Ik heb 2 slowcookers. Voor thuis een russel hobbs 6 liter En voor op de camping een kleinere van het merk tristar. Ik vind de russel hobbs wel 10 x fijner. Zou die zo vervangen als het stuk gaat. Gebruik hem heel vaak. Heb soms spijt dat ik voor de camping ook niet een russel hobbs heb gekocht. Soms twijfel ik wel over een ninja. Maar heb ook een goede airfryer en een fijne zware oranje pan waar ik ook veel in braad. Ik heb al zoveel apparaten.
Ik heb deze. Ik mis bij deze een functie om aan te braden. Maar ik heb daar wel een andere functie voor terug, een waterbad. De inhoud is veel voor ons. Maar het is ook fijn om tegelijk wat in te kunnen vriezen. Om toch oa aan te kunnen braden en nog veel meer functies erbij te hebben heb ik een multicooker erbij gekocht. Deze heb ik nog niet uitgeprobeerd.
Ik heb zelf nog geen maar wat vinden jullie het grote voordeel aan zo een ding of wat is de reden waarom je het anderen zou aanraden ?
Gemak vooral. Je gooit alles erin en dat ding doet de rest. High pressure gaat ook nog eens supersnel, vooral handig voor stoofpotten en bijv. erwtensoep, dingen die normaal veel tijd kosten. Slowcooker is handig als ik moet werken, dan doe ik het er 's ochtends in en als ik thuiskom is het eten (zo goed als) klaar.
De dingen die je ermee kan maken, het moment waarop je alles klaar kan maken, het niet naar om hoeven kijken tussendoor, de grote hoeveelheid die erin kan (voor invriezen).
Ik zou ook zeker een multicooker overwegen(bv instantpot of instant pot express) Zoveel meer voordelen. Ik gebruik nu meer de hoge druk stand dan het slowcooken.
Gemak, malser vlees, smaken trekken beter in. Zo heb ik laatst een kilo gesneden uien erin gegooid, met een klein beetje boter en twee steranijsjes. 7 uur op low terwijl ik aan het werk was. Bij thuiskomst bouillon erbij en nog even laten pruttelen en je hebt een super easy en zeer smaakvolle uiensoep.
Gemak als je weinig tijd hebt. Pasta koken is geen moeite, maar een lekkere groenten saus maken kost wat meer tijd. Ik snijd alles s avonds. Knikker het s ochtends in de slowcooker en als we willen eten is het klaar. Ook met gerechten zoals pilav enz, alles erin en na een paar uur klaar zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Gehaktballen braden, spareribs, saté, babi pangang enz enz, allemaal supermals uit dat ding.
Dat doe ik ook, de avond van tevoren het snijwerk. En ‘s morgens het erin mikken. Ideaal! @Neuzeke, dan vereist het dus wel wat planning of in ieder geval het verschuiven van wat kookhandelingen, maar daarna heb je er geen omkijken meer na. En dan is mijn keuken de rest van de dag ook gewoon strak en schoon en staat er alleen zo’n apparaat op het aanrecht. Dus ook het opruimwerk verschuift. En dat vind ik eigenlijk ook wel fijn, dat ik dan ‘s avonds geen ‘ontplofte’ keuken heb.
Zomaar een vraag maar wat voor recepten maken jullie erin? Globaal dan hè, niet dat jullie hele recepten moeten plaatsen voor me maar gewoon interesse.
Soepen, curry’s, pastasaus bv bolognese, stoofvlees (variërend van rendang tot Limburgs zuurvlees, Zwolsche stoof, etc), drumsticks, alles wat ook maar een beetje moet stoven/pruttelen, zoals bv een aardappelgoulash, dan nog diversen soorte pulled pork en pulled chicken, appelmoes, en op eetspiratie.nl staan ook veel slowcooker recepten, bv slavinken in tomatensaus. Eigenlijk van alles dus, want ik ben vast nog iets vergeten En bovenstaande kan in slowcooker of in de multicooker (extra snel oo high pressure). Die gebruik ik verder ook als rijstkoker (risotto komt er echt perfect gaar uit, zonder dat ik er bij moet blijven, steeds moet roeren en bouillon moet toevoegen), stomen van groente/aardappelen, etc
Alles waar pulled voor kan Pastasauzen, pilav, zoet zure kip, babi bangang, saté enz (dus vleesgerechten in sauzen). Vlees zoals spareribs of drumsticks, een hele kip gaat er ook fantastisch in, geen restaurant die ze zo mals krijgt. Blijkbaar kun je er ook heerlijke appeltaart in maken, maar dat heb ik nog nooit geprobeerd. Staat voor dit najaar op de planning. Oe, en popcorn poppen, hartstikke leuk voor de kinderen omdat de deksel transparant is.
Dus zo een toestel laat je dan overdag gewoon aanstaan, als je weg bent ? Kan je dan een timer instellen dat het niet onnodig blijft aanstaan of valt het automatisch uit ?
De mijne heeft een bereidingstijd die ingesteld kan worden op hoge of lage stand. Daarna gaat hij over op warmhouden.
Nou besteld hoor! Ik ben benieuwd, helemaal leuk om mee aan de slag te gaan. Jongste dochter is gek van koken dus we gaan dit weekend samen een beetje oriënteren Bedankt voor de tip!
Op de meeste zit een kookstand waarbij je hem op bepaald aantal uren zet en daarna gaat hij automatisch op de warmhoudstand je laat hem overdag aanstaan, kunt gewoon weg van huis, hij is ook rond de 200 watt dus gebruikt niet heel duur
Dat hangt af van de slowcooker/multicooker. Je moet er dan eigenlijk 1 hebben met een warmhoudfunctie en ingebouwde timer. Na de timer gaat hij dan vanzelf nog 4 uur op de warmhoudstand. Als je dat niet hebt, blijft hij gewoon slowcooken tot je hem handmatig uitzet En hij staat inderdaad de hele dag dan aan. Energiekosten zijn lager dan bv een uur je oven aan. Hij is erg zuinig in energieverbruik en net zo veilig om aan te laten staan als bv je koelkast.
Die van mij gaat op de warmhoudstand, ideaal. Ik heb ook een functie voor uitgestelde starttijd, dus ik kan hem ook later aan laten gaan. Ik heb de voorkeur voor het eerste, omdat ik met uitgestelde start het vlees er lang rauw in moet laten zitten. In de winter niet zo'n punt, maar in de zomer minder. Dan laat ik hem liever op de warmhoudstand gaan.
Potverdikkie Vandaag alles klaar gezet om te gaan koken Zie ik dat ie niet geschikt is voor inductie Dus hij gaat terug want ik wil dat echt. Ik wil niet toch een aparte pan gebruiken. Dus nog even verder zoeken