Ik vind het knap hoe mensen toch gedijen op altijd maar veranderingen. Nog afgezien van het groene, vind ik al die veranderingen steeds maar zo lastig. Mijn autisme is dus soms best duurzaam
O ik vind nieuw ook wel leuk hoor. Mijn zus gaat de hele benedenverdieping opnieuw inrichten en dan kriebelt het hier ook wel. Maar gelukkig wint duurzaamheid nog! We moeten wel binnen 3 jaar een nieuwe vloer. We hebben cavia's gehad die losliepen in huis. Die hebben in een hoek wel wat knaag- en plasschade veroorzaakt. Het valt niet op, omdat ik er een kleedje overheen heb gelegd met aankleding van planten, leuk hoekje. Maar ik zie ook her en der wat andere beschadiginkjes. Mag ook wel na ruim 16 jaar. Dan wil ik ook een ander dressoir, ook vanwege die knaagschade. Kast is ook ruim 16 jaar oud. Ik vervang meubels wel eerder dan onze buren, die iets gebruiken totdat het van ellende uit elkaar valt (echt, dat is hun criterium). Dus het kan bij mij altijd groener, maar ik ga mezelf ook niet kwellen.
Bij ons is het vooral de keuzestress die ons duurzaam maakt. Al 2 jaar bezig met nieuwe gordijnen. Maar we komen er maar niet uit wat het dan moet worden. En we willen eigenlijk ook de woonkamer vernieuwen (muren zit al bijna 20 jaar hetzelfde behang/muurverf op). Daar houd vooral het vele werk ons tegen om het te gaan aanpakken.
Hahaha! Ik ben wel van het doorpakken. Zo wilde ik laatst de schutting verven en binnen een uur had ik verf gekocht en binnen een dag was het klaar. Hier is het meer dat we een dag moeten vinden om erop uit te trekken voor iets grootst. Zo willen we vanaf begin winter al een vloerkleed. Ik ben wel een keer op pad geweest in mijn eentje, maar niet echt kunnen slagen. Nu moeten we samen een keer, maar ja, wanneer... En dan is het bijna zomer en wil je dan nog een vloerkleed of beter wachten tot najaar weer?
Ik pak vaak de auto. Ov naar kantoor 1 is 45 min + 15 min fietsen. Fiets 1 uur, auto 15 min. Heb nu mijn rooster aangepast dat ik op tijd thuis kan zijn voor zwemles. In het donker fiets ik liever niet te ver, dus 18 km door het donker liever niet. Gladheid vind ik ook niet prettig dus in de winter pak ik een paar maanden vooral de auto. Andere kantoor, volledig OV niet mogelijk. Fiets en trein 4,5 uur met uitloop, vaak 30- 90 min vertraging. Auto en trein 3,15 en bovenstaande met vertraging. Auto 2 uur. Ik heb naar het alternatief gekeken. Ik heb gebruik gemaakt van het alternatief, dit alternatief kost alleen flink veel tijd omdat mijn traject veel vertraging en uitval heeft. Kantoor 3 OV met eerste stuk auto 3 uur, auto 1,5 uur. Wij hebben dus wel 2 auto's zodat man met kinderen weg kan. Zwemles vind ik te ver om te fietsen 15 km enkele reis. Mijn auto staat vooral stil, maar ik zou een tweede auto niet willen missen. Ja het is een luxe. Helaas geen OV meer hier in het dorp. Trein stopt hier ook niet. Anders was het een stuk makkelijker.
Hier vind ik het dus echt een falen van overheid dat ov zoveel slechter is. Snap heel goed jullie keuze voor 2 auto's. Maar zou vooral willen dat er flink geïnvesteerd zou worden in goed en betaalbaar ov.
Het is ook falen van de overheid. Speelt natuurlijk al jaren. Als je meer mensen met het OV wil laten gaan dan zou je een meer fijnmazig, regelmatig rijdend, goedkoop OV systeem moeten hebben.
Maar dat kost geld En sommige buslijnen zijn niet rendabel genoeg. Dus die doen we weg. Tussen Roermond en Nijmegen is wel een snelweg gebouwd. Maar t spoor rijd nog steeds maar 1 boemeltje per half uur. Een diesel De reis van station naar station duurt 1.19 uur met elke 5 minuten ern stop en je komt met hoofdpijn de trein uit. Was het geld voor die snelweg geïnvesteerd in het spoor dan hadden we daar een intercity naast de stoptrein rijden. En was de snelweg niet meer nodig, want er is een goed alternatief.
Het helpt ook niet dat de NS ook winstgevend wil zijn. Dus ze gaan de kaartjes weer duurder maken... volgens mij zouden goede OV-hubs ook al kunnen werken. Paar grote busstations met goede voorzieningen erbij. Zorg ook in de bus voor faciliteiten om bijv te kunnen werken. Minder treinen per uur is ook hier in de randstad het geval. Ons spinterstation blijft buiten de spits een halfuursdienst. Reden: we zien dat mensen niet vaker de trein pakken. Nee, dan moet je vooral minder treinen laten rijden, waardoor overstappen niet aantrekkelijk wordt.
https://www.ad.nl/gezond/kwart-van-alle-hoofdmaaltijden-in-nederland-vorig-jaar-vegetarisch~ae1a8735/ Dit vind ik nog steeds erg weinig. Bij ons thuis is het eerder andersom.
Het is een gemiddelde. Er zijn nog steeds veel huishoudens waar elke dag vlees op het menu stond. Gisteren hadden we een teamdag. Lunch 1/3 vlees, 2/3 vega. Vooral de mannen stormden op het vlees af. En later bij de borrel keuze vlees/vega bitterballen. De vega konden ze na afloop veel van weggooien.
Wat is dat toch met mannen en vlees? Mijn man kreeg ook wel eens de opmerking "geen echte man" te zijn. En dan zijn wij niet eens vegetariër of veganist. Maar wel het omgekeerde van de gemiddelde vleeseter die eens per week een vleesloze dag houdt.
Ik snap vooral niet waarom mensen er altijd zo over moeten roepen dat ze vlees eten. En dan bedoel ik bv zo'n collega die dan een broodje vlees besteld en dan heel luid erbij moet zeggen: laat die sla maar weg want die groene zooi hoef ik niet HAHAHA. ik hou ook van taart, dat toeter ik toch ook niet door de hele kantine. Of doe maar een broodje humus zonder kip, ik hoef geen dood dier op mijn brood HAHAHA
Lees deze maar om wat hoopvoller te worden: https://www.folia.nl/actueel/161301/nog-steeds-vlees-in-uva-kantines-al-eet-meerderheid-inmiddels-plantaardig (maar inderdaad, mijn mannelijke collega moppert hierover...)
Ik denk dat dat zowel bij "kamp carnivoor" als "kamp vegan" gebeurt, dat zijn natuurlijk twee uitersten die vaak een héél felle en uitgesproken mening hebben en zich (vaak) verheven voelen boven mensen met een ander dieet/levensstijl
Ik heb een vegan buurvrouw die hardop op de vleesafdeling van de supermarkt praat tegen de 'dode dieren', dat ze het erg vindt dat ze hier liggen en niet vrolijk in een wei lopen. Nou, als ze geen vlees mochten worden, zouden ze uberhaupt niet geboren zijn. Bij ons in de bedrijfskantine is ook bijna alles vega(n). Veel vleesvervangers, geen zuivel in de dressing enz. Ze hebben nog wel vlees snacks. 2 soorten vega(n)kroketten, 1 vleesvariant en verder gewoon frikandel, mexicano. Ook maaltijden waarvan er niet altijd een vleesvariant tussen zit. Wil je gebruik maken van de catering, dan is het standaard vegetarisch. Vlees met je expliciet naar vragen. Gisteren is dat blijkbaar gedaan en daaruit bleek de voorkeur.
Ik vind dit heel logisch en snap niet dat mensen daar last van hebben. Vegetarisch "mag" nagenoeg iedereen- en dan inclusief mensen die geen (bepaalde soorten) vlees eten obv geloofsovertuiging, enz. Tenzij je last hebt van een soja-allergie ofzo. Maar dat zijn echt uitzonderingen. De vraag is wel waarom vleeseters het zo lastig vinden als vegetarisch de standaard wordt. Zo lang hebben juist zij zich moeten aanpassen aan de vleeseters, nu het andersom is, is het ineens een probleem. W.b je buurvrouw. Het is nog iets dat zij niet alle vlees- en zuivelproducten op de grond kwakt en onbruikbaar maakt, heb wel eens filmpjes gezien van zogenaamde vegan activisten die dat deden. Echt vreselijk, al die voedselverspilling! En al helemaal als het gaat om producten met zo'n hoge milieubelasting...
Het heeft te maken met de 'ik kies voor mezelf'-mentaliteit. Velen willen niet het gevoel krijgen dat hun iets opgelegd wordt. Maar dat is het hem juist: er wordt ze niets opgelegd. OK, misschien op dat moment even, of je eet het zelfs niet, maar je bent erna vrij om op het station een rundvleeskroket te kopen. Keuze heb je namelijk wél zelf. Misschien dat mannen ook niet geassocieerd willen worden met een groene leefstijl. Dat dat toch voor watjes is. Dat ze liever geassocieerd willen worden met de jagers uit de oertijd. Ik probeer soms wel een gesprek met vleesetende collega's te voeren, maar ze maken je nog net niet belachelijk en zoeken dan al snel steun bij een maatje.