Het grote bak topic

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamafiets, 14 jan 2024.

  1. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Zoeken naar een spel in de hooiberg: ik kwam laatst op fb een recept voor plukbrood tegen. Ik meende van Laura's Bakery, maar ik kan niets terugvinden. Het gaat niet om breekbrood, maar meer een brood waar je stukjes af kunt plukken, briocheachtig schat ik in. Het heette in ieder geval plukbrood.

    Heeft iemand deze post toevallig ook gezien en weet die iets meer dan ik onthouden heb? Ik wil het graag binnenkort maken.
     
  2. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Zoek eens op “ monkeybread”
     
  3. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.320
    10.284
    113
    Geen enkel probleem, ben daar altijd wel geduldig mee omdat ik het soms zelf ook vergeet:roflmao:
    Super bedankt, moet alweer een nieuwe bak glucose stroop hebben zag ik al. Zit niet zo heel veel meer in.
    Het boek zoek ik ook op. :D
     
    Adje vindt dit leuk.
  4. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    764
    1.250
    93
    Vrouw
    Ik maakte gisteren cupcakes en decoreerde die vanochtend voor dochter haar traktatie op school.
    Qua bereiding super simpel, maar het zag er wel leuk uit en de kinderen vonden het lekker :)
     

    Bijgevoegde bestanden:

    owly, Mammavan5, dreames en 5 anderen vinden dit leuk.
  5. Mammavan5

    Mammavan5 Fanatiek lid

    15 dec 2021
    2.099
    2.668
    113
    Vrouw
    20240320_224916.jpg
    De welbekende honingkoekjes.
    Ben wel helemaal brak maar mijn man is superblij dat ik ze heb gemaakt.
    Maakt het allemaal waard❤️
     
    Paardenbloem, citroenrasp, Fruity90 en 2 anderen vinden dit leuk.
  6. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Dat is anders: allemaal bolletjes deeg. Maar ik kwam een lekker recept tegen op fb en vroeg me af of jullie dat bericht wellicht ook tegen waren gekomen en nog wisten over welk recept het ging.

    Ik weet nog dat het echt plukbrood heette. Je zag op de foto een afgesneden stukje, zodat je ook de binnenkant kon zien.
     
  7. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    https://www.laurasbakery.nl/wentelteefjes-plukbrood/

    zoiets misschien?
     
  8. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Nee, zo'n soort plukbrood was het niet, niet zo'n dambordpatroon.

    Ik heb nu wel iets gevonden op rutgerbakt.nl dat er denk ik op lijkt. Nu weet ik in ieder geval hoe het brood gemaakt wordt. Ik kan zelf wel gaan varieren.
     
  9. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Het moesten hamburger brioche broodjes worden…. T zijn meer brioche oopsies

    voor een eerste keer reken ik het goed
     

    Bijgevoegde bestanden:

  10. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.032
    14.698
    113
    Vrouw
    Ach als ze maar lekker smaken ;)

    Maar brioche is toch een zoet brood? Daar zou ik zelf geen hamburger bij bedenken
     
  11. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Is een lekkere combinatie iets zoetig zijn ze maar dan in combo met vlees, augurk en gecarameliseerde ui, tomaat etc
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  12. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    O met pasen wil ik ook een brioche maken. 2 keer gemaakt: de eerste keer hartstikke gelukt, zo'n zacht brood. Tweede keer hartstikke mislukt: veel te droog.

    Wel goed de tijd voor nemen, want door het vet gaat het rijzen veel moeizamer.
     
  13. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.032
    14.698
    113
    Vrouw
    Ik wil dat binnenkort ook eens gaan maken. Jongste zoon is dol op brioche. Ik heb helemaal geen ervaring met broodbakken, dus ben benieuwd of het zal lukken.
     
  14. pareltje2212

    pareltje2212 Fanatiek lid

    17 mei 2007
    1.535
    299
    83
    Vrouw
    huismoeder
    Leusden
    Er staat nu een marmer cake in de oven, waarbij ik een deel van de cacao vervangen heb door cappuccino poeder en er ook nog wat chocoladestukjes door heb gedaan. Ik ben wel benieuwd hoe dat uitpakt.
     
  15. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.320
    10.284
    113
    En hoe is het geworden? Klinkt lekker
     
  16. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Echt geduld hebbe. Goed kenden totdat het deeg echt zijdezacht is en ook goed laten rijzen . De keer dat het lukte, had ik het brood overnacht in de koelkast laten rijzen.
     
  17. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    #357 Adje, 22 mrt 2024
    Laatst bewerkt: 22 mrt 2024
    Ik heb een perfect recept, oftewel nog nooit mislukt. Ik laat het deeg 2 dagen rijzen in de koelkast. Dan vlecht ik het in een vorm en laat ik nog een uur rijzen in een zeer licht verwarmde oven (40 graden). Dan 25 minuten bakken in de oven en klaar is het. Echt nog nooit droog geweest, en altijd zo heerlijk zacht en luchtig van structuur en heel licht zoet. De hoeveelheid boter geeft smaak, maar zonder het brood zwaar te maken.
    Mijn recept komt uit het kookboek ‘kleine hartige taartjes’
    IMG_7612_Original.jpeg
     

    Bijgevoegde bestanden:

    NiVa0230, Nummer4 en owly vinden dit leuk.
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Oh haha, zie je wel. Dat helpt! Maar 2 dgn rijzen is nog beter voor de smaak.
     
  19. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.032
    14.698
    113
    Vrouw
    Oh die ziet er heerlijk uit.
    Ik had in een recept al gezien dat je het een nacht over in de koelkast moet laten rijzen.
    Maar 2 dagen is dus nog beter?

    Ik heb ook helemaal geen ervaring met brood bakken, dus ook het kneden is mij onbekend. Geen idee dus hoe een deeg moet aanvoelen als het goed gekneed is.
     
    Adje vindt dit leuk.
  20. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Briochedeeg is wel anders dan gewoon brooddeeg, door de grote hoeveelheid boter. Ik laat het altijd kneden door mijn keukenmachine. Want je moet het kneden tot het los begint te laten van de kom. Dat duurt wel even, maar is ook goed te zien wanneer het deeg klaar is.

    En nog een extra nachtje zou de smaak ten goede komen. Dus ik plan het altijd maar zo in. Eigenlijk is het brood niet eens zoveel werk, alleen wat wachttijd waardoor je het in moet plannen.
    Ik zal het recept wat ik gebruik toevoegen. Dat is in principe geschreven voor kleine broodjes. Maar ik maak er dus twee grotere broden van (in twee cakevormen, de 1 wat langer dan de ander) en dat gaat echt prima.
    Oh en ik gebruik zelden verse gist, aangezien ze die niet hier meer verkopen bij de appie. Dus ik gebruik dan 1 zakje gedroogde gist van 7 gram.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    owly vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina