Het grote bak topic

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamafiets, 14 jan 2024.

  1. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.323
    10.291
    113
    Klinkt heerlijk. Ik kom oorspronkelijk uit Brabant en ik kende ze niet. Carnaval laat ik ook hoorbij gaan:D
     
    Adje vindt dit leuk.
  2. djoyz

    djoyz Fanatiek lid

    29 mrt 2019
    1.468
    1.510
    113
    Vrouw
    Update: ik heb verschillende deeg recepten gevolgd en allemaal precies gevolgd en een hele nacht in de koelkast laten staan maar nog steeds geen blij ei hier.. :eek::rolleyes:
    Ik vind de meeste té chewy aan de binnenkant, waardoor ik ze bijna ongaar vind proeven. Terwijl als ik ze langer afbak het er niet beter op word.
    Ook wel en niet platdrukken geprobeerd.
    Zelfs afbakken op boven en onder warmte vergeleken met hete lucht, maar ook dat vind ik geen verschil maken..

    Ben er wel achter dat ik de smaak van bruine (donkere of lichte) basterdsuiker gewoon niet lekker vind.
    Dus dat is al deel 1 haha..
    To be continued…. :roflmao:
     
    owly vindt dit leuk.
  3. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113

    https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-cookies-sandwich-met-speculoos/

    Deze dan? Net vandaag nieuw online gekomen. Evt zonder de speculoos er tussen.
     
  4. djoyz

    djoyz Fanatiek lid

    29 mrt 2019
    1.468
    1.510
    113
    Vrouw
    owly en Olifantje1991 vinden dit leuk.
  5. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Morgen vieren we de verjaardag van de jongste en de oudste en vandaag alvast deze gebakken.
    IMG_0240.jpeg
     
    Sophy, toch3, NiVa0230 en 7 anderen vinden dit leuk.
  6. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Heerlijk, ziet er goed uit!
    Gefeliciteerd en een fijne dag morgen!
     
    nelta vindt dit leuk.
  7. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.323
    10.291
    113
    Mooi! Alvast gefeliciteerd!
    Benieuwd naar de binnenkant
     
    nelta vindt dit leuk.
  8. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Heel simpel chocoladebiscuit en botercreme (met wat cacao erdoor) van funcakes. Totaal 4 taarten gebakken, dus heb deze makkelijk gehouden.
    https://www.zoetrecepten.nl/recept/kitkat-en-mms-taart/
     
  9. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.323
    10.291
    113
    Klinkt heerlijk!! Voor simpel ziet hij er anders luxe en mooi uit!
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Vandaag de matchakoekjes uit de koekjesbijbel gebakken. En dan de witte chocolade weggelaten en de vorm verandert in hartjes, om het passend te maken bij het dessert (chocolademousse en frambozencoulis)
    IMG_8143.jpeg
     
    Amaranthas, toch3, nelta en 4 anderen vinden dit leuk.
  11. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.416
    30.763
    113
    Vrouw
    Ik heb gisteren een hartige vlaai gebakken (hartige taart in de vlaai-vorm)
    Was goed gelukt.
    op de foto lijkt hij een beetje aangebrand, maar dat viel dus mee. Zit gekruid gehakt, prei, paprika en ui in. 20240217_191510.jpg
     
    toch3, Paardenbloem en Zxcvb vinden dit leuk.
  12. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.416
    30.763
    113
    Vrouw
    Oeh dat klinkt als een heel lekker dessert :)
    Wanneer open jij je restaurant? Kom ik toetjes eten :D
     
    Paardenbloem en Zxcvb vinden dit leuk.
  13. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    765
    1.251
    93
    Vrouw
    Weet iemand of een muffinbakvorm veel verschilt van een cupcake bakvorm?

    Ik wilde de bosbessenmuffins die hier ergens genoemd werden gaan maken, maar volgens mij heb ik alleen maar cupcake vormen en die zijn vrij laag. Zou dat uitmaken?
    Ik heb wel die tulpvormige papieren vormpjes besteld en die komen zo binnen als het goed is.
     
  14. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    765
    1.251
    93
    Vrouw
    Deze wilde ik nog met jullie delen. Het was zaterdag echt om te janken maar nu kan ik er wel om lachen:
    Mijn eerste poging tot een Limburgse vlaai maken, wat resulteerde in een soort aangebrande pizza:roflmao:
    IMG_1907.jpeg
     
    owly, Mamafiets en Fruity90 vinden dit leuk.
  15. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    16 jan 2022
    2.889
    4.161
    113
    Vrouw
    Ik gebruik altijd gewoon hetzelfde blik en nooit problemen gehad.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  16. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.042
    14.724
    113
    Vrouw
    Ik denk dat die tulpvormige vormpjes er gewoon voor zorgen dat je muffins goed de lucht in kunnen zonder uitlopen.

    Voor een hoge biscuit gebruik ik ook een gewone springvorm die ik ophoog met bakpapier. Gaat prima.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  17. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    765
    1.251
    93
    Vrouw
    Bedankt voor jullie antwoorden!
    Dan hoef ik er geen nieuwe vorm voor te kopen in ieder geval, fijn :)
     
    Zuul en Zxcvb vinden dit leuk.
  18. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.042
    14.724
    113
    Vrouw
    Hmm, die ziet er niet echt smakelijk uit:eek:
    Balen van het werk is dat altijd hè. Heb je zin in wat lekkers, doe je er moeite voor en heb je uiteindelijk nog niks:(
     
  19. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    765
    1.251
    93
    Vrouw
    Ja ik was op dat moment echt heel chagrijnig:oops:
    Waarschijnlijk klopte de oven temperatuur van het recept niet (220 graden). Begreep later dat veel mensen vlaaibodems op maximaal 170/180 graden bakken.
    Heb daarna nog gauw een boterkoek gebakken, die lukt altijd :)
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  20. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Ik ben al bezig met het dessert voor aankomende zondag. Kwam een recept tegen voor Pumpkin spice roomijs, en aangezien middelste dochter dol is op pumkin spice latte’s werd dat mijn inspiratie. Daarbij komt dan nog een pompoenmousse uit de sifon.
    En als crunchy element, pompoenpit macarons gemaakt. Oftewel de amandelmeel vervangen door heel fijngemalen pompoenpitten.
    Nou bleek mijn suikerthermometer kapot, en moest ik gokken of de suikersiroop op themperatuur was. Gedoemd om te mislukken dus :roflmao: Maar ondanks dat zijn ze verrassend goed gelukt. Paar waren gebarsten, maar de meesten zijn gewoon echt oke :D
    IMG_8151.jpeg IMG_8153.jpeg
     
    Amaranthas, Zuul, Paardenbloem en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina