Bij een van onze buren draait ie overuren. Elk feestje komt hij tevoorschijn, kinderfeestjes, oud en nieuw, buurtbarbecue.
Ja dat hier dus ook. Nou is zelfgemaakte popcorn al een stuk beter dan een magnetron zakje bijvoorbeeld dus wat dat betreft kan ik er iets blij mee zijn. Hoewel, nee. Grom! Waarom eigenlijk???
Wij maken ook regelmatig popcorn, vind het een beter alternatief voor chips (pofmais kopen we verpakkingsvrij). Maar wel gewoon in een pan. Ik heb echt een hekel aan apparaten die je maar voor één ding kan gebruiken.
Ik was regelmatig m'n doeken e.d die ik gebruik voor brood bakken en bewaren. Het middel dat ik gebruik heeft geen sterke geur, dus ik ruik/proef nooit iets. Anders kan je misschien voor de zekerheid geurloos wasmiddel gebruiken? Zoals Klok/Neutral o.i.d.
https://www.ad.nl/wetenschap/ecoloog-pleit-voor-ander-landbouwsysteem-de-boer-is-niet-de-schuldige~acb08bd1/
Ik heb geen sterk geurende en als ik hem was (niet vaak...) dan duurt het denk ik weer enkele dagen voordat er brood in gaat. Ik heb nog nooit het idee gehad dat brood naar zeep smaakt. Wel mijn boc 'n' roll lunch wrap. Gatver.
Euh nee Ik deed dat vroeger wel, extra spoelen, maar vind dat zo zonde van al dat water. Vroeger in NL vulde ik de wasmachine nog wel eens met regenwater, maar dat gaat hier natuurlijk niet. En ik heb eerlijk gezegd geen verschil gemerkt met wel of niet extra spoelen, daarbij komt nog dat extra spoelen niet bij ieder programma werkt bij deze wasmachine. Wellicht als ik een sterk geurend wasmiddel zou gebruiken zou ik dat wel doen, maar ik gebruik ofwel zelfgemaakt wasmiddel, daar ruik je echt helemaal niks van, of poeder met een heel vage geur nadat het is afgedroogd. Ik was al m'n doeken en katoenen zakken (die we gebruiken we voor het stokbrood van de bakker e.d), en soms ook allerhande "keukenwas" zoals ovenwanten e.d eens in de zoveel tijd wanneer er nog ruimte is bij de gewone handdoekenwas.
Ik heb een keer appelsap gemaakt met een theedoek en toen smaakte het naar wasverzachter dus dat doe ik niet meer. Heb daarna een kaasdoek gekocht. Mijn kaasdoek doe ik in een bak en daar gooi ik kokend water overheen. Goed laten weken en dan een paar keer spoelen. De broodzak schud ik uit, maar die van mij is van gerecyclede flessen dus daar trekt ook niet echt iets in.
Kaas maken lijkt mij vooralsnog te ingewikkeld (behalve witte kaas, dat maak ik nog wel heel af en toe), dus dergelijke doeken heb ik niet. Of gebruiken jullie dat ook voor andere dingen?
Ik heb ook zo'n doek, ooit gekocht, maar weet niet meer waarvoor. Nu maak ik er soms hangop in. En nu ik dit schrijf: ik wil binnenkort zelf ravioli maken, maar vorige keren was de vulling te nat, waardoor het deeg scheurde. Ik denk dat ik het dan eerst laat uitlekken in een kaasdoek. Ik had laatst trouwens vegan chocolademousse op. Ik moest wennen aan de smaak, het was veel minder romig, daardoor een minder vol mondgevoel. Dat maakt het wezenlijk anders. Ik weet nog niet of het het vaker ga kopen. Ik eet sowieso weinig mousse, maar nu was het in de aanbieding en wilde ik het een keer proberen.
Hangop, is dat hetzelfde als labneh? (Uitgelekte yoghurt) Dat maak ik ook af en toe, maar gewoon in een veel te dun geworden theedoek
Om sap of jam te zeven zodat er bijv geen pitjes van bramen of frambozen in de jam komen Dat vind ik echt vies, gaat tussen mijn kiezen zitten
Daar heb ik een speciale zeef voor, die gebruik ik ook wanneer ik bv havermelk maak. Of om zaadjes te kiemen, heel handig, dan heb je geen keukenrol meer nodig