Absoluut, hier om me heen word de ene bakfiets na de andere ingeruild voor een hippe mama fatbike waar 2 kids achterop kunnen
Een groot probleem bij de fatbikes is de prijs. Die dingen zijn zo goedkoop, daar kun je nieuw geen degelijke normale fiets van een goed merk voor kopen.
Dat klopt misschien. Maar er is tegenwoordig wel veel meer te kiezen. Vroeger ging je gewoon naar de dichtstbijzijnde school. Of eventueel met een bepaalde geloofstroming. Nu zijn de verschillen echt groter in het aanbod en kiezen kinderen vaker een school die wat verder weg zit maar wel met een gaaf programma voor sporten of creatieve vakken oid.
Is het niet alleen in de grote steden, dat loten? Of is dat in meerdere regio's het geval? Ik weet het niet, want wij hebben hier nooit mee te maken gehad. Ook familie van ons niet. Ik denk dat de afstanden ook groter zijn geworden door het bredere aanbod dat er nu is ten opzichte van vroeger. Praktijkonderwijs was vroeger alleen bij de lagere niveaus. Nu heb je ook technisch havo etc. Niet overal waardoor je, als je naar die school wilt, langere reistijd krijgt.
Ik snap dat het voor jullie heel anders ligt en dat het voor jullie heel slecht uit kan gaan pakken. Ik hoop heel erg dat, mochten deze regels ingevoerd worden, dat er toch echt gekeken wordt naar de groep die die ondersteuning wel echt nodig heeft. En dat het dan niet is: pech, vrijheid weg. Dat er juist voor diegenen die het nodig hebben een uitzondering komt. Wat dan waarschijnlijk weer gaat betekenen dat er over die zaken weer eindeloos getouwtrek komt en je maar moet hopen dat je idd die uitzondering krijgt
Wij hebben destijds toch echt wel bewust naar afstanden van scholen gekeken. We gaan geen scholen bezoeken die meer dan 10 km verderop liggen. Nu was er ook wel voldoende aanbod dus dat maakt het wellicht makkelijker. Oudste kinderen zaten op een afstand van 7/8 km enkele reis en dat is prima, ook nog wel opties met OV gehad bij slecht weer. De jongste gaan we het weer hetzelfde doen, die gaat zoals het er nu naar uitziet naar dezelfde school als haar oudste zus. Doodsaaie route, continue rechtdoor en altijd wind, heen of terug maakt niet uit maar wel op een gewone fiets. Ze heeft afgelopen maart een mooie Cortina gekregen en ze fietst er als een malle op. Hier in de steden ook wel lotingen maar daar gaat onze voorkeur sws niet naar uit dus die gaan we ook niet bezoeken. Ik hoop echt dat die stomme Fatbikes heel snel worden aangepakt. Welke gek dat ook ooit heeft verzonnen en dan dat softe Nederland die het allemaal maar normaal vind dat jan en alleman op zo'n racemonster mag rijden en dan heb ik het nog geeneens over de ouders die het hun kinderen allemaal maar toestoppen. Is natuurlijk ook vaak wel een bepaald volkje wat er op rond rijdt, niet allemaal maar het gros wel.
Dat zal hier wel moeten. Tot een km of 10 wel wat keuze, maar ik denk maar 1 die wel zou kunnen qua niveau en recensies. Dus tja, dan moeten we wel verder weg. Gelukkig wel met een goede busverbinding.
Dat staat hier gelijk aan naar school fietsen Dat maakt het sowieso makkelijker, niet wellicht. In ons geval hebben we dan keus uit 1 school en dat is alleen vmbo b/k/g. Dus zodra je kind hoger scoort valt die al af en kom je automatisch op 10+ km.
Dat lijkt me echt heel onhandig. Hier is dat gelukkig niet aan de orde. Mijn vervolgopleiding was gewoon OV, daar was fietsen sws geen optie.
klopt dat zijn die long tail fat bikes, in A'dam onder de juppen al mega populair, dus zal ook snel doorgaan naar andere plaatsen. Vooral populair voor mensen waarbij de kinderen te groot worden voor de bakfiets, maar waarbij ze geen zin hebben om met de kinderen op een normale fiets (kinderen die niet meer in de bakfiets kunnen zouden prima zelf kunnen fietsen....) door de drukkere stad te gaan fietsen.
Alleen de eerste pagina doorgelezen, maar ik kan me wel voorstellen dat je baalt. Ik moest vroeger ook een aardig stuk fietsen, bij ons in het dorp was geen middelbare school, dus je moest wel. Overigens kwamen zoveel klasgenoten vanuit de hele omgeving. Die echt ver moesten namen vaak een brommer zodra het kon. Op de scholen van mijn kinderen komen ze ook uit de hele regio. Ik vind het ook jammer dat je nu de mensen op de elektrische fiets waar ik over het algemeen weinig last van heb, de dupe zijn van die fatbikes waar 9 op de 10 keer als een gek op gereden wordt. Ik hoop persoonlijk dat die regels toch snel worden ingevoerd, want ik word gek van die dingen. Overigens vaak gebruikt door kinderen die vlakbij school wonen. En natuurlijk kun je ook gewoon gaan fietsen, maar ik snap wel dat je als kind bijvoorbeeld voor een school kiest en denkt "wel ver, maar het scheelt op een elektrische fiets" en je die al hebt en dit gewend bent. Kortom, de oplossing is waarschijnlijk toch gewoon fietsen, maar ik snap best dat ze baalt. En elektrische fietsen fietsen vaak erg zwaar zonder trapondersteuning, dus misschien kun je dan ook weer een andere fiets kopen.
Over het algemeen kan iedereen dat ja Uitzonderingen zijn er altijd wel die worden hier niet mee bedoeld snap ook niet zo heel goed waarom die benoemt moeten worden
Dat was ‘vroeger’ niet anders hoor, tenminste buiten de randstad. Ik woonde in een meer dan gemiddeld dorp, incl station, maar iedereen uit de wijde omgeving was afhankelijk van dezelfde havo/vwo. Voor ons dus bijna een uur rijden en voor sommigen nog verder.
Omdat er heel makkelijk word gezegd hier ach schaf maar af die elektrische fiets tot 16 terwijl dat voor sommige voor een heel groot probleem zorgt. Ook jouw kortzichtige “ over het algemeen kan iedereen het” is tamelijk kort door de bocht. Bij mijn zoon op school zijn er namelijk al 150 kinderen die dat simpelweg niet kunnen
Omdat ik er een beetje moe van word dat er dan altijd wel door iemand word benoemd dat het niet voor iedereen geld Nee dat snapt iedereen wel dat er altijd uitzonderingen zijn en daar zal dan wel iets voor te regelen zijn
Ik zag gisteren ook, 2 ervoor, 1 achterop. Net zoals ze in Azie doen op een scooter/ brommer. Heel bijzonder. Laat kinderen lekker zelf fietsen. Hier fietsten ze met ons, met 4 jaar zelf op de fiets naar school.
Nee, hier een gemeente zonder stad en ook loting bij 2 of 3 scholen. Wel Randstad overigens. Jouw kinderen gaan naar scholen met een geloofsovertuiging toch (zeg ik dat goed)? Daar is hier volgens mij ook geen loting bij, maar wel ver fietsen. Dan zit je hier ook zo aan 20km terwijl er enorm veel scholen <10km afstand zijn.
Begrijp ik het goed dat bij jouw zoon 150 kinderen zijn die niet met een normale fiets naar school zouden kunnen fietsen en wel met een fatbike of een andere elektrische fiets naar school kunnen fietsen?