Poffertjes van 1/3 amandel en 2/3 boekweitmeel waren hier een succes. Zelfde voor muffins, met een geprakte banaan door het beslag om het wat smeuïger te maken. Evt Griekse yoghurt gebruiken. Ik speel altijd wat met de recepten. Standaard recepten vind ik droog.
https://www.eefkooktzo.nl/yoghurtcake/ Ik bak momenteel deze cake, en er zit een 6granenbrood in de broodbakmachine.
Ha, zo'n scheur in de cake maakt het direct 'cake van oma'. In krijg alleen geen scheur meer, doe denk ik het toch iets té goed (scheur ontstaat doordat er al korstvorming is voordat de cake goed heeft kunnen rijzen).
Mijn oven is stuk dus ik bak in een combi magnetron. Die scheur hoort er juist bij vind ik, net als bij muffins. Heeft altijd een hardere korst dan niet gescheurd, vind ik zelf lekkerder
Vandaag een witbrood aan het bakken. Benieuwd hoe die er uit komt. Heb de instelling voor bruining wat hoger gezet deze keer.
Er staat op dit moment een brood te bakken in de machine en ik denk dat ik de yoghurt cake van nummer4 ga proberen. Ik heb nog yoghurt staan die op moet.
Was erg lekker! Ik heb er nog een scheut citroensap doorheen gedaan voor een extra frisse smaak. Vind ik altijd lekker bij yoghurt.
Oost- Vlaamse vlaaien. Beschuit, peperkoek, suiker, ei en kandijsiroop. Onze schaal staat nog in de oven, deze bakjes zijn voor de buurvrouw.
Gisteren deze 2 gemaakt (8-10 personen). Met de bloemetjes weggegeven, aan de mensen van ons nieuwe huis. Hij heeft zoveel dingen gemeten afgelopen weken zodat wij door konden dat ik hem taart had beloofd nu gaatie turven hoeveel vragen ik nog stel Andere taartje voor ons. Beide gewoon biscuitdeeg, 1 leeg citroenbavarois en 1 laag frambozenjam
Nou, hier kwam maar heel weinig echt bakken aan te pas, maar toch wel en beetje en deze crumble is echt heerlijk, zeker als je er precies genoeg zout in gooit: Eigenlijk is het een soort deconstructed cheesecake https://ottolenghi.co.uk/recipes/sweet-and-salty-cheesecake-with-cherries-and-crumble
Mijn broodje wilde niet rijzen. Dus t werd een heel compact geval. Smaak was ok. Maar t had wat luchtiger gemogen