In mijn ogen is dat met iets als zo min mogelijk suiker of geen zoetstoffen precies zo. Ik zie het verschil dus nog steeds niet, behalve de persoonlijke betekenis die iemand er aan toekent voor een ander.
Dus bij de opvang leren ze niets? Edit: wellicht even kort door de bocht gezegd, maar ik krijg nu deze indruk.
De buurvrouw zit toch niet te wachten op een kind erbij omdat zij toevallig niet werk/vrij is…? Hier de meesten tenminste niet. Plus, ik heb liever professionele opvang, met vierogenprincipe ed, dan een buurvrouw. Dat was hier een hele bewuste keuze. Een andere keuze is niet fout.
Maar in de hele kinderopvang is voorbereiding op school hoor. Ik vraag me af of jij een goed beeld hebt van de huidige kinderopvang.
Ik werk niet voor enorme luxe hoor. Gewoon om te kunnen wonen, eten en leven. Ik ga niet tig keer per jaar op vakantie enzo. Daarbij vind ik mijn werk leuk. Ik wil niet een thuisblijfmoeder zijn. Daarbij: hoezo moet de moeder dan thuis blijven en is het wel ok als man 5 dagen van huis is? En opvang vindt dochter ook gewoon leuk, met dr vriendinnen. Maar ja, dat is superzielig natuurlijk. Wat kortzichtig zeg.
Als je het verschil niet ziet dan snap ik dat het een rare grens is om te stellen. Mja.. toch zou het mijn grens zijn. (als ik een opvang zou hebben dan hè .. )
En dat is geen opvang? In mijn ogen wel als je dat gebruikt voor structurele afspraken te plannen. Dan heb ik het niet over 2x per jaar tandarts of een dagje wachten met de huisarts maar wel over (twee)wekelijkse therapie
Of het voorbereiding is op school boeit me niet, vind peuterspeelzaal daarin ook niet zo heel interessant dat was maar een voorbeeld, het gaat me er om dat kinderen op zulke jonge leeftijd al gedwongen worden hele dagen buiten de deur te zijn. Dat vind ik ongezond. Maar ik vind het huidige onderwijs ook geen gezonde plek om hele dagen te moeten verblijven eigenlijk, een overprikkelende hel vol kinderen met korte lontjes. Het gedegen onderwijs bestaat al lang niet meer, dat is verworden tot lesjes van 5 minuten en daarna zelfstandig aankloten anders heeft niemand nog aandacht.
Daar leren ze de hele dag van huis zijn wat ik op die leeftijd niet ok vind. En mensen sturen kinderen naar de opvang om opvang te hebben tijdens hun werk, niet primair om ze wat te laten leren, en om die mentaliteit gaat het me.
Als alle moeders die daar werken geen opvang meer willen voor hun kind dan is er helemaal geen onderwijs meer. Allebei de problemen opgelost.
Goed plan, zal helaas lastig worden. Maar serieus, als je kijkt naar hoe het onderwijs en de samenleving aan het afzakken is naar een niveau van niets word ik daar erg triest van... op de lange termijn worden het land en de samenleving onleefbaar op deze manier.
Nog beter Zoals het onderwijs er nu voor staat biedt dat weinig meerwaarde voor de samenleving helaas.
Ik vermoed dat daarin door andere mensen wellicht toch anders over gedacht wordt en dat het niet altijd zo zwartwit is als nu voorgeschoteld wordt (zeg ik waar er iemand altijd thuis is geweest), dus laten we het er maar op houden dat we van mening verschillen.
Op de crèche / gastouder leren ze toch ook? Of denk je dat ze de hele dag op een stoeltje zitten / in een bedje liggen? Er zijn daar gewoon activiteiten ( = leren) , speelgoed ( = leren) , andere kindjes ( = leren) , enz. Ik lees net dit berichtje Ik denk hetzelfde als Tuc , ik denk dat je frustratie ergens anders zit. Ik gok zomaar dat jullie een neurodiverse familie zijn?
Hier net zo. Ik ben wel het onderwijs ingegaan omdat ik denk dat er dingen beter kunnen. Maar daarvoor had ik dan wel opvang nodig.
Nee het zijn vormt geen mening , maar ND mensen / families ervaren wel meer en vaker moeilijkheden. En dan ligt het aan de hoe wat waar wanneer- ervaring hoe erg dat is beschadigd
En vervolgens ook aan wat je er mee doet. Een van mijn kinderen is kapot gemaakt in het onderwijs. Is dat de schuld van Het Onderwijs? Nee, wel van de mensen die het toen aanboden. Gelukkig hebben we later ook anders mogen ervaren. En ja, dat was een speld in een hooiberg en zijn we nu weer aardig terug bij af. Maar weer ligt het niet aan het onderwijs in z’n totaliteit (althans, niet volledig).