Als ik zou zien dat iemand met vieze handen aan mijn eten zou zitten of zeker in het geval van het niezen, zou ik er wat van zeggen. Maar ik sluit me aan bij een deel dat zegt dat ik lange, gelakte nagels eigenlijk snel viezer vind. Ik lak mijn vingernagels zelden en hoe snel er iets onder blijft zitten zodra ze wat langer zijn. Ik vind dat echt super storend en vervelend. Maar je weet gewoon niet wat er gedaan wordt met je eten en gelukkig hebben de meesten een goede weerstand, zodat je er geen last van hebt. Ik werkte vroeger bij de bakker als weekend- en vakantiekracht. Er viel af en toe een brood op de grond. Als er klanten waren die dat konden zien, dan pakten we dat brood en legden we het weg. Zodra er geen klanten meer waren, werd dat brood door mijn bazin gewoon weer in het rek gelegd.
Ik snap wat je zegt maar ik kijk regelmatig onder mijn nagels en als ik mijn handen was, dan poets ik ook echt altijd mijn nagels en daaronder. Want inderdaad, met gelakte nagels zie je het gewoon minder of niet goed. dat van dat brood. Gatsie! Door de bazin nog wel.
Ik heb tijdens mijn eerste horeca stage een steak van de grond zien rapen. Afspoelen en hop de pan in. Was verder een super nette zaak en op vlak van hygiëne altijd alles in orde maar dat zal mij toch altijd bijblijven en was vreemd om te zien .
Toen ik in de horeca werkte werd het mayonaise bakje ook gewoon bijgevuld ipv een nieuwe gegeven als hij van de tafel kwam. Er gebeurd zoveel met je eten zonder dat je dit weet.. Gelukkig kunnen we veel hebben
Ik herken het wel een beetje. Ik heb het een keer gehad bij een ijssalon en daar werkte een meisje van een jaar of 16 en die had een hele vieze pleister om haar vinger. Gewoon zo'n bruine pleister en die was helemaal nat en doorweekt van het ijsscheppen. Ik vond het ronduit vies en heb haar erop aangesproken, beetje in de trant van hé die pleister gaat er zo vanaf vallen dus ik zou even een andere omdoen, ik werd gelukkig door iemand anders geholpen want anders had ik het ijsje niet aangenomen. Even later zag ik haar niet meer dus ga er vanuit dat ze een andere pleister om is gaan doen. Zegt ook wel iets over zo'n salon want een beetje baas heeft een horeca pleister en heb je die niet dan draag je een vingerhandschoen. Ik zie wel vaker vieze dingen bij mensen. Aan het gezicht zitten bij het bereiden en serveren van eten, wondjes aan handen die niet zijn afgeplakt. Het meest bijzondere vond ik eens dat ik bij een Bruna liep en dat ik steeds een tikkend geluid hoorde en toen keek ik naar de kassa en toen stond de kassamedewerker zijn nagels te knippen achter de balie. Heel bijzonder vond ik dat. Die nagels schoten ook alle kanten op, heb je toch ook geen fatsoen. Wilde daar iets kopen maar heb ik ook maar niet meer gedaan. Vandaag was ik bij de Kruidvat en daar stond een knul achter de kassa die steeds aan zijn mond zat te voelen. Ik moest direct aan dit topic denken maar ik kocht daar enkel shampoo en andere verpakte artikelen maar moest me wel inhouden om er niks over te zeggen. Knul stond ook een beetje wazig voor zich uit te kijken dus heb het maar gelaten. Mijn oudste dochter werkt als bijbaantje bij de Jumbo en daar hoor ik toch ook wel gore verhalen, het meeste hoor ik liever niet maar ook daar gaan bijv vleeswaren over de vloer en worden zonder pardon weer verpakt en dat geldt ook voor brood etc
Ja is het ook. Ik heb zat gezien in de horeca. (Overigens ook zat plekken waar het wel anders ging hoor maar ik kan je vertellen dat jij niet aan de buitenkant kan zien waar het wel en niet gebeurd) Sommige dingen moet je niet willen weten.
Maar naast dat je door nagellak, acrylnagels enz niet goed kunt zien of het onder je nagels vies is, blijven er ook veel makkelijker vieze beestjes (micro organismen) achter in kleine scheurtjes. Dus beter afgebeten nagels dan verzorgde nagels met nagellak als het om hygiëne gaat. In beide gevallen moeten ze wel goed schoongehouden worden
Wow ik dacht dat ik al een lichte vorm van smetvrees had. Maar blijkbaar valt t nogal mee! Op deze dingen let ik dus echt niet. Ik ben wel snel vies van mensen dus als ik een onverzorgd, vies persoon achter een balie ofzo zou zien staan hoef ik niks. Maar gelukkig heb ik dat nog nooit gezien volgens mij. Altijd netjes verzorgd. En dan boeit lange of korte nagels mij echt niet. Maar ach, ik ga voor mijn werk ook de wereld over en in sommige landen is het met de hygiëne niet zo goed gesteld als hier in Nederland. Dus misschien ben ik ook wel makkelijker geworden. Hier van een markt eten, prima, in China van een markt eten, no way! Hoe verzorgd het er ook uitziet. Maar zo heeft iedereen zijn dingen waar hij op let denk ik. Ik vind overmatig zwetende obers dus echt goor. Dan denk ik brrr, wat als zo'n druppel in mijn eten valt . Ik heb zelf lange gelakte nagels en ik vind dat juist wel verzorgd, iemand besteed dan zorg en aandacht aan zijn nagels dus zorg je ook dat ze schoon blijven lijkt mij, ik wel athans. Maar goed, ik werk ook niet met eten maar gewoon op kantoor.
Daar let ik echt niet op. Ik heb bijna nooit buikgriep, alleen als het rondging toen de meiden klein waren. Ik was mijn handen als ik naar de wc ben geweest, voordat ik eten ga koken en extra goed als ik vlees heb gesneden. Ik poets gewoon mijn tanden in de badkamer waar ook een toilet is Het kan best dat er bacteriën opzitten maar ik wordt er dus niet ziek van. Als je overal over na gaat denken maak je het zelf helemaal gek voor niets.
Ik denk niet dat afgebeten nagels beter is dan mooie verzorgde nagels. . Ik denk dat in beide gevallen gewoon hygiëne belangrijk is. Dus zorgvuldig en frequent handen wassen, maar ook gewoon goed opletten. Ook in afgebeten nagels kunnen scheurtjes en kloofjes komen
Bij nagellak en nepnagels gaat het er om dat er deeltjes in het eten terecht kunnen komen, heeft verder niks te maken met hoe vaak je je handen wast. Dus in de horeca mag het om die reden niet.
Bij ons in de zorg ( word ook erg op gehamerd op school) gaat het om de onzichtbare barstjes en scheurtjes die voorkomen in de lak, acryl of eender wat je gebruikt, waar micro organismen in terecht kunnen komen, die ja dan weer niet wegkrijgt met wassen. Daarom enkel natuurlijke en kort geknipte.
Ja inderdaad, daar kunnen nog extra bacteriën in komen, maar het kan ook gaan schilferen, dus dubbelop vies. Hoe verzorgd het er ook uit ziet