Hoi, Wie heeft er een echt lekker recept voor pinda satésaus? Wij vinden de Conimex Javaanse pinda satésaus in het kuipje echt heerlijk, maar ik ben niet van de pakjes en zakjes. Dit is echt de enige saus die ik zelf niet lekker kan maken. Meerdere recepten geprobeerd. Met kokosmelk vind ik het niet lekker en eigenlijk proeft het altijd meer naar pindakaas. Alvast bedankt
Als je het echt helemaal from scratch wil maken dan maal je ook je eigen pinda's. Zoek je zoiets of meer met pindakaas als basis?
Mijn recept is altijd op gevoel, echt op zijn Indisch Dus hier komt net, maar dan probeer ik een beetje hoeveelheden aan te geven (proeven is belangrijk): Gesnipperd uitje of sjalotje Wat verse gember, fijngesneden 1 of 2 knoflookteentjes Deze fruit je even tot de ui glazig is dan gooi je daar: (zelf heb ik een vaste specerijen mix al klaar staan, maar voor het gemak noem ik even de belangrijkste specerijen) 1 tl sambal badjak of manis Snuf ketoembaar (koriander) Snuf djinten (komijn) Snuf djahé Even meebakken. Daarna komen de vochtige ingrediënten erbij: Paar el pindakaas Melk of water Scheut ketjap manis Kneepje ketchup Dit al roerende verwarmen. Voeg water/melk toe als de saus te dik is. Voeg eventueel meer pindakaastoe als hij te dun is, maar meestal is het dan beter om hem even te laten pruttelen. Dikt vaak snel genoeg in. Eventueel kan je de melk vervangen voor kokosmelk. En een lepel currypasta erin is ook lekker. Dan zou ik wel de ketchup weglaten en eventueel zoeter maken met palmsuiker
Ik kook alles op gevoel maar gebruik; AH 100% pindakaas Ketjap manis Soja of kokosmelk Gember Knoflook Komijn Sambal of chili Suiker Goed proeven (zeer vaak proeven ook ) en beetje bijsturen.
Ik maak 'm altijd zo: Pot Calvé pindakaas zonder stukjes, de fijne variant. Water om te verdunnen, tijdens het verwarmen toevoegen op gevoel Ketjap manis Scheutje ketchup zoete chilisaus Sambal oelek Paar teentjes knoflook pureren Zout Ketoembar Alles op gevoel en tussendoor even proeven
Bedankt voor alle tips! Gelukkig heb ik de juiste ingrediënten in huis. Ik heb altijd 100 % pindakaas, dus die wil ik er wel voor gebruiken. Tenzij jij ervaring hebt dat pinda's zelf malen lekkerder is, dan is dat natuurlijk ook te proberen.
Zelf pinda’s malen is lekkerder maar ook heel veel werk. Een goede pindakaas en kruiden etc is ook heel lekker. Als je kokos melk niet lekker vind kan je ook een ander soort melk gebruiken. Hier verder altijd knoflook, ketjap en pepertje of sambal erin
Ik gebruik altijd dit recept. Echt herl lekker. https://www.anniepannie.nl/varkenshaassate-pindasaus-sate-babi/ Of ja... de eerste keer was het precies dat. En elke keer erna ongeveer zo en op gevoel. Vaak met een beetje extra sambal. Ze houden hier van pittig
Sjalotje met knoflook fruiten, liefst met wat sesamolie. 100% pindakaas en ketjap medja erbij: zie link, deze is het lekkerste. Vanka-Kawat Kaki tiga ketjap medja no.1 #AlbertHeijn https://www.ah.nl/producten/product/wi199109 Sojasaus en wat water en vers limoensap erbij en goed roeren en even zacht laten pruttelen.Moet je zelf even kijken hoeveel je van alles doet. Ik doe het op gevoel. Heerlijk sausje heb je dan.
100% pindakaas met melk even laten koken en daarna ketjap manis met zoetzure saus toevoegen. Gember en knoflook doe ik niet door de saus, die roerbak ik in overvloed mee , tenminste vanavond wel gedaan, is net op.
Wij gebruiken de boemboe Sateh hot van de Jumbo; https://www.jumbo.com/producten/kokki-djawa-boemboe-sate-hot-500g-442296ZK Nja, m'n man maakt de sateh saus altijd klaar. Hij doet er wat water en kokosmelk bij dacht ik.