Help, een lekker stuk vlees gekregen...

Discussion in 'De lounge' started by Zxcvb, Jan 8, 2024.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,009
    14,670
    113
    Female
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,158
    35,818
    113
    Dat is een pittig recept hoor ben ik bang. Wel lekker.
     
  3. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,292
    10,263
    113
    Kan je man die dan niet klaar maken:D zijn stuk vlees:roflmao:
     
    nizzie86 likes this.
  4. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,009
    14,670
    113
    Female
    :roflmao::roflmao: nee helaas hij kan helemaal niks in de keuken
     
  5. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,292
    10,263
    113
    Dan ben ik wel benieuwd wie het een goed idee vond om hem een groot stuk vlees te geven:roflmao:
     
    nizzie86 and Splitijsje like this.
  6. Splitijsje

    Splitijsje Fanatiek lid

    Nov 21, 2020
    3,133
    3,212
    113
    Female
    Haha, dacht bij het lezen van dit topic hetzelfde :D. On topic: TS, mooi stuk vlees! Hopelijk kun je er iets moois van maken. Ik zou ook voor medium gaan en er aardappelpuree en groente zoals bimi of haricot verts met spek bij serveren.
     
    owly likes this.
  7. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,009
    14,670
    113
    Female
    Tja, dat weet ik niet. Hij werkt bij een bouwbedrijf en daar worden rond kerst altijd door onderaannemers en andere bedrijven waar ze regelmatig mee werken relatiegeschenken geleverd.
    Dat varieert van een fles wijn tot zulke stukken vlees.
    Veel dingen komen op naam van mijn man binnen, maar het wordt wel verdeeld. Mijn man denkt niet over de bereiding na. Die denkt gewoon: oh lekker:roflmao:
     
    toch3 likes this.
  8. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,009
    14,670
    113
    Female
    Waar zit de moeilijkheid in? Op de filmpjes lijkt het zo easy...
     
  9. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,158
    35,818
    113
    Het deeg niet te donker krijgen of de onderkant zompig en het vlees niet te rauw of te doorbakken.
     
    Cornflake likes this.
  10. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,009
    14,670
    113
    Female
    De moed zinkt me alweer in de schoenen :roflmao:
     
    Iertje81 likes this.
  11. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,292
    10,263
    113
    Hahaha ik zou ook gaan voor vlees in plaats van wijn:D
     
    Zxcvb likes this.
  12. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,045
    2,182
    113
    Brabant
    Besef je wel dat dit wel voor 150 euro vlees is ofzo.


    Als ik er niks.mee zou kunnen zou ik het weggeven denk ik, onder voorwaarde dat er een stukje voor me klaar gemaakt wordt:)
    Ik heb nog zitten denken:

    Als biefstuk snijden (even goed lezen hoe je dat doet) en dan in porties in de vriezer.

    En begin eens met 2 biefstukjes te bakken:

    Op kamer temp laten komen
    Droog deppen, beetje zp erop
    Koekenpan of grillpan goed heet laten worden
    En ik doe dan altijd: allebei de kanten eerst goed dicht schroeien, dan temperatuur lager en heel even nog beide kanten. (Misschien 2 minuten.per kant) bakken.
     
    Huismuisie, Jessi79 and Catou like this.
  13. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,370
    30,668
    113
    Female
    Als je 't als geheel gaat klaarmaken zou ik sowieso een hoop mensen uitnodigen om het op te krijgen :roflmao:

    Voor recepten zou ik Google vragen.

    Of een familielid die wel van koken houd uitnodigen :)
     
  14. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,009
    14,670
    113
    Female
    Het scheelt dat we al een flink gezin zijn.;)

    Als ik idd een beef wellington ga proberen, doe ik dat met de helft. Dat is een mooie hoeveelheid voor ons gezin.
     
  15. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,009
    14,670
    113
    Female
    Dat besef ik zeker.

    En nee, dat ga ik niet weggeven. We hebben het prima, maar voor zulke luxe dingen hebben we het geld niet. Dus als we dan een keer zoiets krijgen wil ik het toch zeker zelf proberen.
    Mijn man en zoons vinden zulk vlees echt heerlijk, maar we kopen dat nooit. Zij zitten zich er nu al op verheugen. Alleen deze dame is de pineut om er iets eetbaars van te maken;)
     
    NiVa0230, Marti, owly and 3 others like this.
  16. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,045
    2,182
    113
    Brabant
    Ah top! Dat laatste had ik gemist, dan is het zeker erg leuk!!!!
    Succes ermee!
    (Ook voor beef wellington: op kamertemperatuur laten komen en droog deppen).

    Als je man en zoon er wel van houden zou ik zeker voor iets stoerders gaan dan beef wellington overigens
    Lekekr op de bbq ofzo.
     
  17. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,009
    14,670
    113
    Female
    Wij zijn geen echte bbq'ers. Dus dat zie ik.al helemaal niet goed gaan.

    Ik denk dat ze al blij zijn met een goedgelukte beef wellington hoor.
     
  18. justme1974

    justme1974 Fanatiek lid

    Jan 20, 2009
    3,822
    2,003
    113
    In blokjes of reepjes snijden. Roerbakken, dan is het zo klaar. Wat ui, chamignon en paprika,erbij, frietjes en een salade. Klaar.
     
  19. Tijger4

    Tijger4 Actief lid

    Sep 15, 2020
    190
    72
    28
    Female
    Ik zie vooral de datum hahahaha Is denk ik toch een productiedatum
     

Share This Page