Hier ook kartonnen pakje van Hak met spliterwten, ik spoel ze af, maar week ze nooit. Na een uur koken zijn ze wel zacht, na 2 uur echt uit elkaar gevallen.
Nee, niet over de datum. Ik heb gister zo’n verspakket gehaald bij de appie. Mocht ik ooit de moed vinden om het nog eens te proberen dan neem ik de erwten van hak wel
Hier net zo, gewoon net zo lang tot de erwten zacht zijn. Ik week ze ook niet voor. Hele erwten wel maar split niet.
Ik spoel ze af maar week ze ook nooit.neem altijd de goedkoopste zak die ik kan vinden. Afgelopen zaterdag nog gemaakt, spoel de erwten af, gooi ze in het kokend water. Sche het eventuele schuim af (als je spoelt als het goed is zit er bijna niks) Ondertussen snij ik de preien, ui , knolselderij en een aardappel. Daarna alles bij de erwten. In het begin zet ik timers van 10 min en daarna van 20 min. Het vlees snijd ik niet pas als het helemaal klaar is. Ik leg een warmhoudplaatje onder de pan om het verbranden tegen te gaan en de soep heb ik aan laten staan van 10 tot een uur of 13.00 Wij maken altijd een grote pan van 600 gr spliterwten. Bij de volgende poging zou ik hem echt een stuk langer aan laten staan. 3/4 uur zo ongeveer
Huh? Ik had vorige week een verspakket erwtensoep. Zakje spliterwten wat daarbij zat een uurtje zachtjes laten koken. Was genoeg.
Ik heb het tot half 3 laten koken. Dus ruim 5 uur heeft het gekookt.. maar nog steeds niet allemaal zacht
Ik laat erwtensoep eigenlijk altijd zo’n beetje de hele dag pruttelen. Dat alles echt helemaal fijn is. Begin dan zo rond 10:00 en meestal na een uur zijn de spliterwten wel aan het zachtkoken en dan de rest erbij tot zo’n uur of 17:00/18:00. ik heb zoals andere ook al zeiden altijd die van hak. Altijd even goed afspoelen en dan opzetten.
Spliterwten moet je regelmatig roeren. Dan versnel je het zacht worden. Hier worden ze binnen een uur zachter en met regelmatig roeren heb ik na ruim een uur wel erwtensoep.
Ik geloof dat dit een slowcooker verhaal gaat worden voor mij dan (kookt op gas) voorlopig hou ik t wel op de blik variant want geen van de kinderen lust soep, de barbaren...
ik week ze ook nooit. Knikker gewoon ales bij elkaar in en wacht tot het een dikke pap is, geen idee hoe lang dat duurt. Gewoon zachtjes laten koken, het wordt vanzelf zacht. Of anders iets meer bouillon doen en als het te nat wordt een aardappel er door raspen, wordt het weer doet.
Mijn man (en ook zoon 1) vindt de unox snert lekkerder dan mijn versgemaakte. Voor jan l#l zo lang bezig geweest toen
Ik week de spliterwten niet voor. Gooi gewoon alle ingrediënten in de multicooker, 40 minuten op hoge druk en klaar is kees.
Hier week ik het ook niet. Goed spoelen en dan in een pan. Na 1.5 uur is het klaar. Gek dat er een verschil in zit. Hier haal ik ze bij de Turkse supermarkt.
Gas uit je gasfornuis is echt zo weinig, dat is echt verwaarloosbaar. Een heel jaar koken, 36m3 gas. Koken op inductie is duurder. Maar slowcooker is inderdaad nog net wat goedkoper denk ik.