Het vraagt wel wat diverse vaardigheden. Zo moet je een ‘koek’ taartbodem maken, en een lemoncurd en een Italiaanse meringue oftewel kookschuim waarbij je een suikersiroop die exact op een bepaalde temperatuur moet zijn, rustig door de meringue moet kloppen. Dus niet per se een beginnerstaart. Maar proberen is leren en als je de stappen van een recept goed volgt (rutgerbakt.nl bv) dan zou het moeten lukken.
Als je ze zacht wil van binnen moet je ze denk ik wat dikker maken? En dan precies lang genoeg (geen idee hoe lang dat is ) beetje experimenteren denk ik.
Ja maar dan ben ik weer bang (vooral nu) dat het misschien niet helemaal gaar is terwijl er wel eieren in zitten.. Het is allemaal wat, die koekjes haha.
DE tip voor krokante maar chewy koekjes is je deeg maken en dan een dag in de koelkast laten staan zodat het deeg weer goed koud is geworden. Dan met een ijsschep balletjes maken en die balletjes met voldoende tussenruimte op een bakplaat leggen en afbakken. Als je denkt, o ze moeten nog net iets langer dan eruit halen en af laten koelen op een rooster. Dat werkt voor mij altijd goed! De balletjes niet platmaken, ze worden vanzelf perfecte koekjes! Ik gebruik altijd het recept van laura's bakery en gebruik dan chocolate chips van Callebaut chocolade. Ik vind het lekker om, als ze net uit de oven zijn, er nog een paar chocolate chips in de bovenkant te prikken.
Ik las nu ook al ergens dat je het deeg eigenlijk het beste nog een nacht kon laten koelen in de koelkast inderdaad! Ijsbolletjes tang heb ik in 2 maten, dat gebruikte ik al en inderdaad niet plat maken, ze zakken vanzelf uit. Tot nu toe heb ik ook alleen de Callebaut (823) callets gebruikt omdat de rest niet naar echte chocolade proefde. Ik ga de tip van deeg een nacht in de koelkast zetten inderdaad van de week een keer proberen haha. Ik laat het jullie uiteraard weten!
Ja ik heb dus de bakbijbel van Rutger en de meeste dingen daaruit gaan best wel goed. Maar zoiets ‘technisch’ heb ik nog niet geprobeerd. Ik denk dat ik het gewoon ga proberen en voor de zekerheid ook een slagroomtaart van de bakker bestel ofzo
Vandaag heeft mijn oudste zoon van 12 Ierse barmbrack gemaakt als opdracht van school. Best goed gelukt. En zelf heb ik nog een appelcake in de oven staan, recept van laura's bakery.
Op verzoek van de oudste een oreo monchou taart. Die wil hij graag met zijn verjaardag en aangezien ik niet zo'n ervaren bakker ben, heb ik hem vandaag even uitgeprobeerd.. hopelijk valt hij in de smaak.
https://www.denotenshop.nl/blog/blueberry-crumble-muffins/. Deze waren zo lekker dat ik er geen foto van gemaakt heb kunnen maken voor ze op/uitgedeeld waren. Ik bak graag en als ik bak deel ik het ook graag uit. Dus dit x gingen er 4 naar de buren en 4 naar mijn schoonfamilie. Maar echt, het proberen waard!
Het is carnaval (geloof ik tenminste) en nou had ik al een dessert bedacht (een Valentijnsdessert), maar die schuif ik even door naar volgende week, want met carnaval eet je Nonnevotten. En dus heb ik Nonnevotten gemaakt. Nou gruwel ik van carnaval, ook al ben ik geboren Brabander en is mijn moeder een echte zuidlimburgse. Maar de Nonnevotten die mijn oma altijd in huis haalde waren wel echt favoriet! Dus ze stonden al een tijdje op mijn ‘to do’ lijstje. Voor een eerste poging ben ik eigenlijk wel tevreden. De strik is niet iedere keer even mooi, maar de smaak was echt prima!
Ja, klopt! Mijn oma komt uit Zuid-Limburg en daar at ik ze altijd. Vond ze als kind al heerlijk. Ik had alleen heel lang niet door dat ze buiten Limburg nergens waren en dat het blijkbaar ook echte een carnavals gebak is. Maar dat laatste laat ik aan me voorbij gaan. Zijn een soort donuts met kaneelsuiker, dus gewoon altijd super lekker
Hier komen binnenkort nieuwe vormen aan. nu alleen nog bedenken wat ik ga bakken. Elk weekend iets lekkers bakken is het doel dit jaar