Mijn ervaring is dat ze van te voren zelf al wat dingen in de computer opzoeken. Ze maken met jou een ronde door het huis en daarna ga je samen praten over hetgeen ze hebben gezien en hoeveel ze denken dat het waard is. Ze vertellen over de procedure en eventueel over hun courtage. Jij kunt jouw vragen stellen.
ja dat opzoeken ga ik idd ook vanuit. Maar er is groot achterstallig onderhoud op zaken die zij niet kunnen terug vinden (dak, vloeren, lekkage). En dat heeft uiteraard wel veel invloed op de prijs verwacht ik. Hoewel als ik andere kluswoningen zie uit dezelfde plaats hebben die nog steeds een redelijk ‘hoge’ m2 prijs. Mijn mans zegt: dit omhuld is beyond kluswoning haha. Ben zo benieuwd.
Dit. Wij hebben 2 verschillende makelaars over de vloer gehad. Beide hadden hun huiswerk gedaan en konden na een (uitgebreid) rondje door het huis en een gesprekje over oa de data van het laatste onderhoud, gelijk de strategie en verwachtte verkoopprijs noemen.
Hier bereiden ze zich voor en nemen ze gewoon een overzicht met referentiepanden mee. Wat is er verkocht in straat/wijk en hoe was daar het onderhoud van. Dan komen ze meestal direct met de prijs. De as is clausule zie je hier op veel panden waar het bv om een dementerende of overleden eigenaar gaat. Verkoopt allemaal prima, vaak wel even een bouwkundige keuring.
Wij kregen vandaag de vraag of we 2 maanden eerder de sleutel willen. Tuurlijk! Alleen moeten onze kopers dan ook 2 maanden eerder, we hebben geen overbruggingshypotheek aangevraagd. We wachten nog op antwoord. Het zou wel fijn zijn, eind oktober i.p.v. 23 december.
Ja dat nemen ze mee in de prijsbepaling. Ze hebben natuurlijk veel vergelijkingsmateriaal door de jaren heen. Dat is juist de expertise van een makelaar. Ondanks gebreken en achterstallig onderhoud een inschatting maken van de waarde.