Dag allemaal, Ik ben opzoek naar de input van forumbezoekers die de opleiding HBO V hebben gedaan. Ik ben bezig mij voor te bereiden op omscholing en moet mijn financiële plaatje duidelijk krijgen. Nu vraag ik me af of iemand weet waar ik op het collegeld na rekening mee moet houden qua studiekosten voor boeken, syllabi en uniformkosten. Kan iemand mij helpen aan een breakdown van jaar 1, 2, 3 en 4. Ik heb begrepen dat jaar 2 en 3 stage jaren zijn en de 4e jaar afstudeerstage. Ik reken zelf wel een marge er bovenop, maar heb een schatting nodig. Heb nu totaal geen idee ervan. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Alvast bedankt, Marley100,
Ga je bol of bbl doen? of ga je de studie via een ziekenhuis of zorg instelling doen? Dan betalen zij de opleiding. Dat scheelt al veel geld Uniform krijg je vaak van de instelling of ziekenhuis dus die kosten hoef je niet te maken, tenzij je als zzp aan de slag gaat natuurlijk
HBO doe je voltijd of deeltijd. Collegegeld os 2314 euro per jaar. Soms krijg je in je eerste jaar korting: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hoger-onderwijs/vraag-en-antwoord/hoogte-van-het-collegegeld-hogeschool-universiteit#:~:text=1%20jaar%20recht%20op%20halvering%20wettelijk%20collegegeld&text=Studenten%20die%20beginnen%20in%20studiejaar,2024)%20wordt%20de%20halvering%20stopgezet. Qua boeken ben ik gemiddeld 100 euro per lesjaar kwijt. Ik doe social work. Veel materiaal is online beschikbaar of 2e hands. Uniform weet ik niet, die heb ik niet nodig. Vaak betaalt de werkgever deze, net als je opleiding. Als je deeltijd gaat doen, moet je ook een baan hebben wasr je de praktijk uit kan oefenen.
Hallo, ik wil de deeltijdstudie doen aan de HBO. Overdag werk ik in deeltijd. Maar dat stop ik wanneer ik met stage ga. Ik ben nog aan het sparen en moet dus goed weten wat het me nu eigenlijk gaat kosten. Collegegeld is 2530 en hoger per jaar. Maar de kosten voor studiemateriaal is me nog onduidelijk bij HBO Verpleegkunde. Dus zoek naar HBO V'ers die daar wat over kunnen zeggen. Lijkt me niet dat ik 100 euro per jaar kwijt ben. Zal vast meer zijn. Maar is het rond de 1000 euro of 500 per jaar. Dat moet ik weten namelijk. Bedankt alvast. Marley100
Volgens mij bij de deeltijdstudie heb je een vaste werkplek nodig. Waarom solliciteer je niet gewoon op een opleidingsplaats binnen een instelling?
Ik heb heel wat jaren terug hbo v gedaan maar dat werd betaald door het ziekenhuis Kleding krijg je van je werkplek Boeken ( moet je uitzoeken welke je nodig hebt) staan vaak wel op marktplaats of fb ik heb zo destijds ook mijn boeken verkocht
Je kunt het beste contact opnemen met de HBO want je moet volgens mij voor een deeltijdopleiding inderdaad in het werkveld werkzaam zijn. Ze kunnen je vertrekken of je dit in deeltijd kunt doen en kunnen je dan aangeven welke kosten je voor boeken etc hebt. Ik ben docent op het HBO en heb toevallig vandaag de lijst met studiemateriaal voor onze opleiding geactualiseerd.
Deeltijd heb je geen werkgever voor nodig, dat is alleen bij duaal. Deeltijd zorgt de Hogeschool voor een stageplek. welke Hogeschool ga je de opleiding doen? Ik weet Bijv. Dat er bij degene in het midden van het land bij start een boekenpakket van +-1000 euro moet worden aangeschaft. Maar dan ben je ook klaar voor 4 jaar. Je kan ook tweedehands boeken kopen of ze online aanschaffen via eem abonnement.
Ik volg een deeltijd studie en een voorwaarde om te starten is een werkplek die niet door school wordt geregeld. Dat zul je dus zelf moeten doen. Een deeltijd studie doe je als je al ervaring hebt in het werkveld ( en dus een werkplek hebt) en je kennis uit wil breiden.
Ik doe een deeltijd studie (HBO) en ik ben zelf verantwoordelijk voor het hebben van een werkplek. Mijn school regelt dit niet.
Ja ik heb iemands naam ontvangen van Windesheim dus daar zal ik nog navraag naar doen. Is wel belangrijk om te weten. Ik dacht dat ik gewoon de deeltijd kon doen en daarnaast nog gewoon een baan kon hebben buiten het werkveld totdat ik stage moet lopen. Wat een gedoe. Maar goed om te weten.
Dit staat op de site van Windesheim, dus je hebt een werkplek in het werkveld nodig, je nu duaal of deeltijd doet. Jouw leerwerkplek Jouw eigen (leer)werkplek wordt jouw leeromgeving. Je gebruikt jouw werkplek dus om leeruitkomsten aan te tonen. Je gaat minimaal 20 uur per week als verpleegkundige aan de slag in een zorgsetting. Dit is een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de opleiding. Het is aan jou om werk te vinden in een zorgsetting waar verpleegkundigen werkzaam zijn. Dit kan in de wijk, verstandelijk gehandicapten zorg, psychiatrie, GGD, verpleeghuizen en bijvoorbeeld organisaties voor niet-aangeboren hersenletsel. Voor carrièreswitchers bieden we onder het erkende FastSwitch label een traject aan dat je voorbereidt op het werken als verpleegkundige. Dit maakt het voor jou makkelijker om een (leer)werkplek te vinden. In deze voorbereiding en tijdens je studie word je begeleid door een FastSwitch-coach. Deeltijd of duaal? Je kunt deze opleiding in zowel een deeltijd- als duale variant volgen. Als je kiest voor de duale variant, dan sluit je een leerwerkcontract af met je werkgever. Met een leerwerkcontract heb je mogelijk ook recht op een OV-kaart en studiefinanciering. Kies je voor de deeltijdvariant, dan sluit je een arbeidscontract af met je werkgever. Alle vragen die je hierover hebt, kun je bespreekbaar maken tijdens je intakegesprek.
Je kunt je laten informeren tijdens de open dagen, of zijn die al geweest? Als je in september start, volgt er vast wel eentje. En ik zou gewoon eens contact opnemen met Windesheim. Dat gaat je veel verheldering geven.