Help, een lekker stuk vlees gekregen...

Discussie in 'De lounge' gestart door Zxcvb, 8 jan 2024.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marre1985

    Marre1985 Bekend lid

    1 mei 2017
    588
    500
    93
    Vrouw
    Veel succes en eet smakelijk!

    mijn laatste bief wellington was enigszins mislukt (te ver doorgebakken).

    Ik kreeg daarna de tip te zorgen dat de oven niet te warm is en het er bij een lagere temperatuur uit te halen dan je bij een stuk vlees zou doen dat niet in bladerdeeg zit.
    Doordat het zo ingepakt is gaarde het enorm door bij het 10 min rusten nadat ik het uit de oven gehaald had.
    Ik dacht dus dat het lekker rood was maar toen het tijd was om het aan te snijden was dat mooi niet meer zo….
     
  2. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    Ik zag in 1 van de filmpjes die ik gekeken heb dat de 1e 15 minuten de oven heter stond, dacht 200° en daarna teruggezet naar 180°

    Maar dit is idd wel een fijne tip. Ik moet hem er dus eigenlijk uithalen als hij nog net niet gaar genoeg is...
     
  3. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.947
    33.614
    113
    Haal het wel op tijd uit de koeling want het vlees moet op kamertemperatuur zijn. Anders is het van buiten warm en koud van binnen en dat is echt vies.
     
    Zxcvb en Neuzeke vinden dit leuk.
  4. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    Hoe lang denk je dat dat nodig heeft?
     
  5. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.947
    33.614
    113
    Nou zeker een uurtje denk ik. Gewoon in je keuken hoor. Niet op de verwarming of zo :D
    Heb je katten of honden? Dan goed afdekken. Mijn poes is er een keer met een ossenhaas van een pond vandoor gegaan :confused:
    Trots dat ie was. Alsof hij hem zelf gevangen had die koe…
     
    MadeInUSA, chrystel73, spruitje80 en 6 anderen vinden dit leuk.
  6. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    :roflmao::roflmao::roflmao: geen kat of hond hier in huis, dus dat risico lopen we niet:D

    Mijn moeder is wel eens een kilo kaas kwijt geraakt door een buurkat.
    Naast ons huis was een loonbedrijf, daar liepen een paar katten rond om de muizen te verjagen. Mijn moeder had de kaas even op het aanrecht gelegd en was weggelopen. Toen ze later weer in de keuken kwam was de kaas foetsie, nergens meer te vinden.
    Tot ze het stuk later zag liggen op het terrein van het bedrijf. Voor het kattengat in de muur. Het stuk was groter dan het gat voor de katten om in en uit de loods te gaan:roflmao:
     
    Mim89, citroenrasp en Iertje81 vinden dit leuk.
  7. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.947
    33.614
    113
    Ik schrok ook echt :roflmao:
    Voor stoofvlees moet je de schoenzolen gebruiken waar @Neuzeke het over had :D
     
    Neuzeke en Droompje123 vinden dit leuk.
  8. Meral

    Meral Fanatiek lid

    1 mrt 2014
    1.105
    606
    113
    Hmmm lekkerrrr. Gewoon in plakken snijden (biefstuksize), 20 min op kamertemp laten komen, boter smelten in de pan (ik doe een mix van roomboter en olijfolie) in de pan bakken aan beide kanten, zout en peper als je het vlees omdraait en het vlees al een beetje dichtgeschroeid is (ik doe er zelf ook altijd wat knoflookpoeder bij maar dat is persoonlijk) , ongeveer 3 minuten per kant. 10 min in de aluminiumfolie laten rusten. Op je bord, de boter eroverheen uit de pan en lekker brood erbij. Ik weet wat ik morgen ga eten! :p
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  9. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Zxcvb vindt dit leuk.
  10. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    Net uit het plastic:
    17051503223132852698604453352983.jpg
     
    PenF vindt dit leuk.
  11. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    Een deel in de vriezer en de andere helft is inmiddels een mooi pakketje:
    IMG_20240113_165250.jpg
    Morgen bladerdeeg eromheen en dan de oven in.
     
    Loufoque vindt dit leuk.
  12. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    Nou dames, we hebben heerlijk gegeten. Hij was goed gelukt. Wel was aan de uiteinden het vlees meer gegaard dan in het midden, maar daar is denk ik weinig aan te doen.

    IMG_20240114_163423.jpg
    IMG_20240114_164054.jpg
     
    Suzy85, Iertje81, Ysabella en 19 anderen vinden dit leuk.
  13. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.664
    18.730
    113
    Vrouw
    Ziet er heel goed uit.
    Voor mijn gezin is dat ideaal die verschillende bakwijzes :D
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  14. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Dat ziet er heel lekker uit!
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  15. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    10.458
    11.973
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Ziet er goed gelukt uit! Fijn dat hij niet de hache in is gegaan
     
    Iertje81, Zxcvb en Neuzeke vinden dit leuk.
  16. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    Haha nee dat had geen succes geworden.
    Het uiterste puntje was doorgegaard en dat was knap taai geworden.
    Had toch flink balen geweest als de hele pan hachee zo was geworden:eek:
     
    Loufoque, owly en Neuzeke vinden dit leuk.
  17. Droompje123

    Droompje123 Bekend lid

    28 okt 2020
    680
    738
    93
    Vrouw
    Ziet er super lekker uit! Stoer dat je je gelijk aan een wellington gewaagd hebt! :D
     
    Zxcvb en owly vinden dit leuk.
  18. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.003
    14.668
    113
    Vrouw
    Ik heb zo ongeveer de hele tijd voor de oven gestaan:roflmao:
    Een beetje HHB achtig:D

    Het maken vond ik niet moeilijk, maar het bakken wel spannend. Het ene recept zei: 25 minuten bakken. Een andere: met een kerntemperatuur van 45° eruit, de volgende pas bij 48/49°
    Tja wat is dan juist?
    Ik heb hem er uitgehaald met 45°
     
    Anouk2005 vindt dit leuk.
  19. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    23.181
    16.516
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Heerlijk hoor!!
     
    Zxcvb vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina