Hoi dames, Ik wil wat pannen gaan vervangen en zoek goede pannen, waarin geen antiaanbaklaag van teflon zit. Keramisch kan, dat heb ik nu (pannen van greenpan). Maar de laag lijkt toch minder fijn te werken, eieren plakken er heel erg aan. Ook met genoeg boter/olie. Ik heb 1 pan gewoon van staal, die ik ingebrand heb. Werkt perfect, maar ik kan nog niet zo snel een hapjes pan hiervan vinden. Dus welke hapjes, of koekenpannen hebben jullie? En kunnen jullie aanraden?
Wij hebben pannen van de buyer echt heerlijke pannen. Zij hebben ook een grote hapjespan. https://www.meesterslijpers.nl/de-buyer-countrypan-28cm
Ik ben heel tevreden over de wokpan van Le Creuset. Die hebben een emaille laag, is dat wel oké? Ze zullen vast ook hapjes pannen hebben
Ik heb al een jaar of 2 gietijzeren pannen zonder emaille laag. Was wat wennen in het begin maar nu zijn het hele fijne pannen. Heeft wel eventjes geduurd voor ze goed ingebrand waren. Enige nadeel: ze zijn loodzwaar.
ik lees ook mee. Laatste 1 tefal pan gekocht, doet het prima, maar wil niet alleen maar tefalpannen....
Ik lees ook mee! Onze pannen zijn echt verschrikkelijk momenteel, dus op zoek naar nieuwe maar deze keer écht goede.
Wat toevallig, vandaag nieuwe koekenpannen besteld. De Brabantia indu+ lijn. Zonder pfas in ieder geval en met keramische anti aanbak laag. Zoals de naam als zegt specifiek voor inductiekookplaten. Dus nog niet kunnen testen helaas. Verder ervaring met greenpan. Die vind ik niet erg goed voor het geld. Na 6 maanden gebruik begint alles aan te branden.
Ik heb een gietijzeren-en een onyx koekenpan. Allebei erg fijn. De onyxpan vind ik echt een positieve verrassing, ik had het niet verwacht, maar hij ligt echt een streepje voor op mijn gietijzeren pan, aangezien je hem ook met afwasmiddel kan/mag afwassen. En dat vind ik fijn als ik iets heb klaargemaakt wat scherp gekruid is, zoals bijvoorbeeld shoarma.
Doet gietijzer t een beetje op inductie? Wij hebben nog gas maar als ik afscheid moet nemen van mn wok wordt dat wel slikken.
Jahoor, gietijzer doet het super op inductie. Wel langzaam op laten warmen ipv meteen voluit zetten, anders bestaat het gevaar van kromtrekken.
Geen idee wat een hapjespan precies is, maar wij gebruiken tegenwoordig een BK braadpan van emaille om alle groenten te bakken (eten geen vlees). Wat een fijn ding, geen slechte antiaanbaklaag enzo. Qua koekenpan ben ik er nog niet helemaal uit. Heb een keramische BK koekenpan, maar bakt onwijs aan met ei. Action keramische koekenpan bakt niet aan, maar is mindere kwaliteit. Lees dus even mee voor een goede koekenpan.
Ik heb nu een rvs hapjespan van Ikea. En die heeft me zeer verrast in hoe hij werkt. Dacht echt dat het zou gaan aanbakken, maar als je hem goed en rustig voorverwarmd dan gaat het echt prima. Hij is ook zo schoon. En hij kan in de oven omdat de handvatten ook rvs zijn. Die worden dus wel ook warm, maar daar heb ik geen last van.
Bij jullie blijven ze wel goed? hebben jullie dan ook de keramische pannen. Want wij vonden ze erg snel slecht worden en aanbakken.