Het grote bak topic

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamafiets, 14 jan 2024.

  1. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    O lekker die ramadanhapjes!

    @Nummer4, ze zijn best goed omhoog gekomen nog! Zelf doe ik het volgens de 'officiele' manier, maar ik heb nooit vergeleken met de snelle manier. Officieel is boter en suiker goed luchtig kloppen totdat de boter bijna wit is. Dan beetje bij beetje de eieren toevoegen. Dan neemt het erg in volume toe. Kans op schiften, maar gewoon doorkloppen of verwarmen (met fohn). Mengsel wordt dan weer bijna wit. Dan voorzichtig het bloem erdoor heen spatelen. Ik vind het altijd mooi om te zien hoeveel lucht iets kan bevatten.
     
  2. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.029
    14.688
    113
    Vrouw
    Ziet er allemaal weer lekker uit bij jou:thumup:

    Is het niet lastig om eten klaar te maken terwijl je niks mag/wil eten?
    Ik heb tijdens bakken enzo altijd de neiging om van dingen te proeven..
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  3. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Gisteren deze alvast gebakken, ligt nu in de vriezer, inclusief een biscuit voor de dripcake. Het weekend een slof bakken voor de Pasen en dan woensdag verjaardag van onze jongste in roze/nijntje thema.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  4. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.384
    21.762
    113
    Nee hoor, dat vind ik niet lastig. Sterker nog; ik heb dat ook wel (dingen willen proeven) en juist daarom bak ik liever als ik vast :roflmao:
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  5. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.398
    30.711
    113
    Vrouw
    Haha.
    Ik ben type beslagkom uitlikken. Dus bakken en vasten zou hier een heel slechte combi zijn denk ik :roflmao:

    Je hapjes zien er wel heerlijk uit :)
     
    Nummer4, Paardenbloem, Zxcvb en 2 anderen vinden dit leuk.
  6. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.384
    21.762
    113
    Ik normaal gesproken ook :oops:
    Maar ja, met koekjes valt er weinig uit te likken, haha. Ik vind het vooral erg leuk om te bakken ter voorbereiding van feestdagen, met feestdagen zelf heb ik (vanwege drukte/veranderingen enz.) minder.
     
    Nummer4 en Mamafiets vinden dit leuk.
  7. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    De tompouceslof van Laura's bakery.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Lindah, NiVa0230, Adje en 3 anderen vinden dit leuk.
  8. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.029
    14.688
    113
    Vrouw
    Oe die ziet er heel lekker uit!!!
     
    Olifantje1991 vindt dit leuk.
  9. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    764
    1.247
    93
    Vrouw
    IMG_3059.jpeg IMG_3051.jpeg Hier een taartje gemaakt voor vandaag.
    Het ging niet helemaal vanzelf; de fondant was wat te droog en scheurde bij het bekleden, de drip ging niet helem lekker en ik had wat weinig botercreme om die driprand goed weg te werken:o:
    Maar al met al niet ontevreden, en hij werd goed ontvangen!



    Wat voor vullingen vinden jullie lekker voor een taart met botercreme en evt. fondant of marsepein?
    Ik kies vaak weer voor banketbakkersroom en aardbeienjam zonder stukjes.
    Maar een beetje afwisseling zou wel leuk zijn:)
     
    Nummer4, Brinsa, Mamafiets en 3 anderen vinden dit leuk.
  10. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.029
    14.688
    113
    Vrouw
    Ik zelf vind Zwitserse room lekkerder dan banketbakkersroom.

    Chocolademousse is ook lekker.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  11. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.032
    2.895
    113
    't Gezellige Brabant
    Bokkenpootjes vulling, witte chocoladepasta (gewoon uit een potje), iets met framboos.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  12. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.032
    2.895
    113
    't Gezellige Brabant
    Een simpele paastulband gemaakt. Ik had de vorm nog niet geprobeerd en de suikerhaasjes had ik nog liggen. Kinderen blij!
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Mamafiets, owly, toch3 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  13. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Wat een vrolijke taart!
    Ik maak vaak smbc of meng wat we lekker vinden door de slagroom of smbc.
    Bijv gemalen oreo, bokkenpootjes, speculoos, Nutella, m&m, advocaat, fruitpuree of wat dan ook.
    Komende week staat een dripcake met framboos en witte chocoladevulling op de planning.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  14. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    18.295
    17.184
    113
    https://www.bake-it-shop.nl/products/zeesan-bavaoirsepoeder-lemon-500gr?_pos=38&_sid=f6e339e50&_ss=r deze wordt bij mij altijd erg goed ontvangen.

    Oh en afgelopen zomer had ik bij verschillende verjaardagen de taarten gevuld met kloppudding, werd ook goed ontvangen :D
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  15. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    764
    1.247
    93
    Vrouw
    Ik zat toevallig te kijken naar passievruchtpuree. Zou ik dat zonder problemen (schiften bijv.) door de botercreme of slagroom kunnen mengen?
     
  16. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Zou botercreme wel aandurven, slagroom zou ik spannend vinden. Zie even snel online dat je er ook een curd van kan maken, zoals lemoncurd bijv. Dan een dun laagje ervan tussen 2 lagen doen of onder de botercreme bijv zou ook kunnen denk ik? Net als jam...
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  17. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.316
    10.282
    113
    Vandaag platbrood gemaakt voor het avondeten
     

    Bijgevoegde bestanden:

    toch3 en Olifantje1991 vinden dit leuk.
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Mooi taartje!

    Ik kies van alles als vulling, bv bavarois (aardbei, framboos, e.d.), chocolademousse, mascarponecreme, karamel, curd (lemon, passievrucht, sinaasappel, e.d.), op smaak gebrachte room (bv met Nutella, specerijen, chocolade)
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Heb ik laatst hier door de alagroom geklopt, voor een pavlova. Ging prima.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  20. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Blij met de taarten, gebakjes en cupcakes. Dripcake ging in 1x op. :roflmao:
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Lindah, Paardenbloem, owly en 4 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina