Het grote bak topic

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamafiets, 14 jan 2024.

  1. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.813
    4.057
    113
    Een Poolse appeltaart uit de Bakatlas 20240310_194755.jpg 20240310_194853.jpg
     
    Spectre, Paardenbloem, Zxcvb en 3 anderen vinden dit leuk.
  2. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Was je deeg wel goed van structuur? Goed kneden is echt belangrijk. Ik heb zaterdag een brood gebakken en ik kreeg het maar niet soepel. Meer water toegevoegd en doorgaan met kneden. Duurde echt bijna een half uur, maar doorzettingsvermogen werd beloond.

    Ik heb dit weekend ook nog een appeltaart gemaakt (;)). Die was erg goed gelukt! De bodem was niet nat. Ik had er paneermeel op gedaan en de laatste 10 min alleen onderwarmte. Ik had ook kokostaart. Ik had denk ik de boter nog luchtiger kunnen kloppen (of verwarmen na toevoegen eieren). Het was wat compact. Kan ook gekomen zijn door toevoegen van de kokos, even in verdiepen wat beter is.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  3. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.040
    14.720
    113
    Vrouw
    Kokos maakt dingen vaak droger. Misschien dat het daardoor kwam.
     
  4. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Ja, dat had ik ook geleerd door Heel Holland Bakt :) Maar ik had daar rekening mee gehouden, een half ei erbij. Maar kan zijn dat het door het kloppen het vocht en daarbij ook lucht onttrekt. Dan zou ik de kokos er al bij de boter bij moeten doen.

    (gelukkig hebben de gasten nóg minder verstand van bakken en vinden ze alles wat ik bak al helemaal geweldig)
     
    Zxcvb en toch3 vinden dit leuk.
  5. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Ik heb vanmorgen een tempreermachine besteld, tenminste zo schrijf je het?

    Dan wil ik de wereld van bonbons maken ontdekken. Iemand al eens geprobeerd?
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Ik heb een cursus chocolaterie gedaan, dus heb wel de nodige bonbons gemaakt. Een tempereermachine is bij grote hoeveelheden wel handig, maar dat zijn dan professionele. Een kleine heb ik zelf niet. Die zijn volgens mij ook veel minder nauwkeurig en betrouwbaar.
    Welke heb je? Ik ben wel benieuwd of hij goed werkt.
     
  7. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    https://www.baktotaal.nl/chocolade-tempereermachine-3l-complete-set

    ik heb deze gekozen, ik mocht als cadeau iets uitzoeken van mijn vriend. Deze is het geworden
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
  9. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.412
    30.754
    113
    Vrouw
    Het deeg leek helemaal prima. Maar ben er ook niet zo ervaren daarin.
    Heb m in de oven gezet (op 35 graden ongeveer) om te laten rijzen omdat de kamer wat fris was.
    Denk dat de kwaliteit gist niet meer zo goed was (zakje backin wat al een tijdje lag).
     
  10. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Kwaliteit gist kan het ook heel goed zijn geweest. Voor oude gist kun je wat water, suiker en gist samenvoegen en kijken of er binnen 10-15 min belletjes ontstaan.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  11. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Ik ben ook heel benieuwd, en ja zeker lief! En hij moet natuurlijk ook proeven he dus ik denk ook een stukje eigen belang :D
     
  12. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.040
    14.720
    113
    Vrouw
    Backin is toch geen gist? Dat is toch bakpoeder?
    Ik gooi tenminste nogal eens backin bij de bloem in gebak
     
    Zuul, Neuzeke en Paardenbloem vinden dit leuk.
  13. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.040
    14.720
    113
    Vrouw
    Vandaag een appelcake gebakken.
    Ik vind hem voor het mooi net iets te donker:
    17102607259305545187667312299217.jpg
    Die is voor mijn man om vanavond d mee te nemen naar een vergadering.
    Maar ja, dan willen wij zelf ook wat, dus ook nog maar even havermoutkoekjes gebakken:
    17102609476944931034057366247134.jpg
     
    Olifantje1991, Adje, Spectre en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  14. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.412
    30.754
    113
    Vrouw
    Heb het opgezocht.
    Ik dacht dus dat dat daar gewoon gist in zat.
    Wel rijsmiddel lees ik.
    Maar blijkbaar toch wezenlijk verschil.

    Weer wat geleerd.
     
    Suzy85 en Zxcvb vinden dit leuk.
  15. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.040
    14.720
    113
    Vrouw
    Ja, bij recepten waar zelfrijzend bakmeel in staan doe ik backin bij de bloem. Zelfrijzend bakmeel heb ik nooit in huis, wel bloem en backin
     
  16. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Hij is er! Dit weekend maar eens uitproberen
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Adje, Zuul, Marti en 2 anderen vinden dit leuk.
  17. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.321
    10.286
    113
    Ziet er heerlijk uit!!!
     
  18. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    765
    1.251
    93
    Vrouw
    Zover ik weet is Backin echt bakpoeder en rijsmiddel voor cake, appeltaart etc.
    Voor gistdeeg voor vlaai of brood moet je onderstaand zakje hebben (als je het in een doorsnee supermarkt haalt dan) volgens mij:
    IMG_2515.png
     
    Mamafiets en Zxcvb vinden dit leuk.
  19. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    765
    1.251
    93
    Vrouw
    Heerlijk!
    Mag ik vragen welke recepten je gebruikt hebt?
     
  20. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.681
    18.754
    113
    Vrouw
    20240312_205812.jpg
    Simpel appeltaartje. Ruikt lekker allesinds :D
    De jongste heeft de strookjes voor bovenop gerold :), hij zal zijn kunstwerk morgen kunnen bekijken :roflmao:
     
    Adje, Spectre, Paardenbloem en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina