Help! M’n spliterwten blijven hard

Discussie in 'De lounge' gestart door Leesteken, 20 nov 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.965
    15.008
    113
    Zonnepanelen <3
     
    Majo1983 vindt dit leuk.
  2. Fanne

    Fanne Fanatiek lid

    16 feb 2017
    3.071
    4.318
    113
    Ik gebruik de spliterwten van hak en die week ik niet vooraf.
    Gewoon in de pan met een een mergpijpje en dan kook ik ze de avond van te voren ze een uur of 4. De volgende dag haal ik de staafmixer er nog doorheen zodat de soep lekker glad is.
     
  3. Leesteken

    Leesteken Fanatiek lid

    14 okt 2018
    3.698
    3.491
    113
    Na 5,5 uur was ik het zat. Nog niet volledig zacht
     
  4. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.690
    2.400
    113
    Vrouw
    Broek
    Ohja. Die zijn er ook nog!

    Maar koken op gas is echt niet zo duur als 'men' je wil laten geloven. Warm water en verwarming is echt het ooooovergrote deel van de gaskosten. Just saying.
     
  5. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.965
    15.008
    113
    Ja maar ik was toch al team slowcooker dus dat gas is enkel een extra voordeel. :roflmao:

    Relaxter, niet roeren, minder vocht, super mals vlees, geen R die bij de knoppen kan. Dump and wait, my kind of cooking. (Ik haat koken)
     
    Majo1983 vindt dit leuk.
  6. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.697
    4.306
    113
    noord holland
    Verschil erwtensoep of snert ligt 'em in iets anders dan aan of je diepvrieserwten gebruikt :p:
    "In de bereiding zit nauwelijks verschil, zowel erwtensoep als snert wordt gemaakt van spliterwten, groenten en rookworst. Maar voor snert gebruik je ook nog varkensvlees, spek en botten. Snert heet officieel pas snert als de soep één dag 'gestaan' heeft."
     
  7. Driessen21

    Driessen21 Fanatiek lid

    13 jan 2012
    1.021
    284
    83
    Vrouw
    Jeetje, dat is wel bijzonder. Heb al verschillende keren het verspakket gemaakt en met een paar uurtjes zijn de spliterwten echt wel zacht.. Een andere oplossing dan lang laten pruttelen en regelmatig roeren weet ik helaas ook niet.
     

Deel Deze Pagina