Goedemorgen! Mijn zoontje is nu 8 maanden en begonnen met brood. Hij eet een halve boterham zonder korstjes met een beetje boter of smeerworst. Wat kun je nog meer op brood doen waar niet teveel zout of suiker in zit? Jam is teveel suiker, smeerkaas te zout en plakjes beleg krijgt hij nog niet weg.
100% pindakaas, 100% appelstroop, roomkaas, geprakt fruit. Smeerworst wordt trouwens ook afgeraden onder 1 jaar
Op die leeftijd deed ik hier alleen een laagje boter of zuivelspread. Later ook wel fruitspread, appelstroop en smeerkaas of smeerworst, maar lang niet op elke boterham. Ze kregen ook vaak genoeg gewoon een 'droge' boterham, minder geklieder ook.
Ja dat zag ik tijdens het googlen, de middelste knul is alweer 7 en er zijn nogal wat dingen veranderd in de tussentijd merk ik. Maar alleen boter is zo saai, we kunnen nu wat andere dingen proberen.
Appelstroop, banaan, avocado, en ipv jam moet je kijken naar fruitspread. Veel minder suiker, volgens mij mag het pas jam heten als het minimaal 40% suiker bevat ofzo. Hier aten ze toen nog enkel boter, voor hen niet saai, ze weten niet beter
Zolang hij niet beter weet is enkel boter niet saai. Heb mijn baby ook nog niet horen zeggen dat ze de melk nu wel een keer zat is. Voor ons voelt dat vaak zo, maar voor baby's gelukkig niet. Ze kunnen hun hele leven nog variëren met broodbeleg. Hier is de jongste trouwens 6 en herken wat je zegt dat er in die jaren wel best wat veranderd is. Voorheen moest je bijv pindakaas en ei uitstellen, nu weer zo vroeg mogelijk geven. Hier nog niet aan bijvoeding toe maar moet me geloof ik ook maar weer in gaan lezen, dacht dat ik het allemaal nog wel wist. Anderzijds, de oudste 2 zijn ook gewoon groot geworden, dus zo'n ramp zal t nu allemaal ook weer niet zijn.
Ja dat dacht ik dus ook, waar er 3 groot werden zal de 4e vast ook wel goedkomen. Uiteraard wel even kijken waarom iets niet meer mag maar daarna beslissen wat we er mee doen
Wat ik wel eens doe, is een beetje van een potje fruithap op het broodje smeren. Net als jam eigenlijk.
Ik had aardbeien in de vriezer en die prakte ik dan op brood, ipv jam. Scheelt weer toegevoegd suiker Zo heb ik het ook gedaan met banaan, maar ook ananas/mango/perzik/rode vruchten uit de vriezer. Even in de magnetron ontdooien en prakken en smeren maar. Succes gegarandeerd en je laat ze niet wennen aan al die zoete smaakjes.
Ik smeerde er vaak niet eens wat op.. Maar bv als er fruithapje over was deed ik dat er wel eens op, of ander fruit, humus, pindakaas, zuivelspread, groentespread..