School start weer en daarmee ook alle sportclubs. Nu wordt er dit jaar op 4 doordeweekse avonden gesport door de kinderen. Dat maakt dat we soms in 3 ploegen moeten eten omdat wij zelf ook nog werken natuurlijk. Wat eten jullie op dit soort avonden? Ik zoek eigenlijk dingen die makkelijk zijn en ook weer op te warmen zijn.
Bami, nasi, spaghetti, ovenschotels zoals zuurkool, lasagne enz. En dan zou ik de bami enz. Iedereen voor zich opwarmen. Dus alvast een grote pan van te voren klaarmaken en dan in een aparte pan weer opwarmen. Zodat het niet 2/3 keer opnieuw opgewarmd word.
Bij ons was dat dan vroeger vb wokgroente met kipblokjes en rijst. En elke vrijdag spaghetti bolognese, dan at echt iedereen op een ander moment. Mama maakte dan een keer in de zoveel tijd een giga pot saus voor de diepvries. Daar keek ik altijd naar uit, ik had tekenacademie tot 20u30, en was echt uitgehongerd erna haha, smaakte extra goed dan.
Wraps met rauwkost en een kipcorn/vegakip strips uit de airfryer. Zoals gezegd eenpansgerechten. Maaltijdsoep met iets erbij, brood of Balletjes. Maaltijdsalade (evt de dressing los) met brood of pasta. Als ik echt geen zin of tijd heb een keertje een pakje noodles, daar gooi ik dan bv wat gesneden paprika door of doe er rauwkost bij. De kinderen vinden dat altijd lekker.
Hier is het vanaf deze week weer 5 avonden per week raak. Dus ik kook gewoon normaal, wat ik anders ook zou koken. Leve de magnetron of airfryer om iets op te warmen. In het geval van een saus of curry, maak ik deze klaar in de slowcooker of pressure cooker, deze apparaten hebben een warmhoudfunctie. Als mijn kinderen voor 18u de deur uit moeten om te sporten, dan eten ze zelf van te voren liever iets van een tosti of noodles, zodat ze niet met een te volle buik gaan sporten. Zouden ze daar geen genoegen mee nemen, dan mogen ze gerust zelf boodschappen doen en koken terwijl wij nog aan het werk zijn. Maar tot nu toe hebben ze nooit geklaagd.
Wij hebben met 1 kind maar 1 avond in de week waar we op aan moeten passen Het is van 17.30 tot 18.30 terug rond 18.45. We maken het dan klaar of in de tijd dat hij sport en houden we het warm en eten we samen. Soep met brood Wraps Pasta met pasta saus kook ik vaak in grotere porties en vries dat in. Bami met kip en groente is zo in porties ook warm net als nasi. Voor de liefhebbers van satésaus dat is ook zo verwarmd. Als ik 5 dagen hier in huis rekening zou moeten houden met sport zou ik normaal koken. Wat iemand al aangaf per persoon/portie opwarmen anders heeft nummer 3 droog eten
Ik kook vaak wat teveel zodat we wat over houden en op andere dagen kunnen opwarmen. Meestal 2 dagen koken, 3e dag kliekjes. Komt het helemaal niet uit, dan een dagje brood/soep. Gelukkig kunnen we hier wel meestal rond half 6 tegelijk eten. Alleen de tijd om iets klaar te maken is vaak erg beperkt.
Hier ook veeel avonden aan sport kwijt, dan wel van kids dan wel van ons zelf. Deze week bijvoorbeeld alle 5 de doordeweekse dagen. Wij maken dan bijvoorbeeld: - pasta - rijst (chicken tonight of curry madras meestal) - bami - nasi - schaal lasagne van te voren vast gemaakt - pasta salade - wraps met koude vulling - roti - andijvie stampot (in winter met name) - gebakken aardappeltjes, groente uit de vriezer & vleesje bakken Er is echt zoveel keuze & eigenlijk kan je zo goed als alles wel opwarmen
Wat wij altijd maken: pasta rode sausje (tomaten, gehakt, heel veel groente) wraps met kip of falafel of shoarma noodles met vlees en groenten nasi stoommaaltijd van de AH hamburger ( met broodje, sla, gebakken paprika en ui) gnocchi met paar blikjes tomatenblokjes, kip, olijven en verse basilicum kip tandoori : kip ‘s ochtends in de marinade zetten, heel veel groenten opbakken en dan alles mengen Wat je ook zou kunnen doen: lasagne, hartige taart
Wij maken dan pasta pesto, verse soep met brood, butterchicken of iets anders van saus uit de slowcooker
Ik kook tegenwoordig weer wat ik op andere dagen ook zou koken, anders kunnen we haast nooit meer "fatsoenlijk" eten. Dochter traint op ma - wo en vr en is dan van huis van 6 uur tot half 9 en zoon werkt op do t/m zo van 5 tot 8 uur. Ze eten altijd voor de training / het werk wat kleins (verse soep, wat brood, kwark met fruit, etc) met wat rauwkost en na het sporten/werken warmen ze het avondeten op. Met de regeneratiefunctie op de oven smaken de meeste dingen nog helemaal goed en als ze het echt niet lekker vinden kunnen ze altijd een uitsmijter oid bakken.
Ik maak hier ook voor een weeshous aan bolognaise saus en vries in t met zo'n babyhapjes vorm naar blokken van 90ml eenmaal ingevroren in een grote ziplock bag. Even ontdooien en dan in de pan goed warm maken. Intussen waterkoker aan en een pak 4min spagetti (of spagettini die is al klein gesneden en ook 4 min, ideaal met mini's). Geraspte kaas uit de diepvries over de saus en eten is weer klaar.
Ik kook gewoon normaal anders is het niet te doen hier. Ene dochter sport 3 avonden, andere dochter 2, man sport 3x per week (waarvan 2x later op de avond) en is vaak laat thuis i.v.m. werk. De enige dag die we altijd samen eten is de zondag.
Oh dat is ook wel slim van die vormpjes! Nu doe ik het in een vierkante blok tupperwarepotje haha, dat duurt alleen wel lang om te ontdooien. Die tip neem ik mee
Ik kook gewoon normaal, degene die weg moet eet tosti of warmt iets op. Behalve op dinsdag, dan ben ik rond etenstijd met de jongste bij zwemles dus dan eten we allemaal brood/tosti/ei/salade/etc.
Hier ook 4 avonden sporters. Als we in 2 ploegen eten dan kook ik tegenwoordig “gewoon” . Maar wel iets wat goed op te warmen is, zoals een curry of een pasta maaltijd, wraps, ovenschotel. Als we in 3 etappes eten (woensdag) dan eten we een verse maaltijdsoep en een broodje burger. Dan kan iedereen gewoon pakken wanneer je maar wil.
Naast wat al is genoemd maken we bij koudere periodes ook regelmatig een stoofpot. Verder kookt Q 1 vaste dag in de week, ze eet dit dan zelf voordat ze gaat sporten en als er al iemand thuis is eet diegene mee. De rest kan later eten. Ze gebruikt meestal een verspakket. Dat is ook altijd goed op te warmen.
Nou friet is bijvoorbeeld echt geen succes om op te warmen. Lauwwarme pastasalade… zalm uit de oven. Sommige dingen zijn echt zoveel minder lekker als je ze een uurtje later weer opwarmt dat het zonde is.