Mijn vragen zijn eigenlijk simpel. Is stapelstein het geld waard? En is het nog leuk om aan te schaffen voor een zesjarige?
Het is 100% zn geld waard, echt fantastisch spul. Ik gebruik het wel met de jongere kinderen (0-4). Maar ook mijn 10 jarige gebruikt ze nog wel eens.
Ik zou het niet aanschaffen voor een 6 jarige, maar verder is het leuk. Wel prijzig, dat helaas wel. Ik weet niet waar je woont, maar je hebt in verschillende plaatsen van die speelgoedwinkels waar je kan spelen/proberen. Daar zou je heen kunnen gaan met je 6 jarige.
Ik heb het moeten googlen. Maar ik zou het niet aanschaffen voor een 6 jarige. Denk dat het hier in de hoek verdwijnt. Leuk voor een keer, maar als het daarbij blijft veel te prijzig.
Ze zijn fantastisch en worden hier dagelijks gebruikt/mee gespeeld. Alleen zijn mijn kinderen iets jonger. Ik weet niet hoe dat zit met 6+.
Hoe weet je dat? Ik dacht dat ook trouwens maar het verbaasd me hoevaak ze ermee spelen. Het is het enige speelgoed wat letterlijk elke dag wordt gebruikt door ze.
Omdat ik mn kind ken die soeelt uberhaupt weinig met speelgoed. Ik had het vanwege de prijs sowieso nooit gekocht. Ik vind het een bizarre prijs.
Het kan echt op zoveel manieren gebruikt worden. Maar het is ook wel een kwestie van hoe je het aanbiedt. Wij hebben het een poosje te lern gehad, en alle kinderen speelden ermee.
Hier ook een groot succes bij dochter van 4,5 en zoon van 1,5 jaar! Ze spelen er elke dag mee en zijn er ook heel creatief mee, als in: combineren met ander speelgoed (de wobbel, de muur ) etc. Wij hebben gewacht tot er ergens een mooie aanbieding was en toen iedereen gevraagd bij te leggen voor een van de verjaardagen, en tot nu heel blij mee dus!
Hier is het ook een succes bij de kinderen. Worden als krukje gebruikt, stapstenen, met het warme weer hebben ze er met water in gespeeld, ze verzamelen dezelfde kleurtjes speelgoed erin (althans, dochter dan, zoontje snapt dat nog niet zo). Ik had een set icm het balansbord, dat is nog een beetje lastig, maar daar wordt ook mee geoefend. Ze trommelen er graag op, gebruiken het als hoedje. Precies zoals open einde speelgoed bedoelt is.
Ik denk wel dat veel ouders zelf het idee/nut achter open einde speelgoed niet snappen of weten en daarom verwachten dat hun kinderen het ook niks vinden. Ik herken als gastouder nl wel wat liekje zegt, dat sommige kinderen moeilijk tot spel komen met "voorbedacht" speelgoed. Juist dit soort kinderen spelen naar mijn ervaring juist heel lang met sensorisch en open einde speelgoed. Ze hebben vaak veel fantasie of zijn heel creatief wat door "gewoon" speelgoed afgeremd wordt waardoor ze ongemotiveerd worden.
Hier idem, die maakte van kurken onderzetters de stapstenen en dan was de ene de draak en zij uiteraard de prinses . Zitten was al niet relevant (nog steeds amper). Op de KDV een valhalla aan opties, kwam steevast op t zelfde uit (rollenspel en kralenbogen). De ander weet van een papieren reclamefolder uit een restaurant (driehoekig ding) nog een autogarage/tunnel te maken. En momenteel ook met de fantasie koffiekopjes in de weer. Zou hier zonde van t geld zijn.
Ja idd! Idd ook wel creatief, maar op heel ander vlak. Net als zo'n wobbel, deed ze ook niks mee. Er zijn gewoon echt kinderen die niks met Grimm's of iets degelijks doen. Deed ze op kdv ook niet.
Ik heb nog wel een regenboog over...ongebruikt mja, allicht dat de tweede er een parkeerhaven van maakt ofzo. Leukste speelgoed zijn lege flessen en wc/keukenrolletjes tot op heden en bij beiden. Dunno...lastig op verlanglijstjes die twee.
Dit is de definitie van open einde spel Dus ik had het wel goed ingeschat. Niet elk kind hoeft de grimms regenboog of de stapelstein leuk te vinden. Er is nog zoveel meer. Wat jij omschrijft is precies wat open einde spel inhoudt.
Ik vind dat heel leuk. Maar mijn twee oudste zoontjes hebben het nooit begrepen. Al het open einde spel (stapelstein, regenboog, wobbel) werd gewoon niet mee gespeeld. Nou zijn het sowieso slecht spelers. Ook al op de opvang. Wel voetballen, vissen, klimmen, klauteren, tekenen of knutsel ook nog of spelletjes maar alles waar fantasie etc bij komt kijken…doen ze niet. Ook Lego ofzo spelen ze maar beperkt mee. Benieuwd hoe het bij mijn dochter gaat. Ik merk bij haar wel al meer “spelen”
Vaak denken mensen dat het specifiek speelgoed moet zijn. Grimms is dat, en stapelstein ook. Maar met water en zand spelen, met steentjes langs de waterkant, dennenappels, eikels en kastanjes bijvoorbeeld. Of alledaagse spullen zoals kurken viltjes, stokjes enz.