Ik ga vandaag voor het eerst mijn nieuwe slowcooker gebruiken en ga dit recept maken. https://www.byaranka.nl/sukadelappen-draadjesvlees-uit-de-slowcooker/ Nu heb ik afgelopen vrijdag bij de slager om ‘draadjesvlees’ gevraagd. Ik heb een volledig stuk van 500 gram gekregen. Maar heb echt even geen idee wat het daadwerkelijk voor vlees is het was in ieder geval heel goed en had niet veel tijd nodig om mals te worden. Nu vraag ik me alleen af of ik het vlees in kleinere blokken moet snijden (heb het nu door 4 gedaan) en heeft dat betrekking tot de duur van het hele proces? In het recept staat dat ik het niet aan moet bakken. Is dat eventueel wel aan te raden?
Ik heb dit recept nog nooit gemaakt, maar als ik draadjesvlees maak in de slowcooker dan doe ik het zo: Hele lappen insmeren met een laagje mosterd, dan aanbakken in de binnenpan van de slowcooker (als je die hebt) en dan in de slowcooker onderzetten met gekookt water (met koud water wordt je vlees taai), kruidnagel en laurierbladeren.
Dank voor je reactie. Dan hou ik hem op 4 stukken en bak ze even aan in de braadpan. Binnenpan van de slowcooker kan niet op inductie. 8 uur op stand 1 (low lijkt me), hou jij dat ook aan?
Als ik sukadevlees maak doe ik er zo min mogelijk bij. Geen mosterd of andere dingen, behalve peper en zout. Ik schroei het op hoog vuur dicht, beide kanten rond de 5 minuten want ik wil dat het vlees donker word, daarna doe het in de slowcooker, het liefst 10 uur met een goede bouillon erbij. Ik krijg altijd complimenten over hoe zacht en lekker het smaakt. Terwijl ik er eigenlijk helemaal niks mee doe.
Wat grappig @Ysabella. Dat zal dan door de slowcooker komen? Ik heb nog nooit draadjesvlees gemaakt maar mijn jongens vinden het altijd zo lekker als ze het bij oma eten. Ben benieuwd of het lukt
In dit recept staat dat je het in grote stukken moet snijden. Ook een heel lekker recept trouwens maar dat is niet je vraag https://miljuschka.nl/limburgs-zuurvlees-zoervleisj-met-friet/ In plaats van speculaas kruiden verbrokkel ik een stukje gewone speculaas (koek). En minder kruidnagels en geen jeneverbessen
Ik doe het inderdaad in de slowcooker. Wat ik vroeger altijd deed was de oven op 95 graden en dan het vlees in een gietijzeren pan erin zetten. Ik ben benieuwd hoe het word!
10- 12 uur is eigenlijk beter, maar dat vind ik qua tijd lastig, wil het dezelfde dag eten. Dus ik doe het vaak 4 uur high en 4 uur low.
Ik had het zelf in blokjes gesneden, of in plakken. Maar niet in 4 grote blokken. Duurt nu langer eer de warmte en garing in het midden van die stukken zijn werk kan doen.
We gaan het zien. De stukken vlees vielen al uit elkaar tijdens het bakken dus het zijn inmiddels 8 stukjes. Scheelt toch weer iets. De slager gaf aan dat het maar 2 uur nodig had omdat het zo snel mals is. Maar dan in een gewone braadpan en niet in de slowcooker. Ik laat het vanavond even weten!
Ben benieuwd!!! (Wat hier de 2 gouden regels zijn: op kamertemperatuur laten komen en een zuurtje erbij)
Deze heb ik toevallig vorige week gemaakt en we vonden het heerlijk.. ik had gewoon sukadelappen bij de supermarkt gehaald en niet aangebraden.. maar was echt heerlijk. Ik heb het echter in de snelkookpan gedaan, dus qua tijd geen idee in de slow.. Let wel op dat je niet teveel appelstroop doet want dan wordt het echt heel zoet. Eet smakelijk!
Hij moet nog 1,5 uur en net even een stukje eruit gehaald en gekeken of het uit elkaar valt. Dat niet, maar met de vork haal ik het al makkelijk uit elkaar. De smaak is echt top!
Wat toevallig zeg. De smaak is echt heerlijk! Saus nu nog wat dun maar dat zou ik eventueel nog kunnen binden. Voor een eerste keer is het denk wel goed gelukt.
Boterham insmeren met mosterd en toevoegen. Mosterd zorgt voor wat extra smaak en boterham voor de binding
Het was heerlijk! Super goed gelukt. Voor de zekerheid maak ik het vlees de volgende keer iets minder dik en haal ik het iets eerder uit de koelkast.
Ja mosterd, brood, ui en het vlees zijn de ingrediënten die altijd in de pot gaan. Het biertje wisselt altijd en de extra toevoeging ook. Dat kan peperkoek, kandijsiroop, luikse siroop of pruimen zijn.