Eerlijk gezegd eten wij vaak ijs of iets met vers fruit en hangop of eton mess… Nu wil ik graag wat bijzonderders maken voor 6 personen die komen eten. Wij hoeven enkel het dessert.. dus vandaar dat ik er iets bijzonders van wil maken..
Aardbeientiramsu is erg lekker! Als je googled kom je verschillende recepten tegen, ik maak regelmatig die van lekker en simpel.
Ik maak iedere zondag een uitgebreid dessert. En eigenlijk iedere week iets nieuws. Heel soms worden favorieten herhaald. Ik heb dus zat ideeën zat, maar dat wordt en waslijst. Alles staat op mijn food insta account, dus als je interesse hebt laat je het maar weten. Favorieten hier: Pavlova Haagse bluf Dessert buffet (dus verschillende soorten zelfgemaakt ijs, met diverse toppings, bv slagroom, fruit, crumble, vanillesaus, coulis, ed) Mocht je siliconen bakkvormen hebben, bv voor muffins of iets anders leuks, is een bavarois of mousse ook heel leuk. Die kan je daarin invriezen, zodat het een mooie vorm krijgt en een half uurtje (of iets eerder afhankelijk van de grootte) ontdooien op een bord. Daarbij een crumble of tuile, vers fruit en een saus of slagroom en dan heb je al een heel leuk dessert, wat ook goed voor te bereiden is. En door de presentatie wat meer bijzonder is. Wij aten vorige week bij vrienden en hebben ook het dessert verzorgd. Ik had een basilicum-mascarpone ijs gemaakt, met gemarineerde aardbeien, tuile en opgeklopte witte chocolade room. Morgen hebben we avocado-limoen roomijs en daarbij waarschijnlijk een breadpudding met kokos of juist met tropisch fruit. Ben ik nog niet helemaal uit.
Ons favoriete toetje is tiramisu. Zonder alcohol, de kinderen eten ook mee. En verschillende varianten, nu met aardbei.
Echt hoor: ik wordt gewoon jaloers op jouw man en kinderen… elke zondag een toetjesbuffet! Heerlijk! ik kan echt wel lekker koken en sta ook rustig een paar uur in de keuken zo nu en dan en mijn oudste is kok, dus kom qua lekker eten niks te kort. Maar elke zondag een toetjesbuffet…. Wanneer mag ik aanschuiven?
Ik heb even een foto gemaakt van ons lievelingstoetje. In plaats van bebogeen gebruik ik caramelsaus. Is makkelijk en echt heeeeel lekker. Komt uit mijn kookboek van “ de keuken van Fatima” wat sowieso een echte aanrader is
Haha we hebben altijd wel wat over, dus aanschuiven kan altijd En is gewoon een leuke hobby. De een loopt hard en ik maak toetjes. Toen ik ermee begon dacht ik ook niet dat ik het echt ieder weekend voor elkaar zou krijgen. Maar het is vrij vlot een hele vaste traditie geworden, dus zit nu ook wel in mijn systeem
eerlijk gezegd vonden mijn man en ik m te zoet.. de kids waren dolenthousiast daarentegen. Zij vonden de banaan alleen niet zo lekker erin dus nu op zoek naar een net iets minder zoet toetje. Het is enkel voor de volwassenen nl