Inderdaad, de tweede dag is altijd lekkerder! Hier net zo, op maandag dubbel koken ivm vroeg eten op dinsdag (kind naar sport en vriend vroeg weg). Idem op donderdag want vrijdag is weer druk. Half mei beginnen de zwemlessen weer dus dan wordt het continue dubbel proberen te koken want: ma - zwemles di - sport zoon / vriend vroeg weg wo - zwemles do - sport dochter vr - zwemles / sport zoon Geen flauw idee hoe ik dan nog tijd over houd om een fatsoenlijke maaltijd op tafel te zetten. Waarschijnlijk in het weekend al dubbel koken, porties overhouden voor wanneer het niet lukt om te koken en op de andere dagen een snelle maaltijd zoals wraps met bonen uit blik of een snelle pasta.
Ik heb net de vriezer en voorraadkast weer eens geïnventariseerd en ga een maandmenu maken. Scheelt aanzienlijk in de boodschappen en de vriezer moet wat leger worden voor het aankomende moestuinseizoen (waar ik ook al veel te laat met voorzaaien ben, moet ook nog gebeuren tussen de bedrijven door). Hoe kan het toch dat wanneer je thuisblijfmoeder bent, je het toch te druk hebt om ook maar iets naast kinderen/huishouden voor elkaar te krijgen???
Oh dat vind ik zelf echt niet fijn, twee dagen achter elkaar hetzelfde En ook de kids worden daar niet blij van. Of het moet iets extreem lekkers zijn in hun ogen
We hebben er geen problemen mee, en scheelt vaak veel tijd en dat is ook enorm fijn. Soms zit er ook een dag tussen dat we het weer eten haha
Ja tuurlijk doen als jullie het fijn vinden. Ik heb nu hutspot en boerenkool uit de vriezer gepakt. Ook erg makkelijk
Ik zag laatst iets op YouTube, van iemand die dus een week lang hetzelfde eet. En niet alleen avondeten maar ook iedere dag hetzelfde ontbijt enz. voor een hele week. Dat is echt wel next level hoor
Eet natuurlijk niet als lunch zelfde als ontbijt Maar ontbijt is momenteel crueslo cookies cream met geitenyoghurt. En lunch spelbrood met roomboter en kaas en een cup a soupje chinese tomaat. Broodje erin doen heeeerlijk
Laat me raden, brinta? Niet om het één of ander ofzo, maar heb altijd het idee dat brintafanaten het hardnekkigste zijn in eentonig ontbijten
Avondeten: je eet wat ik kook, verzoekjes mag je indienen voor na mijn planning komt er ene week op neer dat ik alles zelf bedenk, andere week de kinderen. Of net als nu met voorraadkast leeg eten ivm verhuizing, dat hun daar wat kiezen en ik het tot maaltijd maak en inplan wanneer. Ga sowieso niet standaard meerdere dingen op tafel zetten. Koken per dag/2 dagen: dat wisselt heel erg maar meestal 1 dag + vriezer
Klopt. Dat is zo lekker makkelijk. Niet nadenken. Melk warm maken. Brinta erdoor roeren. Klaar. Het is warm, zacht en vullend. Variatie is echt overrated als je al je wensen in 1 ontbijt hebt Maar in de zomer moet ik er niet aan denken. Dan wil ik yoghurt en verse vruchten.
Over avondeten. Jongste is zo een moeilijke eter. Wat de pot schaft heb ik al jaren opgegeven. Alleen drama. En dan at hij letterlijk niks. Voor een keer is dat niet erg, maar dat compenseerde hij ook niet met zijn broodmaaltijd of tussendoor. T kind moet ook groeien. Dus als we iets eten wat hij niet lust dan maak ik een tosti. Of (als ik de oven nodig heb) een diepvriespizza. Tijdens het koken duw ik hem wat paprika's in zijn handen. Het valt mij vaak op (algemeen) dat de moeders die roepen dat ze maar eten wat de pot schaft, bijna altijd goed etende kinderen hebben. Lekker makkelijk praten denk ik dan. En eerlijk is eerlijk. Ooit, voor ik dit kind had, zei ik dat ook. Oudste heeft ook een heel slecht eten periode gehad. Dat is inmiddels flink bijgetrokken. (Hongerige puber in de groei ) Man lust heel veel groenten niet. Helpt natuurlijk ook niet mee om je kinderen te leren eten. .