Hier ook buiten de koelkast. Staat gewoon op de aanrecht. Deden we vroeger ook altijd zo bij paps en mams thuis, wist zelfs niet eens dat op de fles staat in de koelkast bewaren . Ik heb wel een karaf klaargemaakte ranja in de koelkast staan altijd. Lekker koud om zo te drinken. Hoe lang blijft dat goed? Weet iemand dat? Meestal zo op maar als de kids niet thuis zijn wil t nog wel eens een paar dagen staan. Als t nog goed ruikt en smaakt drink ik het gewoon nog op.
Hier staat de ranja gewoon in een keukenkastje. 3 aangebroken flessen over het algemeen (3 smaken) en heb nog nooit een mier in de keuken gehad.
Je kan ze zowel in als buiten de koelkast bewaren. In de koelkast is beter. Dan blijven ze langer houdbaar en de koeling zorgt ervoor dat er minder snel bacteriegroei zoals salmonella optreedt. Minder kans op bederven en voedselvergiftiging.
Gaat prima maar in de koelkast minder kans op bacterie groei + veeeeel langer houdbaar dan wanneer het buiten de koelkast bewaard wordt.
Ja, in de koelkast. Curry en mayo ook. En eieren ook. Heb nooit genoeg bergruimte om dat allemaal in een kastje neer te zetten. Maar eenmaal geopend hoort het voor mijn gevoel ook koel te staan...
Hier altijd in de koelkast. Ik ben zelf Brabantse en dus ranja en friet. Woon in puntje Zuid-Holland en hier is het limonade en patat.
Ik bewaar siroop altijd in de koelkast. Zo langer houdbaar, geen mieren in m'n kast + als je de limonade klaar maakt is het lekker dat het koud is.
de meningen zijn verdeeld Maar goed, hier dus ranja in de koelkast Eieren ook! (sorry @tuc die ben ik niet met je eens) maar eet ze ook gerust nog als ze aantal dagen over de datum zijn (gekookt of gebakken, welteverstaan) Verder heet het bij ons dus ranja, eten we hier patat en geen friet Alle aangebroken sausjes bewaren we ook in de koelkast (variërend van mayonaise/ketchup tot alle barbecue sausjes) Waar bewaren jullie trouwens de tomaten? Hier ook in de koelkast, want als ik in een tomaatje bijt die net wat rijp is ... ieeuuhw dat vind ik echt niet lekker (om ergens in te verwerken nog prima hoor, gooi ze dan niet weg ofzo)
Klopt. Maar ik het oosten zeggen ze wel meer rare dingen: patat ipv friet, beleg is géén algemeen woord voor broodbeleg maar slaat alleen op hartig broodbeleg. Want zoet is zoet en da's geen beleg. En dan is er natuurlijk de ijsco nog Tja, heb nogal wat familie in Twente, dus werd vaak genoeg uitgelachen om mijn "rare Hollandse taalgebruik".
Ehm, jawel hoor! Afgelopen zomer waren hier flessen siroop buiten de koelkast standaard na een paar dagen veralcoholiseerd. Leuk voor volwassenen, minder geschikt voor kinderen
Haha ja hier gaan er soms ook wel wat door. Maar bij mijn ouders dus echt totaal niet, en die bewaren ze ook niet in de koelkast. Heb daar eens eitjes gekookt toen ik er niet meer woonde en een aantal weken later lag er in de koelkast nog een lekker gekookt eitje, helemaal verschrompeld toen ik het wou opeten, bleek dus nog te zijn van weken ervoor. En die hebben nu dus 3kippen er komen dus regelmatig eitjes naar ons
Ranja in de koelkast. Fles gaat hier maanden mee. Eieren in de koelkast. Tomaten buiten de koelkast. Vindt de smaak dan echt veel beter.
Hier staat dat buiten de koelkast. Eieren ook trouwens. Edit: ook tomaten bewaren we buiten de koelkast. In de koelkast gaat de smaak en kwaliteit sneller achteruit. Ranja en friet