Op de markt hier staat trouwens een man die gedroogde hibiscus verkoopt, daar schijn je ook thee van te kunnen zetten. Heeft iemand van jullie dat wel eens geprobeerd? Ik las alleen dat dat bloeddrukverlagend werkt en dat weerhoudt me om het te proberen, want ik heb al een lage bloeddruk. Ik ben ook wel benieuwd naar de watervoetafdruk van dit soort bloemen. Bij gewone zwarte thee ligt het rond de 30 liter per kop.
Eerlijk gezegd vindt ik het vies. Onze buurvrouw heeft een grote struik die ze elke dag water moet geven in de zomer als het warm is, hoeveel dat per kop is weet ik niet en als het uit een tropisch gebied komt, waar veel regen valt is het een heel ander verhaal.
https://www.ad.nl/binnenland/deze-nieuwe-winkel-verkoopt-producten-die-over-de-datum-zijn-klanten-zijn-verbaasd-dat-het-zo-goedkoop-is~a303c24a/ Ik kan het artikel niet lezen (Premium), maar zo op de titel afgaand lijkt me dit een mooi initiatief tegen voedselverspilling. Zolang het om houdbare producten gaat, uiteraard. Volgens mij bestaan dit in de VS al langer, daar verkopen ze in dergelijke winkels ook producten die weliswaar niet over de datum zijn, maar waarvan de verpakkingen ietwat beschadigd zijn.
Dat is hier in NL ook steeds meer. Beschadigde verpakkingen krijgen bij de AH al snel een 35% sticker. Veel supermarkten hebben een 'bijna over de datum'-bak. En verse producten die de houdbaarheid naderen worden steeds goedkoper. Thee (voor zwarte thee) wordt toch juist geteeld in de wat vochtiger gebieden? Zullen ze nog extra moeten irrigeren? Kruiden voor kruidenthee zijn wel waterslurpers. Die blaadjes zijn zo teer, die hangen direct slap bij droogte. Aan de andere kant zijn ze snel groot. Over dagelijks water geven: onze hortensia heeft het moeilijk gehad in juni. De bloemknoppen zijn allemaal verbrand. Die van de buren bloeide uitbundig, maar die gaven veel water. Ik weet wel dat als we een nieuwe tuin willen, die hortensia eruit gaat (de natuurwaarde is ook laag) en we letten erop dat planten een periode tegen droogte kunnen. Hopelijk kunnen we een teler vinden die niet voor de snelle teelt gaat, maar die planten kweekt met degelijke wortels.
Ik was gisteren onder de indruk. Die gletsjer in de verte kwam in 2010 tot aan het bordje op de voorgrond.
Zonde 4 jaar terug in Noorwegen ook gezien, in de berghut hingen allemaal oude foto's, dan ga je toch wel ff nadenken.
Dat is confronterend. Wij hebben hier in de buurt ook plekken waar dan vroeger een rivier stroomde of waar er veel groen was. Maar dat is allemaal weg/opgedroogd. Één van die opgedroogde rivieren is, ironisch genoeg, heden ten dage een soort vuilnisbelt...
Ik kijk dan het liefste ook weg. Laatst ook een stuk gelezen dat Zuid-Europa het klimaat van Noord-Afrika krijgt en wij dat van Noord-Frankrijk. Ik hoop echt dat het nog omgekeerd kan worden voordat het te laat is.
Wat ik nog het ergste vind; dit kreeg ik al op school geleerd 25 jaar geleden, dat dit zou gaan gebeuren….
Ik ben benieuwd wat voor uitwerking dit gaat hebben. https://nos.nl/artikel/2486692-zonnepanelen-straks-iets-minder-voordelig-voor-klanten-vandebron Wij zitten er niet bij maar het is niet 'iets minder voordeling' het is heel veel minder voordeling. Als je nu op 0 uit zou komen als je alles tegen elkaar weg streept dan ga je dus betalen voor je zonnepanelen? Stel je levert 3kw terug in de zomer en je gebruikt 3kw in de winter dan is het onder de streep dus 0, maar heb je wel 3kw teruggelevert dus kost het je 348 euro. Of mensen denken, nou ja als ik teruglever moet ik betalen dus doe dan maar de airco aan met het raam open? Nog maar even een verwarmd zwembad erbij want ja, moet die stroom nu toch gebruiken. Of ben ik nou zo'n doemdenker?
Wij zitten bij vandebron. Wordt weer een klusje voor man om uit te zoeken of een overstap zinvol is. (Vind ie leuk, mag ik me niet/nauwelijks mee bemoeien) Ik snap dat "oneerlijk" niet zo goed. Wij hebben behoorlijk veel geld betaald om die dingen te plaatsen. Mijn buren niet. Dus waarom is het dan oneerlijk als ik mag profiteren van de opbrengst?
Allicht gewoon fruit met water? Heb hier een braam en aardbeien staan die ik vertik water te geven, komen ladingen vanaf. Salie kan je ook thee mee zetten, doet t ook prima met weinig water. Alleen wel beperkt drinken, niet met bv gebruiken en opletten met bepaalde medicatie (kan een en ander neutraliseren)
Het is niet dat wij profiteren van de opbrengst, het probleem is dat wij kosten veroorzaken waar iedereen voor opdraait, ook de mensen zonder panelen. En die gedachtegang snap ik op zich wel, maar ik heb niet het idee dat ze echt lekker aan het investeren zijn om alles op orde te krijgen. Want huehue dat moet je wel verhalen op de burger want anders maken ze minder winst (excuus, ik ben wat cynisch vandaag).
Dit stimuleert toch helemaal niet verduurzaming? Je rekening wordt goedkoper als je geen panelen hebt. Je kunt ook zeggen: mensen met zonnepanelen zijn voor een groter deel van de dag zelfvoorzienend. En toch betalen ze mee aan infrastructuur voor de buren zonder panelen. Ik vind het een erg kromme redenatie.
Ik wilde reageren maar ik ben hier zo pissig over dat ik geen fatsoenlijke zinnen geformuleerd krijg . Kapitalistische k*twereld.
Maar niet iedereen kan zonnepanelen, dus nu is het ook heel oneerlijk. Ik snap niet waarom ze niet dat geld geven als je teruglevert gewoon afschaffen in plaats van nu zoiets ingewikkelds weer te verzinnen.
Nee volgens mij niet, ze zeggen letterlijk dit: "Zo stimuleren we energie die je zelf opwekt ook direct te gebruiken.’" https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vandebron-legt-klanten-met-zonnepanelen-heffing-op-andere-leveranciers-volgen-vermoedelijk~b5c45740/ Heel vreemd vond ik dat. Uiteindelijk is zonne-energie gewoon de oplossing niet, omdat het zo fluctueert. Hadden we maar wat mooie watervallen in Nederland hè...
Ik zie het zo: Ik koop iets duurs. Daarmee genereer ik energie. Daarvoor krijg ik geld of het wordt verrekend met mijn verbruik. Maar nu is het plotseling niet eerlijk omdat de energie die ik lever blijkbaar geld kost. Ergens snap ik wel dat teruglevering voor hun niet interessant is, omdat je door de hoeveelheid zonne-energie hoge pieken in opwekking hebt op de tijden dat het verbruik juist lager is. Dat is het nadeel. Je kan je opwekking niet goed afstemmen op wat nodig is. Wat ik wel jammer vind is dat een energieleverancier die zegt groen te zijn juist met anti- duurzame maatregelen komt.