We bbq'en niet heel vaak. Puur omdat het niet heel gezond is en de grote hoeveelheden vlees me tegen staan. Als we dan al bbq'en dan marineer ik het vlees zelf. Zijn we met ons drieën dan is het ook echt maar 1 stukje pp. Komen er mensen bbq'en dan zorg ik wel voor wat meer. Eet niet meer dan 1 stukje vlees en stuk of 3 zelfgemaakte satéstokjes. Meestal hebben we er wat stokbrood en groente bij.
Ik denk ca. 3. Want dan zit ik echt wel vol. Ik eet daarnaast ook stokbrood en salade. Een gemiddeld vleespakket voor de bbq bevat 5 stukken vlees maar ik kan dat echt niet op. Veel vlees is niet gezond nee, maar ach je barbecuet niet elke dag of elke week toch? Ik denk wij elke zomer 3 à 4 keer.
Hier staat de bbq regelmatig aan hoor (kamado) en bereid mijn man er hele gerechten op (vleesgerechten maar ook vis, groente of vega gerechten). In de zomer kunnen we hem goede iedere dag aan hebben staan. Maar wat ik zeg wij maken er gewoon een avondmaal op. De keren dat we echt allemaal vlees erop gooien is op 1 hand te tellen, meestal als we een bbq feestje geven omdat we dan onze verjaardagen vieren.
Vond ik ook. Tot ik ooit naar de slager ging en sindsdien vind ik supermarkt vlees niet lekker meer en proef ik het verschil En het is niet eens zo heel veel duurder (kipfilet wel overigens al is dat in de supermarkt ook al duur) Maar wij eten maar 1-3 keer per week vlees en dan ook “weinig” (dus 300 gram gehakt in een spaghetti voor (meer dan) 5 personen dus het is prima. Ik ben niet bewust vegetariër maar ik vind vlees dus gewoon niet zo lekker. Dus bbq met vlees is niet mijn ding en ik eet dan hoogstens 1 stukje. In een restaurant kies ik bijna altijd vis of vega en varken en vlees aan bot eet ik sowieso al niet. En dus niet om het feit dat ik een dier eet maar gewoon echt omdat ik het niet lekker vindt.
Als ik eens wel wat meer vlees eet bij een bbq heb ik daar wel echt een paar dagen last van. Maar misschien is dat omdat ik normaliter weinig vlees eet.
Nou ja wij rijden er wel echt voor maar een supermarkt vlees kan ook wel eens. En Vega burger etc telde ook mee als aantal. Of een visje
Voor wie geen vlees-aan-bot wil omdat ze niet willen kluiven. Eten jullie dan ook geen lamsbout of schouder bijvoorbeeld (waar je het vlees van de grote botten af snijdt) of stoofgerechten waarin je de stukken vlees met bot en al stooft voor extra smaak, maar je de botjes ook meestal niet afkluift (het valt eraf als het echt gaar is)?
Ik eet sowieso geen lamsvlees of kalfsvlees. En stoofgerechten maak ik nooit met vlees met bot. Hoe doe je dat dan? Vis je het bot er later weer uit? Op zich zou ik dat laatste geen issue vinden. Doe ik ook als ik kippensoep maak. Hele kip erin. Het plukken daarna laat ik wel aan man over.
Nou ja ik houd niet echt van vlees dus heel vaak eet ik dit soort dingen niet maar dat zou ik wel sneller doen als ik het zelf niet met m’n handen en tanden van een bot hoef te trekken
Oh ja het is niet zo dat ik nooit meer supermarkt vlees eet. Maar ik proef het wel. en ik eet vaak genoeg gewoon alleen bijgerecht bij bbq en geen vega burger of vis. Dat hoeft ook niet van mij. Ik ben gewoon niet zo’n bbq dier geloof ik
Ja het vlees gaat met bot en al de pan in, en komt ook met bot en al in de saus/het vocht op tafel. Stukken bot zonder vlees blijven dan meestal in de schaal, maar verder worden die stukken dus opgeschept en halen ze waar van toepassing het vlees met het bestek eraf. (En man aast op stukjes pijpbeen om daar luidruchtig het merg uit te zuigen )
Ik ging een hele tijd naar de slager, maar de laatste keer had ik meer water dan gehakt. Was zo ontzettend veel en met van die harde stukjes, koop het nu weer bij de Plus, die heeft vaak wel goed vlees.
Oh nee. Dat zou ik niet doen. Pijpbeen uitzuigen, denk dat ik geen eten meer zou hoeven haha. Net aangevuld, dat ik wel met soep een hele kip erin doe, maar man plukt die dan. Ik ben om heel eerlijk te zijn een echte pieperd met vlees. Houd er niet echt van, zodra ik een peesje of zo'n lebberig stukje proef, stop ik met eten. Maar ik vind het gewoon heel lastig om anders genoeg b12 en proteine binnen te krijgen, dus ik eet wel weer vlees (heb veel allergieën en toleranties, dus vervangende producten zijn niet altijd een optie). Bovendien is bijvoorbeeld kip een goed vullende, relatief laag in calorieën en rijk aan proteine maaltijd. Ik moet er alleen niet teveel bij nadenken
Nee, ik eet helemaal geen vlees wat nog aan het bot vast zit. Voor stoven en soep gebruik ik het ook niet. Dus man zat vanavond aan de spareribs, kinderen ook wel wat geproeft, maar ik hoef dat dus echt niet
Ah, ik moet dus gewoon nooit naar een slager gaan Ben jaren terug 1x bij een slager geweest. Ik had een bon gekregen. Nou het viel me vies tegen wat ik voor het geld kreeg, dus ik doe dat niet meer. Ik kom gewoon nooit bij speciaalzaken, zoals een bakker en slager.
Haha dat gaat hier net zo. Vlees met bot vinden wij juist het lekkerste, dat heeft m.i het meeste smaak. De botten gebruik ik later weer om bouillon mee te maken. Volgens mij houden de meeste Nederlanders trouwens niet zo van lamsvlees.
Ik gruwel alleen al tijdens het lezen: hier geen botten op mijn bord brr ben ook geen kluiver trouwens
Overigens eet ik wel vlees, maar ben er wel heel kieskeurig in. Ben heel lang vegetariër geweest en ook ik wil geen friebeltjes etc. Dan eet ik het niet.
Afgezien van wat rundergehakt is lam juist het enige rode vlees dat mijn man eet. Hij verdraagt rund slecht. Gestoofde lamsnek of lamsschenkel zijn echt een traktatie voor hem en de kinderen. Als we het kunnen krijgen, eet hij ook graag kalkoen als vervanger van rood vlees. Jong geitenvlees lust hij ook wel, maar is hier niet zo gangbaar. (Ik heb het dus ook wel gemaakt, ook een keer een heel half geitje, nou ja, de spieren en botten dan. Het niertje dat erin zat, hebben we met de kinderen ontleed maar volgens mij niet klaargemaakt. Bij de kop van elk beest behalve vis leg ik ook wel de grens van wat mijn keuken in komt trouwens, en orgaanvlees reken ik niet tot mijn vaardigheden en kopen we ook niet. Een vis schoonmaken mag man doen)
Oh grappig dat dat ter sprake komt, toevallig ligt er nu een half schapenhoofd in de koelkast te ontdooien. Orgaanvlees vond ik altijd moeilijk verkrijgbaar in Nederland, wellicht in grotere steden niet zo, maar in ons stadje hadden ze eigenlijk alleen lever. Hier verkopen ze echt álles. Hele koppen, hersenen, maag en darm (worst is ook gewoon darm, maar op de één of andere manier wat gangbaarder in die vorm), "gewoon" vlees, enz. Ik denk dat het feit dat ik vegetariër ben geweest er juist wel aan bijdraagt dat ik niet snel iets "raar" vind qua vlees. Want in tegenstelling tot de meeste mensen heb ik op latere leeftijd de bewuste keuze gemaakt om (soms) vlees te eten, en ik ben dus echt van het 'nose to tail' principe.