Hier hebben ze er vijf. As maandag een dus een lang weekend. In februari een op vrijdag en maandag een lang weekend. En met pasen hebben ze woensdag en donderdag een studiedag, vrijdag goede vrijdag is de school sowieso dicht en de maandag door pasen ook. ze plannen het hier dus wel rondom de weekenden en dat vind ik persoonlijk prima. Maar ik kan me voorstellen dat dit voor anderen weer heel vervelend is juist.
Ik vraag me eigenlijk ook af of school hier niet te veel vrij heeft gedurende het schooljaar. Hier is het bijna elke maand een studiedag, een stuk of 9 studiedagen. Daarbij nog losse (vrije) (mid)dagen voor start nieuw schooljaar bijv of start vakantie/feestdagen. Worden deze ook tot studiedagen gerekend? Schooltijden zijn van 08.30 tot 15.00, op de woensdag 12.00
Bij ons 4, 2x een lange, 2x een korte dag. Maar omdat wij sinds paar jaar 2 kortere schooldagen hebben (woensdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 voor alle klassen) hebben ze er minder dan eerst omdat ze anders niet aan hun lesuren komen.
Hier dit jaar 8 studiedagen, een paar keer op een woensdag (is een korte dag, geen continurooster) en een paar keer op de vrijdag voor een vakantie.
Daar hebben ze bij ons de administratiedagen voor gevonden. Is het geen studiedag dan wel weer administratiedag. Gevoelsmatig zijn het er 12 ofzo, maar ik denk dat als ik ga tellen dat het wel minder is. Qua planning is t dan niet ongunstig hier, dat valt op een vrijdag doorgaans en dan ben ik toch al vrij.
Hier hebben wij er 11. Wisselende dagen en ook vaak een vrijdagmiddag tot 13:30 of 14:00 Ipv van 15:00
Als je kijkt naar dat stukje wat ik postte van de Rijksoverheid, dan maakt t dus niet uit hoe ze t noemen, maar ze mogen vanaf groep 3 maar 7 keer per jaar de lesweek inkorten naar 4 dagen (buiten weken met feestdagen om). Best verrassend dan om te zien dat het bij zoveel scholen meer lijkt te zijn.
Wat veel zeg! Op mijn werk heb ik er dit jaar volgens mij 4. Bij mijn kinderen op school hebben ze er dit jaar 5.
Heeft dat dan ook niet te maken met het aantal lesuren? Hier gaan ze vanaf groep 1 (maar dan nog niet verplicht) naar school van 08.30u - 15.00u en op woensdag van 08.30u - 12.30u. Ik hoor van veel mensen om mij heen dat de school maar tot 14.30u is en op woensdag tot 12.00u. Of dat ze tot aan de bovenbouw de vrijdagmiddag vrij hebben. Dat is hier allemaal niet, dus onze school maakt dan best veel lesuren denk ik. Ik denk dat we normaalgesproken ongeveer 6 studiedagen hadden, maar dit jaar hebben we ineens veel halve dagen en komen we ook wel aan de 14 denk ik.
Het totaal aantal lesuren is idd ook iets waar ze op moeten sturen, maar als ik t zo lees is het én én. Ik denk wel dat die halve dagen slim zijn, want dan verkort je de week niet naar 4 dagen en zal t waarschijnlijk wel mogen. Overigens…hebben jullie niet gewoon een langere middagpauze, zeg maar de traditionele pauze? Met allemaal op school lunchen, is de pauze korter en de eindtijd eerder. Qua aantal lesuren zou t allemaal niet (veel) moeten uitmaken lijkt me.
Ohja langere middagpauze zou ook kunnen. Ze hebben een uur ongeveer. Mijn kinderen blijven in principe over en dan hebben ze een half uur eten en een half uur buiten spelen. Maar 1 buurmeisje zonder continue rooster is om 14.30u vrij. Ik weet alleen niet hoe lang haar middagpauze is, mss is dat wel korter idd? Maar die is t/m groep 5 ook nog elke vrijdagmiddag vrij. Mijn kinderen zijn nooit op vrijdagmiddag vrij geweest, vanaf groep 1 al niet.
Ja bijzonder hè die verschillen. Hier is de lunchpauze een half uurtje geloof ik. Is formeel geen continu rooster, maar je kunt niet anders dan je kind op school laten lunchen in principe, tenzij je naast school direct woont.
6 studiedagen verdeeld over de week. Sinds er een nieuwe directrice is, is het aantal studiedagen aanzienlijk afgenomen (voorheen ook 10 of zelfs meer).
Ik heb in de MR gezeten en ze houden op onze school echt rekening met de max aan verkorte weken. Een vrije vrijdagmiddag voor de kerst- en carnavalsvakantie telt ook als verkorte week. Sommige studiedagen vallen dan ook in een week met feestdag (dinsdag na Pinksteren bijvoorbeeld), of twee studiedagen in één week. Volgens mij hebben ze dit jaar 4 of 5 studiedagen. Er moeten ook een bepaald aantal lesuren per schooljaar gemaakt worden. Maar in een lang schooljaar (eerst vroeg zomervakantie, dan laat) houdt je meer uren over. Op onze school plannen ze dan een extra vakantieweek in juni. Dit jaar is een korter schooljaar, dus niet veel extra vrije dagen.