Het is dit recept, en heb de witvis gewoon vervangen voor kip: https://www.ah.nl/r/669584 Is hier in huis kindvriendelijker Ik zelf vind de vis versie nog lekkerder
Bloemkool roosjes en tonijn uit de oven en omdat mijn broer blijft eten, kook ik er rijst bij. Komende 3 dagen zitten we op een zeilboot dus nog geen idee wat we dan eten of misschien gaan we wel uit eten.
Tuurlijk! Ca. 500 g spruitjes, geschoond en gehalveerd - 1 kg iets kruimige aardappel, geschild en evt. kleiner gesneden - 2 grote uien, in halve ringen - ca. 5 teentjes gepofte knoflook, fijngesneden * - 250 g spekreepjes - roomboter en melk voor de puree - olijfolie - (versgemalen) peper en zout Bak de spekreepjes uit en haal ze daarna even uit de pan. Bak in het spekvet de uien aan tot ze glazig zijn. Bak dan de knoflook nog even mee en voeg tot slot de spekjes weer toe. Hou dit warm tot de rest klaar is. Schep de spruitjes om met wat olijfolie, peper en zout en spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de spruitjes in 20-25 minuten gaar in een voorverwarmde oven (180 graden). Stoom of kook de aardappelen gaar en maak daar met melk en boter een puree van. Hoeveelheden van de melk en boter doe ik altijd op gevoel, maar is waarschijnlijk zo’n 150-200 ml melk en 50 g boter. Stamp de spruitjes door de puree. Ik wilde ook graag wat spruitjes heel laten, dus stampte het daarom maar een paar keer. Roer dan het ui-spek mengsel erdoor. * gepofte knoflook: Snij het kapje van een bol knoflook af en schenk daar wat olijfolie op. Zet ongeveer 25-30 minuten in de oven op 200 graden tot het zacht en bruinig is. Laat een beetje afkoelen en knijp de teentjes eruit. Wat overblijft kan goed bewaard worden in de koelkast. Dit is mijn originele recept, maar ik ben op de gezonde toer, dus spekjes worden vervangen door gerookte kip, en roomboter laat ik weg. Maar zoals hij hierboven staat is het wel het lekkerste