Mijn eerste kerststol, ik zie nog ruimte voor verbetering Hij is met pistachespijs en in de vulling die er doorheen gekneed is, zitten gedroogde vijgen, dadels en pistachenoten. Achteraf gezien vind ik de hoeveelheid vulling uit het recept te veel. Het deeg was na toevoeging lastig kneden en vormen. Maar ik hoop dat de smaak en structuur van net brood wel goed zijn, is even afwachten. En voor erbij heb ik al opgeklopte anijsboter klaargemaakt. Nu afkoelen en dan gaat hij de vriezer in ruim op tijd voor kerst.
Ik heb twee hele mooie siliconen bakvormen van Pavoni. Eén met huisjes en één met cadeautjes. Was een experiment om mijn briochedeeg daarin af te bakken in de hoop dat het een beetje de vormen aan zou nemen, ipv mijn standaard vlechtvorm. Voor een eerste poging vind ik het best geslaagd. Dit gaat ook in de vriezer tot het kerstontbijt. Ze zien er alleen wat bleker uit, omdat de bovenkant nu onderop zit. Maar volgens mij zijn ze prima gaar en heerlijk luchtig.
Ik ga morgen aan de bak. Een sinaasappel/witte chocolade tulband en een gevulde brownie (caramel en pecannoten) worden er gemaakt. Op aanvraag van collega.
O dat heb ik ook altijd: ik krijg nooit de hoeveelheid vulling zoals in het recept genoemd in het deeg.
Ligt dus niet helemaal aan mij Volgend jaar waag ik gewoon weer een poging en dan met veel minder dadels en vijgen.
Ja, is goed! Recept is trouwens terug te vinden op deliciousmagazine.nl. En het pistachespijs was sowieso al erg lekker!
Dan ben je niet de enige. Als ik (mini) rozijnenbollen bak neem ik nooit de hoeveelheid rozijnen wat ze zeggen . Kwam ik ook pas na de eerste keer achter. Ze plopte er overal tussen uit
Erg he? Mij lukt de helft net, maar meer al niet. Wat ik nu doe is kneden en dan inschnijden. Daar dan een deel instoppen en weer kneden en insnijden, enz. En dan alles wat uitpuilt weer terugstoppen, anders verbrandt het. En dan moet je het ook nog gaan vormen. Misschien een keer een filmpje kijken.
Ik noem ze maar mislukking in een doosje…. Mijn cacao was opeens onvindbaar dus ik moest improviseren. slagroomtruffels maar dan anders
Je weet dat fouten in het bakken kan leiden tot nieuwe producten? Misschien is dit wel een super combi
Kerstboomcupcakes voor zoons kerstdiner, met glazuur en sprinkles. Uit mijn dure bakvorm kwamen ze gehavend, uit de goedkope van de AH kwamen ze perfect eruit
Die groene siliconen? Ik heb de minitulbandvorm daarvan gekocht, vandaag alvast bakken voor de kerst (stoofperen/yoghurt tulbandjes)