Klopt. Als je een israelische vlaggetje achter je gedeelde video/foto plaatst op de status of in de kleur van je achtergrond bv “i love israel” schrijft, komt het blijkbaar wel de algoritmes door. Maar absoluut geen sprake van censuur of enkel het belichten van één kant hoor.
In aanvulling op bovenstaande: ik bekijk het als volgt: Hier in Frankrijk is kerk en staat strict gescheiden. Dat betekent dus geen religieuze (staats)scholen, geen politieke partijen die zijn gebaseerd op een religie enz. Dit is gebaseerd op een fundamenteel principe welke wettelijk is ingevoerd in 1905 en wordt hier strict uitgedragen, en ook op scholen onderwezen. Het idee erachter is dat eenieder door de staat gelijk behandeld wordt, ongeacht religie, huidskleur etc. Dat komt er dus op neer dat uitingen van religie op scholen en binnen publieke instanties niet zijn toegestaan. Ikzelf kan me dat goed indenken, aangezien je anders het risico loopt dat er vooral binnen de school zich groepen gaan vormen op basis van religie. Ik kan me eveneens indenken dat het nu een groter dilemma is om e.e.a. te handhaven daar er in 1905 niet direct veel moslims in Frankrijk woonden en het zich religieus uiten d.m.v. kleding niet of nauwelijks voorkwam. Over individuele gevallen zoals hierboven beschreven kan ik niet oordelen. Ik heb wel zo mijn vraagtekens bij dit soort artikelen aangezien je de achtergronden niet weet. Iemand die bijvoorbeeld vaak de grenzen opzoekt qua wat acceptabele kleding is of niet (en dit kun je bijvoorbeeld ook doortrekken naar blote billenshorts en naveltruitjes) zul je als leraar eerder naar huis sturen met een net op de grens H&M outfit dan iemand die zich doorgaans conformeert. Ze houden hier in Frankrijk wel van discipline, dus het zou me niet verbazen als er meer achter zit wanneer dit soort dingen zich voordoen.
Het gaat erom dat de Franse overheid ziet dat scholieren hun religie uitdragen dmv gewone kleding. Bijvoorbeeld meisjes die lange jurken dragen in sombere kleuren. Het probleem is niet dat het meisje een lange donkere jurk draagt, het gaat erom dat in haar cultuur vrouwen veelal lange jurken dragen in sombere kleuren. En veelal doen zij dit vanuit religieuze overtuigingen. Je kan het zien als dat dit meisje met culturele kleding (niet verwarren met traditionele kleding) haar religie uitdraagt. Je religie uitdragen mag niet op school en dus willen ze een ban. Het gaat er niet om dat iemand haar kont wil bedekken en dat dat nu niet meer mag. Het gaat niet om individuele gevallen. De vraag ‘is het terecht als een meisje in een oversized trui naar huis wordt gestuurd’ is een onzin vraag. Het gaat daar niet om. Het gebeurd, maar het probleem ligt niet in de oversized trui of de lange jurk of de spijkerbroek. Echter, door de grens te verleggen van religieus naar culturele uitingen, en je dit niet vast kan leggen in wat dan precies cultureel inhoudt en welke culturen dan enz., moet men het zelf gaan beoordelen en dan krijg je problemen. Want dan trek je het persoonlijk. Een leraar over een scholier. En dan ga je de mist in, want dan worden leraren rechters zonder wetten. Het idee op zich vind ik geen verkeerd idee. Want ja, je kan je religie uitdragen met lange jurken van de H&M. Alleen kan je lange jurken van de H&M niet verbieden. Op welke grond namelijk? Dan ligt discriminatie op de loer, persoonlijke voorkeur, en dan gaan we rare dingen krijgen zoals we nu hebben. maar op zich is het niet verkeerd vind ik. op zich vind ik het een goed idee vanuit de visie dat je geen religieuze uitingen wil op school.
Jij begrijpt jezelf niet eens, laat staan dat ik jou ga begrijpen. Laten we het hier maar bij laten, want we praten langs elkaar heen.
Klopt zij wonen ook in Parijs alle religies en afkomsten door elkaar. Echt ze was in shock dat ik en een oud vrouwtje naar elkaar glimlachten. Kennelijk iets heel speciaals of zo. Ze zei ook echt wees blij dat je hier kan dragen wat je wilt. Ze wilt heel graag een abaya aan maar is al zo vaak verbaal aangevallen terwijl ze gewoon een broek met blouse aanhad maar puur omdat ze een hoofddoek draagt dat ze het niet durft.
Mooi idee op zich alleen zo te zien heeft dat weinig effect. Als er 1 land is (in Europa) waar moslims en Afrikanen anders behandeld worden is het Frankrijk wel, helaas.
En zo wordt het nieuws een bepaalde richting in gestuurd. https://twitter.com/jacksonhinklle/status/1713616003186241553?t=1NNt60PYukv8PMiewT2Zwg&s=19
Ik begrijp mijzelf prima. Je begrijpt niet wat ik zeg en daardoor stel je de verkeerde vragen. Want ik vind het ook verkeerd dat een meisje naar huis gestuurd wordt vanwege haar trui. Maar dat betekent niet dat het dus pesten is of dus fout. Jouw mening is dat het fout is , mijn mening hangt ertussen in. Meningen maken geen feit. Ook de mijne niet. Ook die van jou niet. En een meisje in een trui verandert daar niets aan. .
Precies, het ligt maar net aan e school of leraar blijkbaae. Wie bepaalt dan wat religieuze kleding is? Eerst mochten er geen abaya's en kaftans. Nou vooruit, maar echt al op het randje. Maar ook een spijkerbroek en truitje en vest zoals hier gepost werd? Of zo'n broek met langere trui? Natuurlijk kleden deze meiden zich conform de waarden en achtergronden die ze hebben meegekregen. En daarbinnen vinden ze outfits die ook door anderen gedragen worden. Wanneer is het goed genoeg? Moeten deze meiden in een croptop en skinny komen om maar te bewijzen dat ze zich niet religieus kleden? In sommige delen van het Midden Oosten is de skaterlook juist een manier om de grenzen aan de liberale kant op te zoeken
Dit gaat over de man van de foto die wereldbekend is geworden. De man die schuilde met zijn overleden zoon. https://twitter.com/Timesofgaza/status/1713668428563656724?t=b460r1D-Dski_m2v5yWbtw&s=19
En dit is waarom je nooit joden mag verwarren met zionisten. https://twitter.com/TorahJudaism/status/1713457335505412255?t=Lx1ZQgK6SICeLEg8QykbRA&s=19
Geen idee wie dat bepaald. De religie denk ik? De cultuur nauw gelegen aan de religie? Dat maakt het dus precies zo lastig. Het laatste wat je wil is dat leraren zelf mogen bepalen wat ze acceptabel vinden.
Ik vind religieuze kleding geen probleem. Ik vind dat mensen zich mogen kleden zoals ze willen. Hoeven anderen zich niet mee te bemoeien. Enkel verbod op volledige bedekking ben ik mee eens, omdat je geen flauw benul hebt wie er onder zit. Zolang je het gezicht kan zien.. geen probleem. Toen ik in de eerste van de middelbare school zat, was mijn beste vriendin een moslima met hoofddoek. We hebben zoveel gelachen samen. Ik weet nog heel goed, we waren ons aan het omkleden bij gym, was ik d'r kwijt. Althans, dacht ik. Stond ze de hele tijd gewoon naast me maar ze had haar hoofddoek af Helaas ben ik verhuisd en zijn we elkaar uit het oog verloren. Zoek haar nog steeds!
Dat zou goed kunnen. Maar Frankrijk is enorm groot en ik merk er hier om me heen eigenlijk niets van. Maar ik geef toe: ik woon niet in de grote stad maar op het platteland waar men niet bovenop elkaars lip zit, dus 'mijn' Frankrijk zal heel erg afwijken van andermans Frankrijk.
Oh zo. Ik snapte er al helemaal niets van Ik weet niet wat de reden is, maar ik snap het wel. Ze draait alles om wat ik zeg. Stelt vragen en als je antwoordt, zegt ze wat heeft dat er mee te maken. Heb haar al gezegd dat ik niet meer op haar reageer.