Het grote bak topic

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamafiets, 14 jan 2024.

  1. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    765
    1.250
    93
    Vrouw
    Dankje!
     
  2. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    765
    1.250
    93
    Vrouw
    Dankjewel!

    Haha ja het zijn allemaal mixen van Funcakes :oops: (biscuit, banketbakkersroom, en enchanted cream bereid met slagroom ipv water en melk)
    Oh en een potje Hero fruitspread zonder stukjes.
    Dit keer iets meer op het uiterlijk van de taart gefocust dan de ambachtelijke bereiding;)

    Ik wilde eigenlijk een goed recept testen om zelf biscuit te maken maar ik had een beetje tijdgebrek:|
     
  3. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    2e waren al stukken beter
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Nummer4, Zuul, Suzy85 en 2 anderen vinden dit leuk.
  4. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Oeh mag ik een recept? Vriend is gek op mandarijn
     
    Fruity90 vindt dit leuk.
  5. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.321
    10.286
    113
    Dat geeft toch niet, hij ziet er prachtig uit! Echt super gedaan!

    Hopelijk smaakte hij zoals hij eruit ziet:D
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  6. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.040
    14.713
    113
    Vrouw
    ik had hem in het blad van de Plus zien staan, maar het is idd hetzelfde recept als van Brenda Kookt.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Oeh ik heb me vergist, ik heb de emmer met 5 kilo :roflmao::roflmao::roflmao: en daar doe je heel lang mee, Voor roomijs heb ik vaak zo’n 40 gram nodig bv.
     
    owly vindt dit leuk.
  8. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    ik heb bij baktotaal van de week 1 kg besteld, ze hebben ook 375 gram volgens mij
     
  9. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.321
    10.286
    113
    Nog nooit roomijs gemaakt met glucose stroop zou ik het recept mogen?
    Met 5 kilo doe je zeker lang mee:roflmao:
     
    Adje vindt dit leuk.
  10. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Gisteren contact gehad met baktotaal:

    Vanmiddag komt de nieuwe tempereer machine. De oude gaat mee retour
     
    owly, toch3 en Fruity90 vinden dit leuk.
  11. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.321
    10.286
    113
    Heb je hem al binnen?
     
  12. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Ja en ook deze gaat weer terug. Minder erg dan de vorige maar nog steeds niet in orde
     

    Bijgevoegde bestanden:

  13. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.040
    14.713
    113
    Vrouw
    Wat balen zeg!:(
     
  14. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    18.301
    17.192
    113
    Millionaire's shortbread in de maak. Op vraag van nr3 die vanavond high tea op de club heeft. Deze x met witte chocolade, knetterchocola en sprinkels. Waarschijnlijk niet mijn mooiste versie als ik zie wat ze heeft uitgekozen :roflmao:

    IMG-20240320-WA0002.jpeg
     
  15. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.321
    10.286
    113
    Nou ja zego_O
     
  16. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Ik was even helemaal vergeten te reageren, maar bij deze alsnog.
    En dit is een basisrecept voor als je ijs maakt met smaken die de structuur niet beïnvloeden. Dus bv stukjes koek, note, en bv ook espresso oplospoeder, of specerijen.
    Als je wel iets toe gaat voegen wat de structuur beïnvloed, bv karamel, chocolade, gepureerd fruit, etc is er een ander basis recept.

    Komt uit een super mooi kookboek, wat ik echt kan aanraden als je graag zelf ijs maakt. Staan dus hele duidelijke basisrecepten in, ook voor bv sorbetijs of ijs wat niet in een machine gedraaid wordt, granité e.d.
    En naast die basisrecepten zijn er dan ook al tal van recepten met uitgewerkte ideeën, maar je kan die recepten ook zo mooi gebruiken voor je eigen invullingen.
    ‘Het grote ijsboek’ van Christophe Declercq

    En ik gebruik vrijwel alleen nog dit boek, en pas eventuele andere recepten of aan op de basisrecepten uit dit boek en gebruik die andre recepten dus puur als inspiratie. Het ijs is namelijk altijd zo mooi van structuur, zacht en romig.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      56,4 KB
      Weergaven:
      32
    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      68,2 KB
      Weergaven:
      27
    Zuul vindt dit leuk.
  17. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Hoe kom jij aan 40% room? Nog zo'n vraag uit de categorie 'waar haal ik het'.
     
  18. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    18.301
    17.192
    113
    1710948543960.jpg

    Confettifeestje :cool::D
     
    Marti, Olifantje1991, Zxcvb en 2 anderen vinden dit leuk.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Oh dan smokkel ik gewoon en neem ik iets meer room dan de melk. Daardoor gaat het vetpercentage wel iets omhoog. En dat werkt voor de structuur van het ijs eigenlijk wel prima. Ik geloof dat zo’n vettere room wel bij groothandels voor horeca te verkrijgen is. Maar ik doe dat een beetje uit de losse pols. Je zou ook een een beetje mascarpone aan de slagroom kunnen toevoegen zodat het vetgehalte wat omhoog gaat.
     
  20. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Soms heb ik niet genoeg volle melk en dat merk ik wel. Of als je kokosmelk gebruik ipv gewone melk, maar daar is het verschil in vetpercentage wellicht groter.

    Supermarkten hebben 35%. Al best vet, niet over nadenken allemaal ;)
     

Deel Deze Pagina