Kerstavond en 1e kerstdag gaan we uiteten. 2e kerstdag koken we altijd uitgebreid thuis voor onszelf en mijn zwager. We vinden koken heel leuk dus gaan niet zo snel voor gourmet of pizzarette op deze dag. Dit jaar ben ik een beetje inspiratieloos dus ik hoop hier wat inspiratie op te doen. Wat toveren jullie op tafel?
https://miljuschka.nl/stoofschotel-met-bokbier/ Denk dat ik hier een stoofschotel ga maken met of home made aardappelpuree met kruiden of home made pommes duchesse
2de kerstdag komt familie en wat we tot nu toe bedacht hebben: Aardappel bolletjes Aardappelgratin Gehaktballetjes recept bouffe bourgogne Sla/komkommer/ tomaat Stokbrood krudienboter Toetje yoghurt bavarois met stoofpeertjes We hebben dit zo gekozen omdat we dan zin min mogelijk in de keuken staan zodra we gasten hebben. Smorgens daarin tegen
Kerstavond word hapjes avond en dessert buffet. Kerstdag gaan we pannenkoeken buffet doen. Man is van wacht dus echt een menu doen we niet die dagen. Oudejaarsavond ligt wel al vast. Hapjes: 5 hapjes die ik zelf maak en dan aangevuld met een tapas plank (zelf opgelegd ). Soep: witloof soep. Voorgerecht: scampi met cocos curry sausje. Hoofdgerecht: chateaubriand met bearnaise, salade en verse frietjes (vlees word op de bbq klaargemaakt). Geen typisch kerst gerecht maar dat eten zowel wij als ons bezoek de dag erna, vandaar deze keuze Dessert: pavlova met vanille ijs en rood fruit. Extra : zoete plank met kwaliteits pralines en lekkers. Eigenlijk een zeer makkelijk menu.
Kerstavond ben ik alleen met man, denk dat we gaan fonduen ofzo, ligt nog niet vast. Kerstdag bij mijn ouders gaat het waarschijnlijk Rosbief zijn, met kroketten en een variatie aan groenten. Dessert is meestal papa zijn legendarische chocomousse en ijs Oudejaarsavond is man werken en ben ik alleen dus denk dat ik dan een pizza in de oven steek. En half januari komen mijn schoonouders eten, die zijn altijd te druk met de feestdagen want hebben een slagerij en traiteurzaak. En mede om die reden vind ik het altijd spannend om voor hen te koken haha, want bij hun is het altijd zo goed. Dus moet nog eens even zin wat mijn failproof feestelijke receptjes zijn
Kerstavond vanalles wat, kerstbrood, saicijzenbroodjes, pasteitjes ed. Eerste kerstdag eten we bij schoonouders, tweede kerstdag gaan we gourmetten.
Eerste kerstdag zijn we alleen als gezin, en dan gaan we toch maar gourmetten. Dat vinden de kinderen het leukste en ik heb een dag later het huis vol, dus wil dan lekker rustig aan doen. Tweede kerstdag is mijn familie over de vloer en zijn we met 18 personen. Ik heb dus gewoon al gekookt en het ligt klaar in mijn vriezer Ik heb een shitload aan Limburgs zuurvlees gemaakt en kippenstoof in bier. Toetje heb ik al ideeën over, ga ik volgende week aan beginnen. Het wordt iets van mini cheesecakes op pistache cakebodems met cranberry bavarois en dat in siliconen vormen die je kan stapelen. Daarbij dan cranberry-sinaasappelcompote, sinaasappel espuma, kardemom crumble Dan zorg ik nog voor zelfgemaakt lekkers voor bij de koffie. Bijgerechten, hapjes en drank besteed ik uit aan mijn familie.
Wij laten de kinderen kiezen wat we eten dus dat is meestal patat. Wij eten aardappelgratin, sperzieboontjes, salade en een vega burger of balletjes. Toetje weet ik nog niet, maar dochter vroeg of we weer soesjestoren konden maken. Dus misschien dat, of ijs. Tweede kerstdag doen we meestal buffetje, stokbrood met van alles. Nacho chippies, lekker veel groenten, bladerdeeghapjes. Oud en nieuw meestal gourmetten
Ik wil allerlei gangen maken. Voor het eerst in 12 jaar dat ik niet hoef te werken met de feestdagen dus ik heb tijd. Wij eten standaard elk jaar waque a5 vlees met eigen gezin, is het lekkerste wat er is. Dus dat wordt een amuse hapje aangezien we het nu met meerdere eten en het niet echt goedkoop is. Verder een zalm/ makreel bonbon, altijd lekker. De rest moet ik nog bedenken.
-Bilini met gerookte zalm en zelfgemaakte kruidenkaas -Vijg geitenkaas en crostini -Kipspiesje met mangodip - Zelfgemaakt kaasballetjes - Bladerdeeg hapje met parmazan en champignons En dan komt er nog een tapas plank ook op tafel. Geserveerd in de vorm van een kerstkrans.
Wij zijn eerste kerstdag met zn zessen. Ik denk niet zo ver vooruit, maar we hebben van de week wel echt iets heel lekkers gegeten. Een zoetzuur stoofgerecht van aubergine en kastanjes van Yvette van Boven. Dus misschien doen we die wel met frieten. Voor nog wat meer op tafel misschien iets met geroosterde bloemkool(steak) en voor de vleeseters een rollade als ik die kan krijgen (halal, moet je maar net tegenaan lopen), en een salade. Voor- en nagerecht nog geen idee. Waarschijnlijk vooraf een koud voorgerechtje en een heldere soep. We hebben nog even
Kerstavond combi van gourmetten en pizzarette. Eerste kerstdag eten we kiprollade en varkenshaas, broccoli met roomsaus en iets van aardappeltjes. Toetje ijsstam. Lekker simpel maar dit vinden we alle 5 het lekkerst. Tweede kerstdag eten we bij familie.
Eerste kerstdag eet mijn schoonfamilie bij ons (totaal 15 personen). Iedereen neemt iets mee (voorgerecht, bijgerechten, toetje, wijn) en wij gooien een hele ossenhaas op de barbeque en bakken daar frietjes en aardappeltoefjes oid bij..
Die hadden ze hier vorig jaar in de Turkse supermarkt (dus niet de slager), een halal kip rollade. Geen idee of je zo'n supermarkt in de buurt hebt, maar dat is dus het proberen waard.
Ja ik heb ze in t verleden ook weleens gehad, maar dat was in onze oude woonplaats. Die slager had ook allemaal verse vleeswaren en zo, echt heel uitgebreid. Hier hebben we 2 winkels met halal slagerij, en ik heb ze daar nog niet gezien. Om het nog makkelijker te maken, komt het erop neer dat "het dode beest" op tafel in deze combi van eters, en obv beschikbaarheid, kalkoen of lam moet zijn. De een wil geen vis of kip, de ander kan niet goed tegen rund, en varken of konijn etc komen hier niet op tafel. Dingen als geit, hert, andere vogels zijn gewoon vaak niet goed verkrijgbaar in halal versie, dat moet je net treffen.
Kerstavond bij mijn ouders. Gourmette met allerlei groenten, kroketten en gratain. Daarna nog dessert buffetje. Kerstdag naar mijn schoonouders en daar doen we kaasschotel met stokbrood. Oudejaarsavond blijven we thuis en gaan we waarschijnlijk bbq doen
We zijn alleen met ons gezin. Of misschien wil mijn moeder komen, maar die heeft ook vaak al andere plannen. Ik wil rollade gaan maken met cranberries. En zoek nog een mooi recept ervoor. En dan wat lekkere groentegerechten en salades ernaast. En natuurlijk mogen de pommes duchesses niet ontbreken Vooraf maak ik voor man en mij coquilles. De kinderen weet ik nog niet. Mss miniworstenbroodjes, of gewoon een stokbroodje met paté oid. Toetje sowieso ijs. Ik denk dat ik verschillende smaken roomijs koop en dan fruit erbij. Vers en/of diepvries. Spuitbus slagroom, hagelslag of andere strooisel, en dan iedereen lekker zelf laten samenstellen. Ik zeg: 1 groot feest Jongste zoon lust bijna niks van wat hierboven staat, dus die mag lekker zelf een pizza maken en krijgt als toetje een cornetto. (Lust wel bolletjesijs, maar heeft waarschijnlijk liever cornetto. ) Tweede kerstdag eten we de restjes