Snoep hoeft voor mij ook eigenlijk niet. Maar dan vooral omdat ouders hierin geen grenzen kennen (het zijn soms net kinderen ). Eigenlijk moet een snoepje gewoon kunnen, maar dan worden dus hele snoepzakken meegegeven. Toen mijn zoon een excurisie had naar de dierentuin, werd nog expliciet benoemd dat er geen snoep mee mocht. Het eerste kind wat ik tegen kwam bij de klas: ‘ik heb een hele grote zak snoep mee’. En ik was zo braaf geweest en had geen snoep aan zoon meegegeven.
Mee eens. Ik doe dat ook in mijn klas bij de pauzehap en lunch. Ook dan komt er regelmatig iets van snoep mee, of cupcakes of wafels, etc. Dat moeten ze dan gewoon weer mee naar huis nemen. Het vermoeiende is dat dit zelfs nog gebeurt als je het met de ouders hebt besproken. En de les die die kinderen krijgen is dat ze dus eigenlijk niet naar de juf hoeven te luisteren, want mama/papa doet het ook niet…
Hier op school mogen kinderen op de fruitdagen geen koek opeten. Die moet dan weer terug in de tas. Daar hoor ik soms ook wel eens een ouder over mopperen dat ze niet zo moeilijk moeten doen. Hier is het dan meestal een gevalletje: in de dag vergist, maar regel is regel vind ik. En dan moet je dus niet mopperen op de leerkracht, maar naar jezelf kijken.
Snoep voor 100 kinderen broodtrommel gevuld met 10 sneetjes en fruit voor een weeshuis. Eventueel nog extra kleding en een regen pak. C kreeg wel wat lekkers mee als in een extra krentenbol.(meer energie verbruik) En wat snoep om te eten en delen (zakje vol) Het flesje voor weer vullen en een pakje drinken. Zwemmen wil zij niet dus die komt of blijft thuis op zulke dagen. 1 niet genoeg begeleiders voor gevallen ongeleide projectielen. (Onze niet) 2 tussen al die jongens (c heeft geen vertouwen) Maar dit is onze keuzes. Dus wa meer je iets niet wil moet het wel kunnen toch?
Sindsdien kiezen ze ook iets uit waarbij friet ofzo gegeten kan worden dus dan hoeven de kinderen helemaal niks mee te nemen. Ik vind het ideaal als ouder en de kinderen die nu op schoolreis mogen weten niet beter (dankzij de corona waarbij schoolreisje niet doorging)
Hier wordt er wel pp gelet gelukkig. En nemen ze het toch mee blijft het op school tot terugkomst. Sommige ouders moet je net zo behandelen als kinderen, niet luisteren heeft consequentie
Dus mijn kind wil geen spreekbeurt houden, dan hoeft t niet? Als zwemmen bij het programma hoort dan doe je daar gewoon aan mee vind ik. Grenzen verleggen is ook een doel naast grenzen aangeven. Als je niet zwemt kun je toch mee en onderdeel zijn van de groep, een spelletje spelen, bewegen etc. Ouders vinden dat leerkrachten hun kind passend moeten begeleiden maar dan moet je ze ook het vertrouwen geven en niet steeds gaan curling-en
En dat is dus passend voor haar kind; niet mee gaan zwemmen. Mijn jongste hoeft ook niet altijd spreekbeurten te houden voor de klas. Dat is passend onderwijs voor haar en dat is met een reden.
Als je zo leest dan is het misschien voor regulier niet passend. Maar c zit op een plekje die zij niet vertrouwd dus omkleden en bloter vind ze niet fijn. En nog meer. En dat heeft passend onderwijs waar veel problemen is onder de leiding waardoor c zich veilig voeld voor alle daagse dingen maar niet voor het strand.
Deels eens hoor. Maar in geval van @din0 gaat het om een bijzondere situatie. Ik ben ook bij uitjes en andere bijzonderheden steeds in overleg met school over wat mijn kind wel/niet aankan. Of waar extra begeleiding nodig is. Met carnaval bijvoorbeeld mag hij na de optocht, waarbij ik meeloop, mee naar huis. De drukte van het feest op school met optreden en bezoek prins is voor hem niet te doen. Bij andere activiteiten zijn we er soms bij als extra begeleiding, of let juf extra op of hij het nog trekt. Streven is om hem zoveel ongelijk mee te laten doen. Idd ook om zijn grenzen op te rekken. Maar grenzen leren verleggen doe je niet door er overheen te gaan. Want dan wordt de leer-ervaring juist negatief.