Als ik mijn boeken had, was het voor mij ook wel anders denk ik. Had allemaal 6 en 1x 7. En dat door veel op te schrijven pff. Pesten zou heel hard aangepakt mogen worden. Ik ben ook gepest niet zo gek verhuist naar de randstad als drenthe. En later geen boeken dus arm.
Toch wel schrijnend, dat je geen boeken kon betalen Wisten je leraren van die situatie af? Als wij eens geen boeken mee hadden dan kregen we vaak strafwerk ofzo... Ik leerde eigenlijk nooit en kreeg echt alleen negens en tienen. Maakte vaak geen huiswerk, "want krijg toch wel een hoog cijfer". Keek dus ook amper in m'n boeken... Als jij nou m'n klasgenoot was had ik ze vast aan jou gegeven Maar ja, een niveau hoger, dat mocht echt niet hoor. Daar was ik "te anders" voor. Zo krom.
Een echte puber Ik ken het soort Die oudste druiloor van mij heeft z'n hele HAVO periode de kantjes ervan af gelopen, eindexamen gehaald met corona voordelen (okay, hij heeft het ook niet makkelijk gehad in die periode) en loopt nu op de PABO te shinen met enthousiaste inzet en topscores
Mijn H is ook vreselijk lui met veel dingen, je moet er ook maar steeds achteraan zitten als het gaat om dingen als kamer opruimen. Hoe vaker je vraagt, hoe kleiner de kans dat ze het gaat doen. Maar school daarentegen...
Gelukkig dit jaar 2 docenten die al na een week zagen dat er veel meer in zit. Krijgt voor economie en wiskunde boek en toetsen van eem niveau hoger.
Zou de school van mijn dochter kunnen zijn. Ook in de 3e week, al diverse uitval gehad en morgen en overmorgen ook vrij i.v.m. studiedagen. Maandag op de ouderavond voor bovenbouw VWO wel gehoord dat ze strenger gaan zijn met de herkansingsmogelijkheden voor toetsen omdat er in het afgelopen jaar echt 3,5 keer zoveel toetsen moesten worden ingehaald dan voor corona (tijdens corona was het op zich logisch dat het meer was). Ze hadden het gevoel dat leerlingen zich te makkelijk ziek vonden zijn voor toetsen en dat ouders daar ook teveel in mee gingen.
Ja was bekent maar niemand deed niets. Het eerst jaar is nooit betaald geweest. Mijn ouders hadden andere prioriteiten Broertje kreeg wel gewoon. Maar of die betaald werden weet ik niet (ander school). Zo kreeg ik 400 euro schuld kado (Iets van een tandarts rekening) na mijn 18e.
Is dat nu effectief, altijd lessen van 80 minuten? Ik heb het idee dat ze in zo'n lange les na een tijdje de aandacht bij het onderwerp kwijt raken, maar ik kan het mis hebben. Overigens zijn de lessen bij dochter op school een half uur en meestal heb je er dan 2 achter elkaar, dus een uur les en dat dan vaak 2 keer in de week (afhankelijkvan vak en hoeveel uren je dat vak in een leerjaar hebt). Maar soms ook losse lessen van een half uur ingeroosterd en dat is dan weer te kort. Dat heeft toch ook geen zin.
Ik ben echt een loederpubermoeder dan hoor. Bij mn dochter (de jongste, ze is 16) pak ik d'r telefoon en ze krijgt hem pas weer als haar kamer klaar is. Duurt dat drie dagen, heeft ze dus drie dagen geen telefoon. Jammer dan.. Mijn zoon is volwassen, dus andere taktiek. Als zijn kamer een bende is ga ik daar opruimen en hij wil absoluut niet dat ik in z'n kamer loop te struinen. Binnen het uur heeft hij het dan ineens netjes. Bij mijn dochter zou dat niet werken, die boeit het niet of ik haar spulletjes opruim, eerder lekker makkelijk, dus tja dan heb ik m'n eigen ermee
Edit: om deze reden zou ze van mij ook niet ziek naar huis mogen gaan hoor. Nu wonen wij echt heel dichtbij school, dus ze kan altijd naar huis. Maar was dat niet zo, dan ging ze maar huiswerk maken op school. Lessen zijn belangrijk, ziek is ziek uiteraard maar ik meld je niet ziek om zoiets.
Ik kreeg met deze opmerking meteen een herinnering aan onze discussie enkele weken geleden over hogere en lager niveaus. Ik mocht het toen niet zo noemen volgens jou ‘Ik verdoe geen feiten, wie bepaald dat het lager is? En door hoog en laag te benoemen geef je het een oordeel.’
Nu in de bovenbouw zie ik dat bij dochter wel vaker of ze gebruiken die lessen voor 1 op 1 gesprekken zoals @femkes ook aangeeft. En zeker in het eerste leerjaar zijn die lessen ook voor groepsbinding inderdaad. Overigens hebben ze bij dochter in de bovenbouw VWO ook een wat ander systeem van mentorklassen. Je hebt niet een mentor met je hele stamklas, maar vorig jaar waren er 4 mentorgroepen op 2 stamklassen en nu 3 mentorgroepen op 2 stamklassen. En dan ook niet alleen kinderen uit dezelfde stamklas in zo'n groep, maar gemixt. En vorig jaar had ze de decaan, die geen lessen geeft verder, als mentor. Nu heeft ze een economieleraar (die ook de leerlingbegeleider van bovenbouw VWO is) als mentor terwijl ze zelf geen economie meer heeft. Dus dat de mentor dan les geeft in de mentorles als er geen mentordingen te bespreken zijn, zoals @tuc oppert, is dan ook geen optie.
Hier is een klas die de gymdocent als mentor heeft, dan wordt dat ook lastig Maar dan mogen ze bv aan een ander vak werken.
Nouja, maakt mij niet uit natuurlijk. Vind t gewoon grappig om te lezen dat je het zelf dus ook gewoon zo benoemd zoals het is.
Het is echt afschuwelijk. Zoveel doden. Zoveel vermisten Daar kan je gewoon geen voorstelling van maken.