Ik vind het ideaal. Vooral op dagen dat ik de hele dag weg ben. Mijn kinderen zijn ook geen makkelijke eters maar tot nu toe vinden ze alles uit de slowcooker nog lekker! Moet wel zeggen dat ik hem niet wekelijks gebruik. Maar alles wat we tot nu toe hebben gehad was allemaal heel smaakvol en het vlees was lekker mals.
Ik heb sinds kort een Multicooker en maak er een veel gebruik van.. Ik zie het overigens ook terug in het energieverbruik. In dezelfde week ragu bolognese gemaakt, en die moet toch wel echt 4 uur staan op laag vuur. Je ziet dan een piek in energieverbruik Toen dus met de Multicooker en geen piek. Handig vind ik ook dat er een aanbraad functie op zit. Dus je kan eerst wat vlees aanbakken voordat je groenten er bij doet, om een voorbeeld te noemen Wij houden hier van pasta's en curry's, en die lenen zich erg goed voor de Multicooker Als ik alleen voor mezelf kook is het ook ideaal. Ik gooi gewoon wat groenten vlees/vega in de bak, beetje kruiden er bij, af en toe even wat roeren en hop klaar.
Haha, zoals @mamabri zegt: eerder mn man de deur uit dan de slowcooker. Fantastisch apparaat waar ik niet meer zonder kan. Naast sauzen en stoofgerechten kun je er heerlijk vlees in klaar maken. Zoveel voorbeelden zijn al genoemd. Maar alle dagen agv zouden ze hier ook niet krijgen, dan eten ze maar niet. Zakjes kook ik nooit mee, dus die vergelijking kunnen ze hier niet maken. Maar er zijn zoveel verschillende pastasauzen, sauzen voor bij rijst e.d. mee te maken, dat ik me moeilijk kan voorstellen dat ze daar niets van zouden lusten. Ik zou er juist mee gaan experimenteren en ze laten wennen aan ander eten en andere smaken. Met werken snijd ik het de avond van te voren en gooi het er s ochtends in, de hele dag geen omkijken naar en s avonds heerlijk eten. Wij gebruiken hem meermaals per week.
Hier dus net zo, ik kook ook voornamelijk met kruiden ipv zakjes, tomatenpuree, knoflook, ui etc om smaak te krijgen. gewoon experimenteren
Haha idd! Als ze agv lekker vinden, houden ze misschien ook van stamppotten? Die zijn ook erg lekker en smaakvol(ler) uit de multicooker. En lekker snel klaar!
Nee stamppotten vinden ze niet lekker. Tenminste, de ene heeft liever boerenkool, de ander liever hutspot. Nasi, bami ed vinden ze wel lekker hoor.
Ik heb een flinke familie, maar voor zover ik weet heeft alleen mijn moeder er 1. Een kleintje, dus met 8 man niet dicht het goede formaat...
Juist voor jou met je grote gezin is het ideaal!! Met zo’n groot gezin ben je al druk met alle andere huishoudelijke taken. ik kook altijd voor minimaal 6, en vind het echt fijn. Is maar 230 watt, dus voor stoofpotjes ideaal omdat dat anders uren op je fornuis staat.
Ik zit ook heel erg te twijfelen. Lijkt me een handig ding. Maar waar ga ik het apparaat in hemelsnaam laten? Dat is wat me nog tegenhoudt. Of ga ik hem echt zoveel gebruiken dat ik er een plekje op mijn aanrecht voor vrij maak? En dus continu een toch best groot ding op mijn aanrecht in zicht heb staan. Dames die er een hebben: bergen jullie hem steeds op of staat hij standaard op jullie aanrecht? Hoe vaak gebruik je hem daadwerkelijk?
Dat zijn ook wel een beetje de twijfels die ik heb hoor. Mijn keuken is niet heel erg groot, ik wil hem echt niet de hele tijd op mijn aanrecht hebben. Dus ik moet hem òf ergens opbergen òf in mijn bijkeuken een plekje geven.
Ik berg hem op, maar ik heb 2 grote gangkasten, 1 voor de voorraad en 1 voor mijn apparaten. Maar ik gebruik hem best vaak dus als ik hem schoon heb zet ik hem als ik weet dat ik hem de dag erna gebruik op mijn fornuis. Dan neemt hij geen extra ruimte in
Ik gebruik 'm gemiddeld 3 keer per week, ene keer minder, andere keer meer. Hier staat hij in de bijkeuken in een kast omdat ik zo'n groot ding niet standaard op m'n aanrecht wil hebben.
Qua energie dus goedkoper, maar is het dan zo'n verschil met een stoofpot in een pan maken? Of ik nu een slowcooker op mijn kookplaat zet of een pan die staat te sudderen. Wat is daarin het verschil? Want mijn keuken is te klein om zo'n apparaat altijd te laten staan. Ik zal hem dus ook weer ergens moeten opbergen....
Dat vind ik dus het bijzondere. Waarom is een slowcooker wel veilig en een kookplaat niet? Ik laat mijn kookplaat ook niet zomaar aanstaan als ik weg ga hoor. Maar hoe komt het dat een slowcooker dus wel veilig is?
Ik gebruik hem gemiddeld 2-3x per week. Net naast de keuken heb ik in de kamer een buffetkast staan met mn blond amsterdam servies en kerstschaaltjes enz. En daar staat bovenin de slowcooker.
Het verschil is dat als hij schoon op je fornuis staat, hij niet op je aanrecht staat. En anders moet je idd plek maken, hij is groot, eerlijk is eerlijk, maar het gebruiksgemak, de goedkopere kosten qua energie verbruik is mij de minder ruimte 100 % waard. Vlees wordt ook echt veel malser dan in de pan. En ik vind het ideaal dat ik er echt niet naar om hoef te kijken