gescand hebt...
Ja vroeger maar nu toch niet meer? Hier vroeger ook nooit ouders op kamp gehad. Had daar ook echt geen zin in gehad.