Klinkt heerlijk. Ik kom oorspronkelijk uit Brabant en ik kende ze niet. Carnaval laat ik ook hoorbij gaan
Update: ik heb verschillende deeg recepten gevolgd en allemaal precies gevolgd en een hele nacht in de koelkast laten staan maar nog steeds geen blij ei hier.. Ik vind de meeste té chewy aan de binnenkant, waardoor ik ze bijna ongaar vind proeven. Terwijl als ik ze langer afbak het er niet beter op word. Ook wel en niet platdrukken geprobeerd. Zelfs afbakken op boven en onder warmte vergeleken met hete lucht, maar ook dat vind ik geen verschil maken.. Ben er wel achter dat ik de smaak van bruine (donkere of lichte) basterdsuiker gewoon niet lekker vind. Dus dat is al deel 1 haha.. To be continued….
https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-cookies-sandwich-met-speculoos/ Deze dan? Net vandaag nieuw online gekomen. Evt zonder de speculoos er tussen.
Heel simpel chocoladebiscuit en botercreme (met wat cacao erdoor) van funcakes. Totaal 4 taarten gebakken, dus heb deze makkelijk gehouden. https://www.zoetrecepten.nl/recept/kitkat-en-mms-taart/
Vandaag de matchakoekjes uit de koekjesbijbel gebakken. En dan de witte chocolade weggelaten en de vorm verandert in hartjes, om het passend te maken bij het dessert (chocolademousse en frambozencoulis)
Ik heb gisteren een hartige vlaai gebakken (hartige taart in de vlaai-vorm) Was goed gelukt. op de foto lijkt hij een beetje aangebrand, maar dat viel dus mee. Zit gekruid gehakt, prei, paprika en ui in.
Weet iemand of een muffinbakvorm veel verschilt van een cupcake bakvorm? Ik wilde de bosbessenmuffins die hier ergens genoemd werden gaan maken, maar volgens mij heb ik alleen maar cupcake vormen en die zijn vrij laag. Zou dat uitmaken? Ik heb wel die tulpvormige papieren vormpjes besteld en die komen zo binnen als het goed is.
Deze wilde ik nog met jullie delen. Het was zaterdag echt om te janken maar nu kan ik er wel om lachen: Mijn eerste poging tot een Limburgse vlaai maken, wat resulteerde in een soort aangebrande pizza
Ik denk dat die tulpvormige vormpjes er gewoon voor zorgen dat je muffins goed de lucht in kunnen zonder uitlopen. Voor een hoge biscuit gebruik ik ook een gewone springvorm die ik ophoog met bakpapier. Gaat prima.
Hmm, die ziet er niet echt smakelijk uit Balen van het werk is dat altijd hè. Heb je zin in wat lekkers, doe je er moeite voor en heb je uiteindelijk nog niks
Ja ik was op dat moment echt heel chagrijnig Waarschijnlijk klopte de oven temperatuur van het recept niet (220 graden). Begreep later dat veel mensen vlaaibodems op maximaal 170/180 graden bakken. Heb daarna nog gauw een boterkoek gebakken, die lukt altijd
Ik ben al bezig met het dessert voor aankomende zondag. Kwam een recept tegen voor Pumpkin spice roomijs, en aangezien middelste dochter dol is op pumkin spice latte’s werd dat mijn inspiratie. Daarbij komt dan nog een pompoenmousse uit de sifon. En als crunchy element, pompoenpit macarons gemaakt. Oftewel de amandelmeel vervangen door heel fijngemalen pompoenpitten. Nou bleek mijn suikerthermometer kapot, en moest ik gokken of de suikersiroop op themperatuur was. Gedoemd om te mislukken dus Maar ondanks dat zijn ze verrassend goed gelukt. Paar waren gebarsten, maar de meesten zijn gewoon echt oke