Ik hou helemaal niet van dingen van de bbq, ik vind het eigenlijk altijd lekkerder als iets in de pan of bv oven bereid is. En het gedoe rondom bbq’en is ook niet aan mij besteed Ik ben bij een bbq dus echt een kleine eter en eet dan eigenlijk alleen stokbrood en salade, vlees eet ik omdat het ‘hoort’. Bij onze buurt-bbq neem je bv zelf je vlees mee, ik neem dan voor mezelf niks mee.
Ja ik vind dat ook hoor. Vooral kolen. Wij hebben de Weber toen gewisseld voor een Skottelbraai (handiger ook omdat hij mee kan op vakantie. Nou ja dit jaar niet omdat je niks op gas mag) Maar goed dat is niet echt BBQ verder.
Wij hebben bij dit huis een hele grote overkapping laten bouwen en wanneer het regent staat hij dan daaronder. Juist zodat hij altijd kan bbqen wanneer hij wil.
Ik had het zo gelezen met inclusief stokbrood etc hoeveel stukjes vlees je dan eet. Dus als je tot 5 invult eet je stokbrood, salade en tot 5 stukjes vlees erbij. En daaronder hoeveel stuks vlees je eet als je geen stokbrood en salade erbij eet dus alleen vlees. Maar zo interpreteerde ik het na 2x lezen en zo heb ik hem ingevuld.
Haha, ik steek geen vinger uit naar die bbq. Dus op werkdagen als zoons en man naar hun werk zijn beginnen wij sowieso al niet aan een bbq. En ik vind voor even een stukje vlees voor iedereen bakken op de bbq dat ik ook veel te veel kolen verspil, want hij is best flink en er gaat dus aardig wat kolen in. Die branden allemaal op. Voor een enkel stukje vlees terwijl er ook een lange bbq mee gehouden kan worden.
Welke grootte heeft jullie kleine kamado? Ik zie small 13 inch en medium 16 inch. Wij hebben zelf nu een Large. En die is echt flink. We zijn een gezin met 5 man.
We hebben de kleinste kamado joe en normaal een bastard een large en nog een masterbuilt smoker staan. Als je een stukje vlees bijv per man rekent of alleen wat groente rooster past dat echt prima op die kleine. Een redelijk Bavette past er ook wel op of een buikspekje.
Ja een stuk vlees bijv hamburger of spiesje de man. Dus 5 stukken maximaal. Dat past dus op die kleine als ik jou goed begrijp.
Ja dat moet zeker passen het is groter dan een flinke koekenpan. Maar ik zou gewoon ff naar een winkel gaan kan jezelf kijken. Het is hier hilarisch de jongste vindt dat het zijn bbq is dus als we die gebruiken gaat hij papa vertellen dat hij wel voorzichtig moet zijn met zijn bbq.
Hahaha hij heeft groot gelijk. Ik heb al gelezen wat de afmetingen zijn van de kleinste kamado Joe. Dat is bij andere merken een medium. Denk dat dat voor ons prima is. Kleiner is wordt te krap denk ik.
Daarom hadden we idd ook voor deze gekozen. En ik geloofd dat m’n vriend de kwaliteit beter vindt dan de bastard.
Maar jij hebt toch een groot gezin? Dan ben je toch wel even bezig? Wij altijd met 5 of 6 standaard zonder visite. En in het weekend vaak met
Er kan op onze bbq met gemak voor elk 1 stuks vlees op (8 man) Dus als ik de bbq gebruik voor het vlees naast de groente en aardappel ben ik in 1 bakronde klaar. Dat doen wij dus niet. Want dan ben je langer bezig met de bbq gereed te maken dan dat je hem gebruikt om je vlees op te bereiden. Dat doe ik dus gewoon in een pan of in de oven. Dat vind ik veel makkelijker.
Wij eten 1 a 2 vleesvervangers + brood, olijven, sausjes, kruidenboter, salade, meloen, maïskolven e.d.
Hangt er bij mij helemaal vanaf waar, met wie en hoe we bbqen. Als we bij anderen bbqen ben je afhankelijk van wat zij gekocht/ gemaakt hebben. Zo hadden we gisteren een bbq met voorgegaarde worstjes en diepvries hamburgers. Ook hadden ze slaatje uit een plastic bakje. Ik eet dan prima hoor, maar anders dan thuis. Als ik zelf een bbq voor ons samen doe, hebben we p.p 2 goeie stukken vlees, een zelfgemaakte salade, vers brood en veel fruit. Ook groente van de bbq. Als ik een bbq organiseer met visite dan pak ik vaak uit. Maak zelf spiezen, marineer alles zelf en hebben we veel bijgerechten. Dus het hangt er wel vanaf dus hoe, wat, waar. Ben niet een mega carnivoor, maar kan een goed stukje vlees wel waarderen, maar hou ook zeker van groente en vers fruit erbij.
Als we in grotere gezelschappen ( meer dan 10) bbq dan is het traditionele hamburgers, worstjes, sate, speklap etc met salades en stokbrood. Dan eet ik gerust 5 stuks vlees omdat ik niet zo van stokbrood en smeersels hou. Met een kleiner gezelschap is het vaker 1 mooi groot stuk vlees en dan bv maiskolven, groente spiesen, gepofte aardappel etc op de bbq.
Wij marineerden onze kipfilet altijd in de Conimex ketjap marinade, maar die verkopen ze niet meer. Iemand een suggestie voor een lekkere marinade die er niet gelijk afdruipt?
Deze marinade hebben we laatst gebruikt, viel erg in de smaak! https://miljuschka.nl/sate-ayam-met-pittige-pindasaus-en-atjar-ketimoen/
1 of 2 stuks meestal, of ik deel iets met man vb dat ik dan een halve saté en een worstje eet ofzo. Ben geen grote vleeseter. Man kan meer op maar ook niet overdreven. En ook gewoon een normaal bord bijgerechten, gewoon wat meer verschillende dingen dan normaal.