Geen idee of iemand het al gezegd heeft, maar school kan een school ongevallenverzekering afsluiten (en heeft dat waarschijnlijk ook, maar kun je navragen), waarmee kinderen oa tijdens het reizen van en naar school verzekerd zijn. Gaat wel om ‘rechtstreeks’, maar ik ga er vanuit dat gym daar ook bij hoort.
Als je dat als ouder zelf bepaalt, zul je het ook zelf moeten faciliteren, en dat is precies wat school aangeeft toch?
Het valt me op dat een hoop mensen je van advies proberen te voorzien en je gaat er al vanaf je 1e reactie met gestrekt been in. Wij hebben deze regeling niet verzonnen. Veel succes ermee.
Het ging hier om ontzettend veel ouders van groep 8. Ik vraag me af of die het dan ook allemaal voor de gezelligheid doen?
Jouw kind is een specifiek geval, dus is het jouw taak om het hier met de leerkrachten over te hebben. De rest kan waarschijnlijk wel alleen, dus daar gaan ze dan vanuit met plannen. Lijkt me niet meer dan logisch.
Dit. Ik bracht vanmorgen de 14 jarige naar school en als hij dat wil kan ik dat op woensdag altijd doen. Gewoon zo maar, want hij kan makkelijk de bus of trein nemen.
Geen idee, dat is hier gewoon hoe het gaat. Ik loop mee omdat ik sowieso nog een ongeleid projectiel heb ik groep 6, soms loopt de oudste al eerder vooruit en zien we haar weer op het schoolplein bv. En op het plein wordt er altijd wel even gekletst door ouders samen, de meesters en juffen worden even gegroet, er wordt even gemeld dat Mientje naar de tandarts moet etc. Ik ken ook geen enkel kind in groep 8 dat zich er voor schaamt dat moeder/vader op het plein is, de sfeer is gewoon gemoedelijk onder iedereen. Ik sta bv vaak ‘s ochtends even met twee vrienden van mijn oudste te kletsen, hun moeders er ook bij, en dan gaan na een aantal minuten de kinderen naar boven en wij weer allemaal onze eigen weg. Veel ouders gaan meteen door naar hun werk, een deel werkt voornamelijk thuis (waaronder ik), ik denk dat het vooral even voor de gezelligheid is.
Ik fiets ook regelmatig mee met mijn veertienjarige, inderdaad ‘voor de gezelligheid’, maar dat mag niet tot bij school, want stel je voor dat ze me zien. Met de auto mag ik haar wel voor de deur afzetten.
Dochter kon ook rond die leeftijd niet alleen spelen. En de weg op woow, geen denken aan. Maar nu ze kan alleen spelen buiten wel elke 30 a 45 min. even kijken natuurlijk. Eerst was dat elke 15 min (oeffenen). Fietsen is een serieuze zaak en ben dus ook hierin heel veel gaan fietsen. Ze kent de weg goed dus vaak zeg ik wij gaan daar en daar heen. Ik houd dan echt mijn mond en fiets gezellig achter haar. Zo kon ik alles overzien en waneer nodig ingrijpen. Dus mijn tip voor jou ga veel oeffenen en laat hem zien dat hij het kan. Ja het is dood eng hoor maar ergens moeten ze het toch een keer kunnen. En c krijgt ook geen fietsles iets dus ik ben hoogleraar hierinn
De school gaat uit van het gemiddelde kind. Het gemiddelde kind kan in groep 7/8 (vaak ook al in 6) zelfstandig naar school/ sport/ gymles fietsen. Voor de kinderen die dat om wat voor reden dan ook niet kunnen, verwacht de school dat ouders regelen dat het kind met begeleiding wordt afgezet. Ik neem aan als je bij de leerkracht van het jongere kind aangeeft dat hij/zij op dag X wat later is ivm wegbrengen van het oudere kind dat de leerkracht daar geen probleem van gaat maken. Zéker niet als jij een duidelijke reden hebt waarom jouw oudste kind niet zelfstandig naar de gymles kan fietsen. Ik zou dus gewoon rustig aangeven dat jouw jongste kind op dag X een aantal minuten later is, omdat je je oudste eerst weg moet brengen. Dat hij niet zelfstandig kan gaan vanwege motorische achterstand/ geen overzicht in het verkeer of wat dan ook. Ik zou overigens wel eerst proberen te regelen met een andere ouder/ groepje ouders dat de ene de jonge kinderen wegbrengt en de andere de oudere kinderen en dan evt rouleren.
Als ik goed gelezen heb snap ik het probleem niet. Na afloop van de gym haalt de leerkracht ze op en fietst dan toch samen met de kinderen naar school? Dan hoeft hij toch niet alleen te fietsen. En 's morgens kun jij hem brengen. Er is vast wel een ouder die wel even 5 minuten bij de kinderen kan blijven wachten die ook eerder zijn omdat de jongere broertjes/zusjes naar school gebracht moeten worden. En anders zijn die idd op die dag een paar minuutjes later. Op de school waar ik werk gymt groep 8 aan de andere kant van het dorp ivm te weinig ruimte in de sporthal naast de school (maken meerdere scholen gebruik van). Dit is op 1 middag in de week. De leerkracht fietst er met de kinderen naartoe. Wie zelf naar huis mag fietst dus na afloop zelf naar huis. Wie dat nog niet mag fietst eerst met de leerkracht terug naar school en daarna is het weer aan de ouders....
Nee, ik eigenlijk ook niet. Volgens mij is er geen probleem, het is hooguit lastig omdat je op de gymdagen wat eerder van huis moet. Hier liepen we er vorig jaar ook tegenaan: oudste van groep 3 begon met gym, jongste zat in groep 1. Nu hadden wij de luxe dat mijn vrouw het ene kind kon wegbrengen en ik het andere, maar dat had niet iedereen. Dus sommigen moesten dan wat haasten. De gymzaal ging om 8.00 open, school begint om 8.10 en het is ongeveer 10 minuten lopen (iets korter fietsen, iets langer met de auto), dus het past precies. Gewoon je kind bijtijds bij gym droppen en zodra de deur opengaat door naar school Het onhandigst vond ik nog dat we eerst haar fiets naar school moesten brengen omdat ze vervolgens lopend opgehaald werden.
Ik heb geleerd dat, wanneer je kind meer begeleiding nodig heeft, je heel kort door de bocht moet gaan. Kaart het op school aan dat het voor jou onmogelijk is om je kind bij de gym te brengen en ervoor te zorgen dat je andere kind op tijd op school is. Neem aan dat school op de hoogte is waarom het voor jou kind nog niet mogelijk is zelfstandig (alleen) naar gym te fietsen. Dat jij zelf twee mogelijk heden ziet om dit probleem op te lossen. - gym leraar is eerder aanwezig zodat jou kind niet zonder begeleiding bij de gymzaal hoeft te wachten of - op de gym dag is nr 2 wat later op school omdat je eerst nr 1 naar de gym moet brengen.
Ja maar dat is hier ook ze. 15 minuten samen in de wagen is prima MAAR die gezelligheid stop aan de achterkant van het station. Hij stapt zelf wel richting de andere kant
want een ontzettende vervelende situatie. Lijkt me super irritant. sochtends is vaak al een heel schema om en kinderen naar school te brengen en nog schappelijk op tijd bij je werk aan te komen. is in iedergeval mijn ervaring. omdat het nog buiten schooltijd is bij het brengen valt dit niet onder de verantwoordelijkheid van school, als je onderweg van huis naar school iets hebt is dat toch ook voor jezelf, maakt dan niet uit of het op weg naar school of gymzaal is lijkt mij. tijdens schooltijd is dat een ander verhaal. maar de leerkracht haalt ze dan op, als je dat niet ziet zitten moet je iets zelf regelen, of de leerkracht vragen of je zoon dan bij de leerkracht kan fietsen? mij lijkt het dat je zeker nog wel in gesprek kunt gaan met school omtrent je eigen situatie, ouders met kinderen op de VSO zullen dat zelf toch ook aangeven, daar zou ik niet over beginnen als het niet om je eigen situatie gaat. ik zou het echt op mezelf en vooral op de veiligheid voor je kind, de andere kinderen en de leerkracht leggen. als jouw kind extra begeleiding nodig heeft om terug te fietsen met de leraar en deze kan daardoor misschien niet genoeg op de andere kinderen letten is dat ook lastig voor de leraar. maar misschien ziet die er helemaal geen probleem in. misschien gaat het allemaal wel goed. Ik zou ook zeker met andere ouders dit proberen te regelen. iedereen zit in hetzelfde schuitje. ik snap wel dat school dit ook als optie aangeeft. it takes a village to raise a child. daarnaast zou ik ook niet zo krap kijken dat je andere kind mogelijk 5 minuten te laat de school in komt. dat is nu eenmaal even niet anders. dat is iets waar de school dan maar akkoord mee moet gaan.
Dat is ook heel vaak het geval. Ik zit in de verkeerswerkgroep waardoor we o.a. het examen in groep 7 organiseren. Ook heel vaak ouders die komen dat hun kind dat echt niet kan, want die stopt niet voor een stoplicht en rijdt gewoon door, en ze vergeten hoe ze moeten fietsen etc. Ze gaan toch, want het is eigenlijk verplicht, en dat zijn meestal degenen die foutloos rijden. Keurig gestopt bij kruisingen enz.
de meeste kinderen kunnen alleen veel meer dan ze laten zien met ons als ouders erbij omdat ze met ouders erbij dan toch ook wel dat vangnet voelen dat wij ze behoeden voor domme fouten. Ik ben een ouder die ook overal gevaren in ziet en alles spannend vind ik probeer dat alleen echt niet op de kinderen over te dragen. Ik zou die angsten hebben van de ouders die jij benoemd bij het verkeersexamen maar ze niet uitspreken. Uiteindelijk verbazen ze me altijd weer (wat me trots maakt op ze) en uiteindelijk moeten ze het ook leren van vallen en opstaan. Je hoofd stoten dan doe je het niet nog een keer. Al is verkeer wel een slecht voorbeeld
Ik moet denken aan die klokhuis filmpjes waarbij ze sarcastisch zijn dat je je kinderen nooit zelf naar school moet laten fietsen Hier een hele ontaarde moeder. Mijn 10 jarige is deze week gestart op de middelbare 13km verderop. Gisteren eerste dag. Belde gelijk of hij daarna met een vriendje mee mocht die aan de andere kant van die stad woonde. Ik heb ja gezegd. Op de terugweg is hij verdwaald. Maar hij belde mij op, werd rustig door mijn aanwijzingen en ik kon zien waar hij was door Family link en hem zo weer op de route krijgen. Is dat spannend. Ja ontzettend. Maakte ik me zorgen ja ook. En tegelijkertijd zo ontzettend trots dat hij dit doet en het hem gewoon lukt! Overigens hebben wij de laatste maanden met regelmaat de route gefietst en zelfs maandag nog samen zodat hij ook de alternatieve route wist voor wegen die er uit liggen door wegwerkzaamheden. Echt ze kunnen meer dan wij denken als ze het vertrouwen krijgen. Vaak zijn ouders degene die ze 'klein' houden! Ze fietsen hier vanaf dat ze een jaar of 7 a 8 zijn zelf naar school, sport etc. Ze durven het en kunnen het ook. Mede doordat wij ze dat vertrouwen geven. We wonen wel in een dorp met maar 1 grote weg maar die heeft stoplichten.
Dat je het als ouder spannend vindt snap ik he? Mijn zoon kent de route al 3 jaar, omdat hij altijd meefietst als ik ga controleren en ik vind het komende keer ook spannend als hij meedoet. Maar wij moeten dus echt met ouders in gesprek omdat zij hun kind niet mee willen laten doen.