Ik gebruik de spliterwten van hak en die week ik niet vooraf. Gewoon in de pan met een een mergpijpje en dan kook ik ze de avond van te voren ze een uur of 4. De volgende dag haal ik de staafmixer er nog doorheen zodat de soep lekker glad is.
Ohja. Die zijn er ook nog! Maar koken op gas is echt niet zo duur als 'men' je wil laten geloven. Warm water en verwarming is echt het ooooovergrote deel van de gaskosten. Just saying.
Ja maar ik was toch al team slowcooker dus dat gas is enkel een extra voordeel. Relaxter, niet roeren, minder vocht, super mals vlees, geen R die bij de knoppen kan. Dump and wait, my kind of cooking. (Ik haat koken)
Verschil erwtensoep of snert ligt 'em in iets anders dan aan of je diepvrieserwten gebruikt : "In de bereiding zit nauwelijks verschil, zowel erwtensoep als snert wordt gemaakt van spliterwten, groenten en rookworst. Maar voor snert gebruik je ook nog varkensvlees, spek en botten. Snert heet officieel pas snert als de soep één dag 'gestaan' heeft."
Jeetje, dat is wel bijzonder. Heb al verschillende keren het verspakket gemaakt en met een paar uurtjes zijn de spliterwten echt wel zacht.. Een andere oplossing dan lang laten pruttelen en regelmatig roeren weet ik helaas ook niet.