Moeten niet maar we stimuleren het wel. Nou hebben wij 2 enthousiaste voetballers (2x trainen en wedstrijden) en zitten ze ook nog op sportieve naschoolse opvang. En zwemles. onze dochter ga ik ook wel stimuleren. Maar iets als scouting vind ik bijv ook dikke prima. Ik vind bewegen wel belangrijk zeker omdat ze tegenwoordig al steeds minder bewegen dan wij vroeger door de opkomst van schermen (wat prima is maar wij willen dan dat bewegen wel voldoende stimuleren) Ook vind ik goed om ze dingen te leren als doorzettingsvermogen, afspraken nakomen(teamsport) tegen verlies leren kunnen, samenwerken etc
Ik ben zelf vroeger heel actief gestimuleerd om te gaan sporten en daar ben ik nog steeds heel blij mee, heb echt wel eens mijn mindere periodes gehad, maar altijd door blijven gaan.. 25 jaar later en ik korfbal nog steeds Dus ja, ik zou dat wel stimuleren
Zeker stimuleren! Maar echt verplichten... tja dat is een lastige. Hier is het iets wat erbij hoort, dus min of meer verplicht. Nou vinden onze kinderen sport erg leuk. Zouden ze dat echt niet vinden en zouden ze er erg ongelukkig van worden dan denk ik niet dat we het zouden doordrukken. Maar dan wel een andere hobby of bezigheid stimuleren. Naast het bewegen ontwikkel je bij een sport zoveel meer, ook qua persoonlijke ontwikkeling. En het hebben van contacten buiten het dagelijkse zelfde kringetje op school vind ik ook wel belangrijk. Voor het bewegen hoeven ze hier niet op sport. Met name de jongste rent en springt de hele dag in het rond (behalve op school). Trampoline in de tuin wordt veelvuldig gebruikt. Maar zoals gezegd, sport houdt zoveel meer in! Ze hebben hier beide vanaf peuterleeftijd op gym gezeten. De oudste is doorgegaan in turnen. De jongste verschillende andere sporten gedaan, nu korfbal. Hiervoor zat hij op atletiek. Dat vond hij erg leuk, maar de groep was niet leuk, daar werd hij ongelukkig van. Dus op zoek gegaan naar een andere sport, daar nu wel heel erg op zijn plek. Voor hem is het heel belangrijk om ergens te komen, dingen mee te maken, buiten zijn comfort zone te gaan en positieve ervaringen op te doen!
Hier moeten ze niks, we stimuleren het wel maar als ze niet zouden willen dan niet. Is toch helemaal niet leuk als je iets tegen je zin moet doen omdat je ouders dat zo nodig willen. Ze gymen op school en over het algemeen spelen de meeste kinderen graag buiten. Onze jongste zit op handbal en stel ze zou willen stoppen dan zou ik dat jammer vinden maar ik zou er geen heisa van maken. Mijn oudste dochter sport momenteel ook niet. Deed altijd handbal maar is er vorig jaar mee gestopt. Had weinig klik met het team en ze kon het gewoonweg niet meer combineren met school en werk dus was er ook wel klaar mee. Misschien wil ze over een aantal jaar het handbal weer eens oppakken met bijv een vriendenteam maar voor nu is het even goed. Ze zegt ook zelf dat ze nu wel even genoeg verplichtingen heeft, examenjaar, autorijlessen en voor het sociale hoeft ze al helemaal niet op een sport en haar ontspanning haalt ze uit andere dingen. De oudste is vorig jaar gestopt met voetbal ook ivm lastig combineren met school en werk maar die is 5/6 x per week in de sportschool te vinden maar die kan dit zelf plannen rond school en werk. Met zo'n sport zijn ze altijd gebonden aan een vaste tijd en dat werkt nu in hun levensfase even niet meer zo lekker. Oudste dochter is nu wel coach bij onze jongste dochter bij de handbal dus ze blijft sws een lijntje houden.
Op een elektrische fiets is denk ik meer vergelijkbaar met bewegen als in sporten. Natuurlijk doen ze wel wat op een electrische fiets, maar dat kost toch aanzienlijk minder inspanning? Als er geen verschil was kocht toch niemand een electrische fiets?
Buiten het zwemdiploma hebben wij nooit iets verplicht. Onze oudste zou ook diep ongelukkig worden als hij verplicht moest sporten. Uiteindelijk is hij bij de scouting gegaan en vindt dat erg leuk. Onze oudste dochter zit op turnen en doet dat echt recreatief. Ze is er niet goed in maar heeft wel lol. Jongste dochter wilde eerst ballet maar is uiteindelijk ook gaan turnen. Zij wil graag heel goed worden en zit bij de selectie. 5 uur trainen in de week. Zo doet iedereen wat ie leuk vindt, zonder dat het verplicht is
Zwemles ABC is verplicht, daarna mogen ze kiezen. De oudste was alleen na het zwemmen al best vaak gewisseld dat we een periode van minimaal een jaar hebben afgesproken met haar. Ze zit nu op dansen en waterpolo/zwemmen en moet dat minimaal een jaar doen. Maar dit vindt ze allebei ook heel erg leuk om te doen. De jongste zit nog op zwemles en daarbuiten op dansles. Ze wilt heel graag op kickboksen maar dan moet ze eerst haar zwemdiploma's halen (is nu bezig voor B) Daar buiten doen we bijna alles op de fiets en fietsen we geregeld 10-20 km per dag. Soms meer, tot nu toe maximaal 50 km per dag. We verplichtingen sporten niet maar moedigen het wel aan.
Over deze vraag moest ik even nadenken… is het verplicht? Nee, geen verplichting, maar eigenlijk is het een bepaalde vanzelfsprekendheid. Mijn zoontje vindt ook teveel leuk, dus het is niet de vraag of, maar wat. Hij zit op voetbal en turnen en hij zou ook op freerunnen, tafeltennis, tennis, atletiek en basketbal willen (en vast nog meer)
Mijn zoon heeft echt een hekel aan voetbal, is de enige sport die hier op het dorp te doen is voor kinderen...zwemmen heeft hij ook niets mee, ik krijg hem het zwembad niet eens in terwijl hij helemaal gek is van water en in de zomer ook graag de sloot inspringt om lekker te spelen.Hij heeft ,via school ,verschillende sporten geprobeerd maar er is niets wat hem leuk lijkt.Ook een paar keer samen gesport met een vriendje maar dat werd het ook niet.Hij vind het heerlijk om buiten te zijn met zijn fiets of step, trampoline 3 is inmiddels ook versleten door intensief gebruik dus hij beweegt zat.Op zijn huidige school heeft hij meer gym als op de vorige school, daar was de leraar sowieso erg vaak afwezig. Ik had het leuk gevonden als hij in ieder geval durfde te zwemmen maar het is wat het is.
Ik vind een elektrische fiets een fantastische uitvinding. Zeker met tegenwind ed. Het maakt erg uit hoe je hem gebruikt hoeveel inspanning je zelf nog moet leveren, maar het is qua inspanning altijd beter dan de auto of het OV, denk ik maar. Mijn kinderen hebben overigens een gewone fiets. De oudste moet amper 5 km, de jongste ietsje meer (maar alsnog onder de 10 km), afstanden die te doen zijn en bij een puber die verder weinig actief is naar mijn idee juist goed zijn. (De jongste doet ernaast dus genoeg, maar ook dan. Ik hoor haar er overigens ook (nog ) niet over.)
Verplichten niet, maar ik gun het ze om een buitenshuizige activiteit te hebben. Omdat je dan beweegt, iets leert, je ontwikkelt, plezier kan hebben. Het maakt denk ik de drempel ook lager om later te beginnen met sporten. Oudste (6) is bezig met zwemdiploma C. En ze heeft trompetles. Jongste (4) zit nu op musicalles. Ze start met zwemles als ze 5 is. Als dreumes en peuter hebben ze op gym gezeten (tenzij er corona was dan). Ik weet nog niet of oudste blijft sporten als ze straks C heeft. Een teamsport met wedstrijden zie ik niet zitten, ik wil gewoon 1x in de week, anders wordt het onhaalbaar. En verder zijn er overal wachtlijsten voor volgens mij, dat maakt het wel lastig. Ik hoop eigenlijk dat ze gewoon verder kan en wil met zwemmen
Heb je helemaal gelijk in dat het altijd beter is dan met auto of OV! Maar ik bedoelde dus in vergelijking met sporten Hier gaat de oudste (meer dan 30 km enkele reis) met het OV, daar hoort per dag nog wel een half uur lopen/fietsen bij om van huis naar OV en van OV naar school te komen en andersom alle beetje helpen toch Maar ben dus wel blij dat die nog wel wat aan sport doet maar mocht dat op een gegeven moment (even) niet meer willen, ook prima.
Het is hier eigenlijk een vanzelfsprekendheid, ik vind bewegen belangrijk en een teamsport eigenlijk ook met alle voordelen die daar bij komen voor het latere leven. En de gezondheid daarbij, als je ziet hoe meer overgewicht er onder kinderen is de afgelopen jaren. Ze mogen elke sport kiezen die de willen maar eenmaal gekozen maak je het jaar vol. Dochter zit nu voor het tweede jaar op voetbal en gok dat die daar wel mee door blijft gaan en onze zoon wil en mag nu ook starten. Zelf ook altijd veel gesport als kind en altijd heel veel plezier aan beleeft. Deze luie moeder moet alleen zelf ook weer gaan sporten… en dat gaat ze ook doen!
Nee. Maar ze moeten wel iets doen vanaf de basisschool: of het nou dammen is, crea club, scouting of sport. Onze oudste is erg gestimuleerd om te sporten, zijn grove motoriek was gewoon niet echt top. Stijve hark. Geen idee wat de middelste leuk zal vinden. Vanaf een jaar of 5 a 6 zal ik dat met hem gaan onderzoeken met 4 op zwemles. Dure sporten/activiteiten zijn no go hier. Max 200 a 250 per jaar (ex zwemles). Ik heb namelijk zelf nog een dure kijkhobby in de wei staan en ik heb beloofd dat hij blijft tot het einde.
Hier was zwemmen a en b diploma verplicht. C was als je wil. Overigens c ook gedaan. Onze knul had als peuter al bergen energie en zijn we gaan zoeken. Muziek op schoot was niet actief genoeg, peuter zwemmen geen succes. Toen kwamen we judo tegen. Sindsdien zit hij nog steeds op judo dus inmiddels al 6 jaar. Ze gaan 2 keer per week naar de gym. Het is voor ons belangrijk dat hij wat na schooltijd doet. Of dat nou een "echte ".sport is, tekenclub, schaken dat maakt niet uit.
Nee, moet niet het mag! Wel eerst hun A&B diploma halen en dan mogen ze iets kiezen! De oudste wil graag op turnen of ballet, daar gaan we volgende week kijken! Ze moet wel nog haar B diploma halen